حباب‌های وحشتناک کیهانی!

 
مجله علمی ایلیاد - تصویر بالا، متعلق به ساختار حبابی شکل Sh2-308 است که شامل مجموعه‌ای از گازهای ضعیف و کم‌نور است و در فاصله‌ی ۵،۲۰۰ سال نوری در صورت فلکی سگ بزرگ، قرار دارند. 

ساختار Sh2-308 در واقع ساختاری حباب مانند است که در اطراف ستاره‌های عظیم‌الجثه و نورانی به نام عمومی «وولف رایت» قرار دارد و در مورد تصویر اخیر، ستاره‌ی مورد نظر «EZ Canis Majoris» نام دارد. این نوع ستاره‌ها جزء حجیم‌ترین و روشن‌ترین ستاره‌ها در کهکشان هستند که ده‌ها برابر خورشید ما حجم دارند و سیر تکامل ستاره‌ای زیادی را نیز تجربه کرده‌اند. بادهایی عظیم به صورت دائمی بر روی اینچنین ستاره‌هایی می‌وزد و باعث طوفان در اطراف آن شده و لایه‌ی خارجی آن را تراشیده و حرکت می‌دهد. بادهای تند ستاره‌های وولف رایت باعث حرکت دادن مواد اطراف آن‌ها می‌شود و تولید حباب‌های گاز می‌کند.

ستاره‌ی EZ Canis Majoris مسئول ساختن حباب ساختار Sh2-308 است؛ این ستاره لایه‌های بیرونی خود را برای ساختن رشته‌های مرئی به بیرون پرتاب می‌کند. پرتوهای شدید و دائمی از طرف ستاره باعث می‌شود که حباب‌ها هر لحظه به فواصل دورتر و دورتر حرکت کنند و لحظه به لحظه نیز بزرگ‌تر شوند. در حال حاضر لبه‌های Sh2-308 حدود ۶۰ سال نوری از یکدیگر فاصله دارند.

این حباب‌های کیهانی که به سرعت در حال حرکت هستند، بسیار زیبا هستند. ستاره‌هایی که باعث بوجود آمدن آن‌ها شده‌اند باعث مرگ آن‌ها نیز خواهند بود. این حباب‌ها طی انفجارات شدید ابرنواخترها از یکدیگر پاشیده و تخریب می‌شوند.
 
نوشته: European Space Agency
ترجمه: امید محمدی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟