۷۰ گرم گردو در روز کیفیت اسپرم را بالا می‌برد

 
مجله علمی ایلیاد - به لطف مزایای مثبتی که گردو فراهم می‌کند، می‌توان آن را پادشاهِ آجیل نامید. گردو که عضو خانواده‌ی آجیل است، می‌تواند ۱۰۰ درصد از مقدار چربی امگا ۳ در روز، همراه با مقادیر بالای مس، منگنز و مولیبدنوبیوتین را فراهم ‌کند. گردو که به‌خاطر خواص مدیریت وزنش معروف است، با سرطان نیز مبارزه می‌کند، سلامت قلب را بهبود می بخشد و برای دیابت نیز مفید است. در حال حاضر مطالعه‌ای نشان می‌دهد، مصرف تقریبأ ۷۰ گرم گردو در روز می‌تواند کیفیت اسپرم را بالا ببرد؛ زیرا فرآیندِ تخریب این سلول ها را کُند می‌کند. 

مطالعه‌ای جدید بر روی موش‌ها، محققانِ دانشگاه دلاور در آمریکا را قادر ساخت تا شواهدی را مبنی بر اینکه رژیم غذایی غنی از گردو، بر کاهش پروکسیداسیون لیپید، به‌دست آورند؛ این فرآیند می‌تواند سلول‌های اسپرم را تخریب کند. این نوع تخریب سلولی، به غشای اسپرم که از اسیدهای چربِ دارای حلقه‌های اشباع نشده (PUFAs) تشکیل شده، آسیب می‌زند. به گفته‌ی محققان، گردو تنها گیاهی است که غالبأ از اسیدهای چربِ دارای حلقه‌های اشباع نشده تشکیل شده است.
 
از آنجایی ‌که این مطالعه بر روی حیوانات انجام شده، هیچ همبستگی مستقیمی با فرآیندهایی که در بدن انسان رخ می‌دهند، وجود ندارد. هرچند، یافته‌ها تحقیق‌های قبلی را تأیید می‌کنند؛ این تحقیق نشان داد که گردو مواد مغذی کلیدیِ لازم، برای عملکرد اسپرم را فراهم می‌کند. 

همچنین دانشمندان دریافتند که پیشرفت‌های چشمگیری در تحرک و شکل اسپرم در موش‌هایی که رژیم غذایی حاوی ۱۹.۶ درصد کالری گردو را مصرف کرده‌اند، در مقایسه با موش‌هایی که گردو مصرف نکردند، رخ داده است. تحرک  و شکل  اسپرم نشانگرهای کیفیت اسپرم هستند که پیش‌بینی کننده‌ی باروری مردان است. 

«پاتریشیا مارتین دلئون» از دانشگاه دِلاوِر گفت: «یافته‌ی جالب توجه این است که خوردن گردو درواقع به بهبود کیفیت اسپرم کمک می‌کند و احتمالأ این کار را با کاهش تخریبِ پروکسیداتیو در سلول‌های اسپرم انجام می‌دهد. تحقیقات بیشتری برای درک مواد مغذی خاص در گردو که حاوی این تحرک هستند، لازم است؛ اما یافته‌ها حاکی از آن است که گردو برای سلامت اسپرم مفید است.» 

این مطالعه یافته‌های قبلی را مبنی بر اینکه خوردن ۷۵ گرم گردو در روز سرزندگی، تحرک و شکل اسپرم را در مردانی که گردو را به رژیم غذایی شان اضافه کردند، بهبود بخشیده است تأیید می‌کند. مارتین دلئون سعی کرد مکانیزم بهبود کیفیت اسپرم را در رژیم غذایی غنی از گردو بررسی کند. موش‌های مذکر سالم و همچنین موش‌هایی که به طور ژنتیکی نابارور بودند، به‌طور تصادفی در گروه رژیم غذایی غنی از گردو و یا گروه رژیم غذایی بدون گردو، جای داده شدند و به مدت ۹ تا ۱۱ هفته تحت نظر قرار گرفتند. 

در میان موش‌هایی که گردو مصرف کردند، موش‌های بارور پیشرفت چشم‌گیری را در تحرک و شکل اسپرم تجربه کرده بودند و موش‌های نابارور پیشرفت چشم‌گیری را در شکل اسپرم داشتند. در نهایت، هر دو گروه کاهش چشم‌گیری را در تخریب پروکسیداتیو تجربه کردند.
 
نوشته:  Zee Media Bureau
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● زندگی در ارتفاعات چه تاثیری بر روی سوخت‌وساز بدن دارد؟● چرا انسان طی تکامل به موهای فرفری رسید؟● چرا برخی از مردم از خون می‌ترسند؟● انسان در چه سنی کمترین خواب را دارد؟● کشف اثرات منفی جدید برای سیگارهای الکترونیکی● زنان بوی مردان مجرد را تشخیص می‌دهند● بارداری بر روی مغز ماردان چه تاثیری دارد؟● انسان طی یک میلیون سال آینده چه شکل خواهد بود؟● فرضیه‌ای جدید در مورد مرگ بروس‌لی● داستان افتادن دندان‌ها در انسان‌جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟