دو فضاپیمای جدید ناسا برای بررسی پیشینه‌ی منظومه‌ی شمسی

 
رادیو ایلیاد
دو فضاپیمای جدید ناسا برای بررسی پیشینه‌ی منظومه‌ی شمسی
مجله علمی ایلیاد - فضاپیمای لوسی و سایکی، به دنبال جستجوی گذشته‌ی منظومه‌شمسی در سیارک‌ها خواهند بود.

اخیراً، پس از اعلام مأموریت‌های اکتشافی در پیش‌رو، سازمان ناسا از دو مأموریت اکتشافی جدید برای بررسی پیشینه‌ی بسیار ابتدائی منظومه‌شمسی رونمایی کرد. دوره‌ای در حدود ۱۰ میلیون سال بعد از اینکه هیدروژن و هلیوم در خورشید شعله‌ور شد. این دو مأموریت با نام‌های لوسی و سایکی، به‌وسیله‌ی تجزیه و تحلیل چندین سیارک فلزی شناور در کمربند سیارک‌ها و مدار سیاره‌ی مشتری، گذشته‌ی منظومه‌ی ما را با دقت آشکار خواهند کرد.
 
لوسی یک سفینه‌ی فضائی رباتیک است، که ناسا را در دست‌یابی به موفقیت درمأموریت‌های جدید، در زمان پرتابش در اکتبر سال ۲۰۲۱، یاری می‌کند. پیش‌بینی می‌شود، که فضاپیمای لوسی، تا سال ۲۰۲۵ به سیارک‌های اصلی برسد و چند سال به بررسی شش سیارک در حوالی مشتری می‌پردازد، که در دو توده متفاوت واقع در مدار مشتری، به دور خورشید در گردش هستند. 
 
بخاطر اینکه تروجان‌ها، باقی مانده‌ی مواد ابتدایی منظومه‌شمسی هستند، سیاره‌های بیرونی را شکل دادند. هارولد اف لویزن، مدیر تحقیقات ماموریت لوسی این‌گونه توضیح می‌هد: «آنها سرنخ‌های اساسی برای کشف اسرار پیشینه منظومه‌شمسی هستند. لوسی ورژن‌های به روز از ابزارهای علمی رالف و لوری را با خود حمل می‌کند و از تکنولوژی جدیدی برای پرتاب در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۱۶ استفاده می‌کند.»
 
چند سال پس از پرتاب لوسی، فضاپیمای سایکی سفر خود را در سال ۲۰۲۳، به سمت سیارک‌های غول‌پیکر فلزی، که به سایکی-۱۶ شناخته می‌شود، آغاز می‌کند. سایکی-۱۶ که از آهن و نیکل ساخته شده است، در مداری سه برابر دورتر از محور زمین به خورشید، به دور خورشید خواهد چرخید. سایکی-۱۶ به عنوان تنها شئی شناخته‌شده از این نوع در منظومه‌ی شمسی است. لیندی الکین تانتن، مدیر تحقیقات ماموریت سایکی، می‌گوید: «این تنها راهی است، که بشر می‌تواند هسته یک سیارک را مشاهده کند، ما در مورد ماهیت درونی سیارک‌‌ها، به واسطه‌ی شناخت لایه بیرونی آن، شناخت‌هایی پیدا می‌کنیم. فضاپیمای سایکی، در سال ۲۰۲۵، پس از چرخش به دور مریخ، در سال ۲۰۳۰ به سیارک مورد نظرخواهد رسید.
 
نوشته: آندره دالتون
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟