حفظ محیط زیست با کمی خلاقیت

 
مجله‌ی علمی ایلیاد - در حالی که آسیب‌های محیط‌زیستی همه ما را تحت تاثیر قرار داده، گاهی اقداماتی خلاقانه در کنار کمی‌سخت‌کوشی می‌تواند در حفظ محیط‌زیستمان بسیار موثر باشد. شهروندی علاقه‌مند به محیط‌زیست، از ایالت ناگالند در هندوستان در حال انجام این کار است و سوگند یاد کرده که به محیط‌زیست کمک کند.

لگن‌ها، سطل‌ها، گلدان‌ها و وسایل دیگری که از لاستیک‌های استفاده شده ساخته شده‌اند و در کنار بزرگراهی در شهر دیماپور به فروش می‌رسند، نشان دهنده‌ی این حقیقت هستند که اگر کسی خلاق باشد، هیچ‌چیز هدر نمی‌رود‌.

سلیم یک نمونه کامل است! وقتی که او ۲۰ سال پیش بدون هیچ شغلی به ناگالند وارد شد، وضعیت امرار معاش او نامناسب بود‌. اما، پس از این‌که هنر ساخت سطل و لگن از لاستیک‌های استفاده شده را آموخت، اوضاع بهتر شد‌. او می‌گوید: «من به دیماپور آمدم و طرز ساخت لگن و سطل از لاستیک‌های زائد یا خراب را یاد گرفتم‌ و اکنون به طریقی می‌توانم خانواده‌ام را تأمین کنم‌.»

قیمت سطل‌ها، بسته به اندازه‌شان، بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ روپیه و قیمت یک لگن در حدود ۱۵۰ تا ۶۰۰ روپیه است‌. او با ساخت ۱۰ سطل یا لگن برای فروش، به راحتی ۴۰۰ تا ۵۰۰ روپیه در روز درآمد دارد‌. محمد مزور رحمان نیز همچون سلیم، لاستیک‌های خراب را به قیمت ۳۰ تا ۵۰ روپیه برای هر قطعه خریداری می‌کند و آن‌ها را پیش از شکل دادن با دقت به چند قطعه تقسیم می‌کند‌.

او به این طریق خانواده‌ی شش نفره‌ی خود را تأمین می‌کند‌. محصولات لاستیک بازیافتی، اگرچه در ظاهر زمخت به نظر می‌رسند، برای مصارف خشن‌تر مناسب هستند و دوام بیشتری نسبت به محصولات پلاستیکی و شیک کارخانه‌ها دارند‌. سطل‌های لاستیک بازیافتی برای کشیدن آب از چاه و لگن‌ها برای تغذیه کردن حیوانات خانگی به کار می‌روند‌.

یک فروشنده می‌گوید: «تقاضا برای این محصولات بیشتر از جانب روستاییان است که برای کشیدن آب از چاه از آن استفاده می‌کنند‌. آن‌ها همچنین لگن‌ها را برای تغذیه حیوانات خانگی‌شان و شستن لباس خریداری می‌کنند.»

توجه داشته باشید که با افزایش تعداد اتومبیل‌ها، لاستیک‌های استفاده شده، یک خطر جدی برای محیط‌زیست به وجود آورده‌اند، چون دولت هیچ راه ساده‌ای برای از بین بردن آن‌ها نیافته است‌. با سپاس از سلیم و رحمان که نه تنها معیشت خود را می‌گذرانند، بلکه در حفظ محیط زیست نیز می‌کوشند‌.
 
نوشته: Zee News India
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آیا عدد ۱۳ واقعاً نحس است؟● آیا علم عشق در نگاه اول را تایید می‌کند؟● آیا تنبیه بدنی کودکان در تربیت آن‌ها موثر است؟● با این مکانیسم، جوان بمانید● ماسک زدن بر روی رفتار انسان‌ها تاثیر داشته است● غمگینی و تنهایی بیش از سیگار انسان را پیر می‌کند● چرا خرافات را باور می‌کنیم؟● حال روز مردان پس از پدر شدن چگونه است؟● پنج راه برای مقابله با استرس● طالع‌بین‌ها چگونه آینده‌ی ما را پیش‌گویی می‌کنند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟