کشف پروتئین در فسیل دایناسور ۸۰ میلیون ساله!

 
مجله علمی ایلیاد - تیمی دیرینه‌شناس از دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، توانست از فسیل یک «دایناسور براکیلوفوسور» مربوط به ۸۰ میلیون سال پیش در مونتانا، «پپتیدهای کُلاژن» پیدا کند! نتایج تحقیقات در مجله‌ی Proteome Research به چاپ رسیده است. کلاژن یک پروتئین و پپتید بلوک‌های سازنده‌ی پروتئین است. بازسازی پپتیدها به دانشمندان کمک می‌کند تا بتوانند رابطه‌ی تکاملی بین دایناسور و حیوانات کنونی را تعیین کنند و همچنین به درک این نکته کمک کند که کدام مشخصه‌ی پروتئین کولاژن باعث شده این پروتئین طی سال‌ها حفظ شود. 

تیم تحقیقاتی دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی به رهبری مری شویتزر قصد داشت که یافته‌های گزارش شده در سال ۲۰۰۹ در مورد کولاژن دایناسورها‌ را بررسی کند. نویسندگان این مقاله می‌گویند: «برای آزمایش این فرضیه که پپتیدها را می‌توان مکرراً از بافت‌های فسیلی با قدمت میلیون‌ها سال تشخیص داد، ما از یک روش به‌روز استخراج، شامل اسپکترومتری وزنی با دقت بسیار بالا و آنالیزهای بیوانفورماتیکی روی نمونه‌ای برگرفته از دایناسور براکیلوفوسور که پپتیدهای کولاژن در سال ۲۰۰۹ از آن کشف شده بود، استفاده کردیم.»

ماده‌ی نمونه از استخوان ران فسیل برداشته شده است. آنها می‌گویند: «ما هشت توالی پپتیدی از کولاژن را بازسازی کردیم که دوتای آن‌ها با نمونه‌های سال ۲۰۰۹ مطابقت داشت و ۶ پپتید دیگر جدید هستند.» توالی یافته شده نشان می‌دهد که کولاژن در دایناسور براکیلوفوسور دارای شباهت‌هایی با کولاژن در کروکودیل‌ها و پرندگان است. ما انتظار این نتیجه را بر اساس مطالعات انجام شده بر روی استخوان‌های دایناسور هدروسور داشتیم.

پروفسور شویتزر و همکارانش می‌گویند: «بررسی‌های مربوط به تکامل ژنتیکی، توالی یافته شده را در بین آرکوسوریاهای اولیه جانمایی می‌کند؛ ولی اگر فقط توالی‌های یافته شده‌ی جدید را در نظر بگیریم، براکیلوفوسورها را می‌توان جزئی از کروکودیل‌ها دانست و اگر توالی‌های جدید و توالی‌های سال ۲۰۰۹ در نظر گرفته شوند، براکیلوفوسورها بیشتر به پرندگان شباهت دارند. داده‌های بدست آمده قویاً فرضیه‌ی منشأ آندوژنی این پپتیدها را عینیت می‌بخشد و ایده‌ی اینکه پپتیدها می‌توانند در فسیل‌ها تا ده‌ها میلیون سال زنده بمانند را تأیید می‌کند و مطالعه‌ی مربوط به سال ۲۰۰۹ را نیز اثبات می‌کند.
 
نوشته: النا شویتزر
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● آیا مارها می‌توانند صداها را بشنوند؟● کدام حیوانات میدان مغناطیسی را حس می‌کنند؟● گران‌ترین مایع دنیا چیست؟● رفتار جنسی عجیب زرافه‌ها● کشف عجیب جنسیتی در بین گنجشک‌ها● سگ‌ها چند سال عمر می‌کنند؟● زمان برای کدام حیوانات زودتر می‌گذرد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟