درمان سکته‌ی مغزی با روش جدید

مجله علمی ایلیاد - دانشمندان برای برداشتن لخته‌های خون از مغز بیماران سکته‌ی مغزی، شیوه‌ی جدید، امن و مؤثرتری ابداع کرده‌اند. محققان مرکز دیابتی جاسلین واقع در بوستون، از شیوه‌ای جدید، که لخته‌های خون را مؤثرتر و ایمن‌تر از بیماران سکته‌ی مغزی خارج می‌کند استفاده می‌کنند.

روش درمانی‌ای که امروزه از آن استفاده می‌شود از طریق تزریق فعال‌کننده‌ی بافتی پلاسمینوژن (tPA) صورت می‌گیرد که به از بین رفتن لخته‌ها و بازگرداندن گردش خون در بیماران کمک می‌کند. با این وجود، این روش درمانی، خطراتی همچون خونریزی و ورم درون مغز را به همراه دارد و فقط زمانی تأثیرگذار است که تا حداکثر سه ساعت پس از سکته به بیمار تزریق شود.

محققان جاسلین برای یافتن ترکیبات دارویی مناسب حاوی tPA که نتایج بهتری در درمان بیماران و زمان طولانی‌تری برای تأثیرگذاری تزریق بدهد از مدل‌های ارگانیسم استفاده کردند. دارو‌هایی که پروتئین کالکرین پلاسما را هدف می‌گیرند و فعال‌کننده‌ی فاکتور دوازده این پروتئین هستند، به‌وسیله‌ی tPA در پلاسماهای موش و انسان، تقویت می‌شوند. دکتر ادوارد فینر، نویسنده‌ی اصلی مقاله می‌گوید: «این‌ها می‌توانند باعث امن‌تر شدن استفاده از tPA شوند. چرا که عوارض tPA را کاهش داده و اثرگذاری آن‌را در باز کردن رگ‌ها افزایش می‌دهد.»

محققان در داخل مغز موش‌ها لخته‌های خون ایجاد کردند و آن‌ها را با tPA درمان کردند. همچنین آن‌ها به موش‌ها مهارکننده‌ی پلاسما کالکرین دادند و نتایج نشان داد که موش‌ها مقدار کمتری پروتئین تولید کردند و خونریزی، ورم‌های مغزی و صدمات به بخش‌های مختلف مغز نسبت به درمان بدون مهارکننده‌ی پلاسما کالکرین، کاهش چشم‌گیری یافت. این تحقیقات نشان می‌دهد در واقع tPA با تحریک پلاسما کالکرین به‌وسیله‌ی پروتئین فاکتور دوازده، باعث افزایش انعقاد خون می‌شود.
 
نوشته: امی والاس
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟