درمان مشکلات زانو با پیوند غضروف بینی به پا!

مجله علمی ایلیاد - پزشکان سوئیسی گزارش داده‌اند که پیوند سلول‌های غضروف برداشته شده از بینی به غضروف آسیب‌دیده‌ی زانوی  ۱۰ بیمار بزرگسال با موفقیت انجام شده و باعث درمان آسیب زانوی آنها شده است! دو سال پس از اینکه غضروف‌ها بازسازی شدند، بیماران اذعان داشته‌اند که درد آنها کمتر شده و عملکرد زانوی بهتری دارند و کیفیت زندگی آن‌ها نیز بسیار بهتر شده است. نتیجه‌ی این تحقیقات اخیراً در مجله‌ی The Lancet چاپ شده است. این مقاله اولین مورد تأییدیه درباره‌ی امکان استفاده‌ی عمومی این روش است.

پروفسور ایوان مارتین، متخصص مهندسی بافت‌شناسی، اولین مرحله‌ی کار را این‌گونه شرح داده است: «فرآیند کار شامل برداشت یک بافت زنده‌ی ۶ میلیمتری از ساقه‌ی بینی بیمار است. این نمونه‌ی برداشته شده به قطعات کوچکی تقسیم می‌شود. سلول‌ها از قطعات کوچک جدا می‌شوند و در یک بازه‌ی زمانی دو هفته‌ای تعداد این سلول‌ها افزایش می‌یابد. در حالی که ساق پا در زاویه‌ی درستی قرار گرفته است، قسمت آسیب دیده‌ی غضروف زانو جدا شده و غضروف جدید آماده می‌شود. جراح، غضروف جدید را در کنار غضروف قدیمی سالم قرار می‌دهد. غضروف جایگزین شده قبل از وارد کردن به مفصل علامت‌گذاری شده و دستکاری‌هایی روی آن انجام می‌شود.»

محققین می‌گویند که هدف آنها تولید بافتی به خوبی بافت اصلی بوده است. مارکوس مامی، رئیس تیم تحقیقاتی از بیمارستان دانشگاه باسل می‌گوید: «ما فکر می‌کنیم در درمان‌های آینده می‌توانیم عملکرد بیماران را کاملاً بهبود بخشیم. من فکر می‌کنم برای بیماران نیز خوشایندتر است که در تعمیر مفصل به جای استفاده از بافت‌های مصنوعی از سلول‌های طبیعی بدن آنها استفاده شود.»

چیزی که محققین در باسل هنوز به آن نیاز دارند، ارزیابی طولانی مدت پیوند بیماران است که بدین طریق بتوان موفقیت روش آنها را ثابت کرد. پروفسور مارتین اضافه می‌کند: «ما شواهدی درباره‌ی بقای طولانی‌مدت پیوند داریم، ولی در این کار بیمارانی که دارای بیماری‌های پیش‌رونده زانو بوده‌اند را استثنا کرده‌ایم.» با ثابت شدن موفقیت فاز اول این کار، فاز دوم کار روی این روش شروع شده است.
 
نوشته: euronews
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟