شما هم سلفی گرفتن دیگران را دوست ندارید؟

 
مجله علمی ایلیاد - نتایج یک مطالعه حاکی از آن است که مردم، سلفی گرفتن و به اشتراک گذاشتن آن را دوست دارند، اما خوششان نمی‌آید سلفی‌هایی که دیگران در شبکه‌های اجتماعی می‌گذارند را ببینند. این بررسی نشان می‌دهد افراد سلفی‌های خود را معتبرتر از دیگران می‌دانند.

محققان دانشگاه LMU در مونیخ آلمان، نظرسنجی آنلاینی انجام دادند تا انگیزه‌ها و قضاوت‌های افراد را هنگام گرفتن و دیدن سلفی‌ها ارزیابی کنند. در مجموع ۲۳۸ نفر از استرالیا، آلمان و سوئیس در این نظرسنجی شرکت کردند. پژوهشگران متوجه شدند که ۷۷ درصد شرکت‌کنندگان به‌طور منظم سلفی می‌گیرند.
 
سارا دیفن‌باخ پروفسور LMU می‌گوید: «علت این موضوع می‌تواند حس خودنمایی افراد به دو صورت خودارتقایی یا خودافشایی باشد. سلفی به عنوان یک ابزار برای خودارتقایی، بیننده را با به تصویر کشیدن خصایص مثبت یک فرد، به بازی می‌گیرد، یا به عنوان یک ابزار برای خودافشایی، به امید کسب همدردی با دیگران مورد استفاده قرار می‌گیرد. این‌ها علت‌های کلیدی هستند.»
 
شکل سوم معرفی خود به‌عنوان «دستِ‌کم گرفتن»، طبقه‌بندی شده است. یعنی مردم ممکن است «خود، دست‌آوردها و توانائی‌هایشان» را به‌عنوان چیزی بی‌اهمیت به تصویر کشند. شرکت‌کنندگانی که نمره بالایی در خودارتقایی یا خودافشایی کسب کرده بودند در مقایسه با شرکت‌کنندگانی که نمره بالایی در «دست‌کم ‌گرفتن» اخذ کردند، دیدگاه مثبت‌تری نسبت به گرفتن سلفی داشتند.

نکته جالب توجه این است که علی‌رغم اینکه ۷۷ درصد شرکت‌کنندگان به‌طور منظم سلفی می‌گرفتند، ۶۲ تا ۶۷ درصد روی عواقب منفی بالقوه سلفی، مثل اثر آن روی عزت‌نفس، توافق داشتند. به‌علاوه این درک منفی از سلفی توسط ۸۲ درصد شرکت‌کنندگان نشان داد که آنان به جای دیدن سلفی ترجیح می‌دهند انواع دیگری از عکس را در شبکه‌های اجتماعی ببینند.

با درنظر گرفتن نگرش‌های این چنینی نسبت به ارزش چهره، قاعدتاً سلفی‌ها نباید تا این اندازه محبوب باشند. دیفنباخ، پدیده‌ای که در آن افراد زیادی به‌طور منظم سلفی می‌گیرند، علی‌رغم اینکه به نظر می‌رسد بیشتر مردم از آنها خوششان نمی‌آید را پارادوکس سلفی نام نهاده است. کلید این پارادوکس ممکن است در دیدگاه شرکت‌کنندگان نسبت به سلفی‌های خودشان در مقایسه با سلفی‌های دیگران نهفته باشد.

شرکت‌کنندگان به سلفی‌های دیگران در مقایسه با سلفی‌های خودشان انگیزه‌های خودنمایی و اعتبار کمتری را نسبت دادند و سلفی‌های خود را معتبرتر ارزیابی کردند. دیفنباخ می‌گوید: «همین امر می‌تواند بیان‌گر این نکته باشد که همه‌ی افراد بدون این‌که احساس خودشیفتگی کنند، می‌توانند سلفی بگیرند. اگر طرز تفکر بیشتر مردم این‌گونه است پس تعجبی ندارد که دنیا پر از سلفی است.»

این پژوهش در مجلۀ Frontiers in Psychology به چاپ رسیده است.
 
نوشته: Zee News India
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آیا عدد ۱۳ واقعاً نحس است؟● آیا علم عشق در نگاه اول را تایید می‌کند؟● آیا تنبیه بدنی کودکان در تربیت آن‌ها موثر است؟● با این مکانیسم، جوان بمانید● ماسک زدن بر روی رفتار انسان‌ها تاثیر داشته است● غمگینی و تنهایی بیش از سیگار انسان را پیر می‌کند● چرا خرافات را باور می‌کنیم؟● حال روز مردان پس از پدر شدن چگونه است؟● پنج راه برای مقابله با استرس● طالع‌بین‌ها چگونه آینده‌ی ما را پیش‌گویی می‌کنند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟