مهاجرت به استرالیا

EN
خط ویژه: ۸۳۸۷۰

مهاجرت به استرالیا

مهاجرت به استرالیا
 
در این مقاله ما در واقع به آن نوع مهاجرتی می‌پردازیم که نوع کاری و تخصصی است. 
 
مشاغل مورد نیاز استرالیا
هر سال دولت استرالیا فهرستی از مشاغل مورد نیاز خود را انتشار می دهد. این فهرست سالانه تغییر می کند. گاهی افزایش و گاهی کاهش می یابد و گاهی در نوع تخصص ها تغییراتی رخ می دهد. بنابراین اولین اقدام جهت این هدف بررسی دقیق این فهرست است. چرا که در مرحله اول تخصص کاری شما باید در فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا وجود داشته باشد. 
اگر شغل شما در این فهرست وجود دارد، مرحله بعدی کسب امتیاز حد نصاب است. امروزه امتیاز استاندارد ۶۰ می باشد. به این معنی که شما با داشتن امتیاز ۶۰ می‌توانید ویزای مهاجرت کاری را به دست آورید. اما این خود به شغل شما بستگی دارد زیرا که بعضی تخصص ها امتیاز ۶۵ را لازم دارند و برخی گاهی تا ۷۰ امتیاز را می طلبند. امروزه این مشاغل به دو دسته مشاغل درجه یک و دو تقسیم شده اند؛‌
 
امتیاز کار و تخصص خود را از این فهرست بیابید.
 
 
سن شما تا چه حد بر ویزای مهاجرتی استرالیا تاثیر گذار است؟
در واقع سن یکی دیگر از موارد امتیاز بندی محسوب می شود. به طور کلی گفته می شود که متقاضی در هنگام اقدام باید کمتر از ۵۰ سال داشته باشد. نحوه امتیازبندی به شرح زیر است:
 
۲۵-۳۲  سال ۳۰ امتیاز
۳۳-۳۹ سال ۲۵ امتیاز
۴۰-۴۴ سال ۱۵ امتیاز
۴۵-۴۹ سال «۰» امتیاز
 
مدارک تحصیلی برای ویزای مهاجرتی استرالیا
مدارک تحصیلی یکی از موارد قابل بررسی و ضروری پرونده های مهاجرتی استرالیاست. از هر دانشگاهی که فارغ التحصیل هستید باید مدرک شما با مدارک استرالیا معادل شود. به عنوان مثال اگر مدرک کارشناسی دارید،‌ استاندارد این مدرک باید طوری باشد که معادل مدرک کارشناسی در استرالیا در نظر گرفته شود. مدرک کارشناسی می تواند برای شما ۱۵ امتیاز داشته باشد. اما این بستگی به دانشگاه شما دارد. به عنوان مثال اکثر کارشناسی‌های دانشگاه آزاد در ایران ۱۰ امتیاز محسوب می‌شوند. به این دلیل که که استاندارد کارشناسی معادل استرالیا را ندارند. 
دیگر مدارک تحصیلی مانند مدارک فنی حرفه‌ای، کاردانی به کارشناسی و ... نیز ۱۰ امتیاز به شما می‌دهند. مدارک کارشناسی ارشد و دکترا در صورت دارا بودن استاندارد لازم برای معادل سازی با مدارک استرالیا هر یک ۲۰ امتیاز دارند. 
 
سابقه کاری برای مهاجرت به استرالیا
سوابق کاری بسیار اهمیت دارند. نکته‌ای که در مورد سابقه کاری بیشتر اهمیت دارد این است که باید قابل اثبات باشد. برای هر تعداد سال که سابقه کار دارید باید بتوانید آن را از روش‌های معتبری چون سابقه بیمه،‌ قراردادهای کاری،‌ گواهی کار و ... به اثبات برسانید. نحوه امتیازات به صورت زیر است:
 
۳-۵ سال ۵ امتیاز
۵-۷ سال ۱۰ امتیاز
۸ سال به بالا ۱۵ امتیاز
مدرک زبان مورد نیاز برای مهاجرت به استرالیا
تنها مدرک زبان قابل قبول برای پرونده‌های مهاجرتی مدرک آیلتس است که می‌تواند آکادمیک یا جنرال باشد. در واقع آکادمیک یا جنرال بودن آیلتس تفاوتی در امتیازات ندارد. نحوه امتیازات بسته به نمره آیلتس به صورت زیر است:
 
آیلتس آکادمیک یا جنرال ۶ (برای هر چهار مهارت) «۰» امتیاز
آیلتس آکادمیک یا جنرال ۷ (برای هر چهار مهارت) ۱۰ امتیاز
آیلتس آکادمیک یا جنرال ۸ (برای هر چهار مهارت) ۲۰ امتیاز
آیلتس آکادمیک یا جنرال ۹ (برای هر چهار مهارت) ۳۰ امتیاز
 
انواع ویزاهای اقامتی استرالیا
در حال حاضر سه نوع ویزای اقامتی کاری برای استرالیا وجود دارد. که هر یک قوانین و امتیازات خاص خود را دارند؛
 
ویزای زیرگروه ۱۸۹ :
این یک ویزای اقامت دائم فدرال است به این معنی که مربوط به کل ایالت استرالیاست. این ویزا برای افرادی است که  اسپانسر خویشاوندی ندارند و نمی خواهند در ایالتی خاص از استرالیا بر اساس کمبودهای شغلی آن ایالت استفاده کنند. این ویزا بر اساس سیستم امتیاز دهی است و امتیاز حد نصاب برای آن ۶۰ است. تشکیل پرونده در اداره مهاجرت تنها بر اساس دعوت توسط این اداره صورت می گیرد. برای دعوت شدن باید:
  • یک EOI در این اداره تشکیل دهید ( Expression Of Interest )
  • حرفه شما در میان فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا وجود داشته باشد.
  • حرفه شما مراحل تائید را در اداره مهاجرت سپری کند.
  • زیر ۵۰ سال سن داشته باشید.
  • آیلتس مورد نیاز را داشته باشید.

 

بعد از دریافت این ویزا می توانید:

  • در هر جای استرالیا که می خواهید کار و زندگی کنید.
  • به عنوان دانشجوی بومی تحصیل کنید.
  • از بیمه درمانی استفاده کنید.
  • به برخی پرداخت های اجتماعی دسترسی داشته باشید.
  • برای دریافت شهروندی استرالیا اقدام کنید.
  • به عنوان اسپانسر برای خویشاوندان خود باشید.
 
ویزای زیرگروه ۱۹۰:
این یک ویزای ایالتی مشروط است. به این معنی که دارندگان ویزا موظف به دو سال زندگی در آن ایالتی می‌باشند که ویزا را از آن دریافت کرده اند. امتیاز حد نصاب برای این ویزا ۵۵ است. این ویزا خاص افرادی است که در جستجوی یافتن کار در ایالت های استرالیا و یا اسپانسر خویشاوندی هستند. این ایالت ها به مشاغل خاصی نیاز دارند و برخی از آنها نیز به دلیل کمبود جمعیت خواستار پذیرش افراد هستند.

تشکیل پرونده در اداره مهاجرت تنها بر اساس دعوت توسط این اداره صورت می گیرد. برای دعوت شدن باید:

  • یک EOI در این اداره تشکیل دهید ( Expression Of Interest )
  • حرفه شما در میان فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا وجود داشته باشد.
  • حرفه شما مراحل تائید را در اداره مهاجرت سپری کند.
  • زیر ۵۰ سال سن داشته باشید.
  • آیلتس مورد نیاز را داشته باشید.

 

ضوابط و شرایط خاصی برای هر یک از ایالت های استرالیا وجود دارد که باید صلاحیت آن را داشته باشید:

  • باید به مدت حداقل ۲ سال در ایالتی که برای آن اقدام می کنید بمانید.
  • همواره مقامات مربوطه را از هر گونه تغییر آدرس در آن ایالت آگاه کنید.
  • هر زمان که که اطلاعاتی از شما درخواست شد ارائه دهید.

 

بعد از دریافت این ویزا می توانید:

  • به عنوان دانشجوی بومی تحصیل کنید.
  • از بیمه درمانی استفاده کنید.
  • به برخی پرداخت های اجتماعی دسترسی داشته باشید.
  • برای دریافت شهروندی استرالیا اقدام کنید.
  • به عنوان اسپانسر برای خویشاوندان خود باشید.
 
ویزای زیرگروه ۴۸۹:
این نیز یک ویزای موقت است با این تفاوت که منطقه ایست نه ایالتی. ویزای این زیرگروه ۴ ساله است و متقاضیان باید ۳ سال از ۴ سال را در آن منطقه‌ای که ویزا را از آن دریافت کرده اند زندگی کنند و ۱ سال از این سه سال را حتما کار کنند. امتیاز حد نصاب برای این ویزا ۵۰ است. این ویزا خاص افرادی است که اسپانسر خویشاوندی دارند و یا ایالتی دارند. افراد مشخصی از خانواده نیز که در ویزاهای  ۴۹۵، ۴۹۶، ۴۷۵ و ۴۸۷ نمی توانستند با شما باشند در این زیر گروه می توانند همراه شوند.

این ویزا می تواند برای ۴ سال معتبر باشد و دارندگان آن باید تنها در قسمت های خاص تعیین شده در پرونده کار و زندگی کنند. این ایالت ها به مشاغل خاصی نیاز دارند و برخی از آنها نیز به دلیل کمبود جمعیت خواستار پذیرش افراد هستند.

این ویزا به دارندگان ویزاهای ۴۹۵، ۴۹۶، ۴۷۵ و ۴۸۷ اجازه می دهد تا برای ویزای ۴۸۹ اقدام کنند و یک سال بیشتر در استرالیا بمانند. و همچنین افرادی از خانواده که با داشتن ویزاهای نامبرده نتوانسته اند با شما همراه شوند با این ویزا به شما بپیوندند.

این ویزا بر اساس سیستم امتیاز دهی است.

تشکیل پرونده در اداره مهاجرت تنها بر اساس دعوت توسط این اداره صورت می گیرد. برای دعوت شدن باید:

  • یک EOI در این اداره تشکیل دهید ( Expression Of Interest )
  • حرفه شما در میان فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا وجود داشته باشد.
  • حرفه شما مراحل تائید را در اداره مهاجرت سپری کند.
  • زیر ۵۰ سال سن داشته باشید.
  • آیلتس مورد نیاز را داشته باشید.
  • در سیستم امتیاز دهی حداقل ۶۰ امتیاز کسب کنید.

 

بعد از دریافت این ویزا می توانید:

  • به طور موقت در قسمت هایی مشخص از استرالیا کار و زندگی کنید.
  • در قسمت های خاصی از استرالیا تحصیل کنید.
  • به راحتی از استرالیا خارج و به آن داخل شوید.
  • برای ویزای اقامت دائم زیر گروه ۸۸۷ اقدام نمایید.
 
نکته ای که برای امتیازات باید در نظر داشته باشید این است که حدنصاب امتیازات به دلیل تغییر قوانین بیشتر شده است. به این معنی که مقدار آن افزایش یافته است. به عنوان مثال ویزای زیرگروه ۱۸۹ برای اکثر تخصص‌ها ۶۵ یا ۷۰ می‌باشد.
 
مدت زمان دریافت ویزای مهاجرتی استرالیا
از زمانی که پرونده خود را تشکیل می‌دهید تا دریافت ویزا از ۹ ماه تا یک سال و نیم باید منتظر بمانید. این مدت زمان بسته به مدراک و رشته تحصیلی شما و نیز تخصصی که برای آن اقدام می‌کنید متفاوت می‌شود. 
 
مراحل دریافت ویزای مهاجرتی استرالیا
مرحله اول، مرحله ارزشیابی است. در این مرحله شما باید هر ادعایی را که نسبت به تخصص خود دارید، در صنف مربوط به تخصص خود در استرالیا به اثبات برسانید. به عنوان مثال اگر مدرک مهندسی مکانیک دارید باید در صنف مهندسین استرالیا مدارک خود را ارزشیابی کنید تا مشخص شود که در جامعه استرالیا نیز مهندس محسوب می‌شوید یا خیر. 

مرحله بعد تشکیل EOI است. EOI در واقع Expression Of Intrest می باشد. این مرحله از مهم‌ترین مراحل تشکیل پرونده در سفارت است. EOI را از طریق اینترنت ارسال می کنید و باید مشخصا اعلام کنید که برای کدام زیرگروه ویزا اقدام می کنید. و اگر برای ویزای اسپانسری اقدام می کنید نام ایالت مربوطه را حتما باید ذکر کنید. برای ارسال EOI ملزم به پرداخت هیچ هزینه ای نیستید. برخی اطلاعات که در EOI از شما درخواست می شود عبارت است از:

  • اطلاعات شخصی و شناسنامه ای
  • حرفه
  • سابقه کار
  • تحصیلات
  • زبان انگلیسی
  • تعداد اعضای خانواده
  • جزئیات بررسی حرفه در صورت نیاز ( در واقع همان تائیده‌ای که در مرحله اول از صنف مربوطه دریافت کرده‌اید )
  • تجربیات تجاری و سرمایه گزاری در صورت نیاز

 

بعد از ارسال EOI بر اساس ادعاهای شما امتیازتان مشخص خواهد شد. سپس امتیاز شما به نسبت ویزایی که انتخاب کرده اید بررسی می شود. در واقع به نسبت ویزای انتخابی باید آستانه مورد نیاز آن ویزا را بدست آورید در غیر این صورت باید زیر گروه ویزای خود را عوض کنید. اگر آستانه مورد نظر را دریافت نمودید آنگاه از طرف اداره مهاجرت برای شما دعوتنامه ای ارسال می شود تا مراحل بعدی را انجام دهید.

هر EOI تا ۲ سال در سیستم باقی می ماند و پس از آن باطل می شود. در طول مدتی که منتظر دریافت دعوت نامه هستید می توانید اطلاعات خود را به‌روز کنید، هر گونه سابقه کاری جدید را بیافزایید و یا مدرک زبان جدید ارائه دهید. اما پس از دریافت دعوتنامه نمی توانید اطلاعات را به‌روز کنید.

بعد از دریافت دعوتنامه تا ۶۰ روز زمان دارید تا برای مراحل بعدی اقدام کنید. حرفه ای که دارید و آن را در EOI ذکر می کنید حتما باید در فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا وجود داشته باشد و نام آن باید یکی از اسامی نام برده در این فهرست باشد به همراه کد مورد نظر.

 

مرحله سوم، دریافت دعوتنامه است. این مرحله بسیار اهمیت دارد. زیرا که اگر تغییری در شرایط و قوانین استرالیا به وجود بیاید شامل حال شما نخواهد شد. 

دعوتنامه شما بر اساس رتبه ای که بدست آورده اید و زمان ارسال EOI برای شما فرستاده می شود. هر اندازه امتیاز شما بالاتر از ۶۰ باشد رتبه بالاتری خواهید داشت. زمان ارسال EOI نیز اهمیت دارد. در میان افرادی که امتیاز یکسان دارند شخصی که زودتر EOI را ارسال کرده باشد رتبه بالاتری دارد. هر زمان که اطلاعات EOI را به‌روز می کنید، امتیاز و رتبه بندی شما نیز تغییر خواهد کرد. اداره مهاجرت هر ماه تعدادی دعوتنامه می فرستد و گاهی نیز ۲ بار در طول ماه می فرستد.توجه داشته باشید که داشتن ۶۰ امتیاز هیچ ضمانتی برای دریافت دعوتنامه نیست. افرادی که مهارت های بیشتری دارند در اولویت قرار می گیرند. در هر صورت اگر دعوتنامه ای دریافت کردید تا ۶۰ روز زمان دارید تا پرونده خود را برای تشکیل ویزا ارسال کنید. در اینجا کلیه مدارک تحصیلی، کاری، اطلاعات شخصی، آزمایشات پزشکی و پلیس چک را برای اداره مهاجرت ارسال می کنید. اداره مهاجرت مدارک ارسالی را بر اساس ادعاهای شما در EOI می سنجد و اگر امتیازتان از امتیازی که در EOI بدست آورده بودید کمتر باشد ویزای شما رد خواهد شد.

بررسی این مدارک ۳ تا ۶ ماه طول می کشد.

در صورت رد شدن ویزا هیچ گونه هزینه ای به شما عودت نمی شود.

توجه داشته باشید که اگر رد شدن ویزا به دلیل ارائه اطلاعات غلط به اداره مهاجرت باشد شما به مدت ۳ سال از اقدام جهت هر گونه ویزایی ممنوع خواهید بود.

 
و در نهایت مرحله آخر، صدور ویزاست.  این ویزا یکی از سه زیر گروه ۱۸۹، ۱۹۰ و یا ۴۸۹ خواهد بود. 
 

ضوابط کلی برای ویزای مهاجرتی

آزمایشات پزشکی

هر فردی متقاضی و همراهانش باید آزمایشات پزشکی را انجام دهند. این آزمایشات به خصوص برای انجام مرض سل و دیگر امراضی است که می تواند تهدیدی برای یک جامعه باشد. بسته به کشوری که در آن زندگی می کنید آزمایشات خاصی نیز خواهید داشت.

 

پلیس چک

هر فرد متقاضی و افراد خانواده اش (هر فرد بالای ۱۶ سال)  باید پلیس چک را انجام دهند. هر گونه سوء پیشینه در سابقه خانوادگی ویزا را رد می کند. افراد خانواده در این مورد شامل همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال است (خواهر/برادر و والدین را شامل نمی شود).

 
 
در صورت تمایل می‌توانید اطلاعات فرم زیر را تکمیل و برای ما ارسال کنید، مشاورین ما پس از بررسی با شما تماس خواهند گرفت.
 
 

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر با دفاتر ما تماس حاصل نمایید

آخرین بروز رسانی: ۳ خرداد ۱۳۹۶
ویراستار: خانم نینا ضرابی