غذاهای اصلاح شده‌ی ژنتیکی؛ خوب یا بد؟

 
مجله علمی ایلیاد - از هزاران سال پیش، کشاورزان کیفیت محصولاتشان را با پیوند زدن گیاهانی که ویژگی‌های خوبی دارند، بهبود بخشیده‌اند. آن‌ها گرده‌ی گیاهی را گرفته و به گیاهان دیگر اضافه می‌کنند تا نوعی بهینه با ویژگی‌هایی که می‌خواهند تولید کنند. با این حال، فرآیند پیوند زدن گیاهان آهسته و غیرقابل اعتماد است.

امروزه، روش‌های میان‌بر شگفت‌آوری وجود دارد. دانشمندان می‌توانند ژن موجود زنده‌ای را بگیرند و آن‌را مستقیماً درون گیاه یا حیوان دیگری قرار دهند. با این روش، تغییرات مدنظر می‌تواند در دوره‌ی زمانی بسیار کوتاهی و به‌صورت دقیق‌تری انجام شوند.

دانشمندان می‌گویند محصولات تولید شده با استفاده از روش‌های جدید، علاوه بر آنکه در برابر بیماری و آفت‌کُش‌ها مقاوم هستند، مغذی‌تر نیز خواهند بود. به‌عنوان مثال؛ برنج طلایی، برنجی اصلاح شده است که حاوی مقدار زیادی ویتامین A است. این برنج برای کسانی تولید شد که مقدار کافی ویتامین A از طریق رژیم غذایی‌شان دریافت نمی‌کنند.

با این حال؛ باور همه‌ی افراد این‌طور نیست که استفاده از روش‌های مهندسی و تکنولوژی برای حل مسائل پزشکی ایده‌ی خوبی است. افراد زیادی اعتقاد دارند، غذاهای اصلاح شده‌ی ژنتیکی، یا همان GM‌ها، در نهایت ممکن است منجر به صدمه زدن به محیط‌زیست و انسان شوند. آن‌ها نگرانند که گیاهان با ژن‌های جدیدی که به داخل آن‌ها تزریق شده است، تصادفاً با گیاهان وحشی پیوند بخورند و علف‌های هرز مقاومی در برابر آفت‌کش‌ها به وجود آید. آن‌ها همچنین می‌گویند، غذاهای GM می‌توانند حامل ژن‌هایی باشند که سبب انواع مختلف آلرژی یا اثرات جانبی مضر دیگر شوند.

تا به حال غذاهای GM به کسی آسیبی نرسانده است. اغلب محققانِ ژنتیک معتقدند، اگر مشکلاتی ظاهر شود، قطعاً قابل کنترل خواهد بود.
 
نوشته: Fact Monster
ترجمه: مینا آذری - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آینده‌ی باتری‌ها، دنیای متفاوتی دارد● کدام صندلی‌ هواپیما ایمن‌تر است؟● مقایسه‌ی ویژگی‌های اندروید و IOS● روشی جدید برای ایجاد سرمایش ابداع شد● ساخت ربات ژلاتینی برای رساندن دارو به نقاط مختلف بدن● موشک جدید روسیه چه قدرتی دارد؟● تکنولوژی‌ای که ساختمان‌ها را رایگان خنک می‌کند● کشف موادی مانند پلاستیک با رسانایی مشابه فلزات ● تولید سوخت جت با روشی ۱۰۰ درصد پایدار ● راهی جدید برای تبدیل گازهای گلخانه‌ای به سوختجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟