داروی قروباغه‌ای آنفلوآنزا

 
مجله علمی ایلیاد - قورباغه‌هایی که اسلحه‌ی دفاعی کمی برای تکیه بر آن دارند، خود را به ترکیبات جنگی که از پوست‌شان ترشح می‌شود، مجهز کرده‌اند. در برخی از قورباغه‌ها، این ترشحات به شکل سم‌های کشنده است؛ در بقیه‌ی آن‌ها مواد شیمیایی مشخصات فعالیت‌های مغزی این حیوانات را کنترل می‌کند. «هیدرفیلاکس باهوویستارا»، گونه‌ای از قورباغه‌های قارچی است که بیشتر در هند یافت می‌شوند و موادی از خود ترشح می‌کنند که آن‌ها را در مقابل ویروس محافظت می‌کند.

محققینی که قورباغه‌ها را مطالعه می‌کنند، تأثیر ترشحات لزج آن‌ها را بر تعدادی از انواع ویروس آنفلوآنزا بررسی کردند. این ترکیب توانست آنفلوآنزا را از بین ببرد. پپتیدی خاص که توسط این قورباغه‌ها تولید می‌شود، قادر است ویروس آنفلوآنزا را نابود کند. محققین ترکیب ترشح شده را به خاطر شمشیر و تازیانه‌ای باستانی که در این مکان یافته شده بود، «اورومین» نامیده‌اند و نتایج یافته‌های خود را در مجله‌ی Immunity منتشر کرده‌اند.

محققین همچنین دوز غلیظی از پپتید مربوطه را به موش‌ها دادند و سپس آن‌ها را آلوده به نوعی آنفلوآنزای کشنده کردند. حدود ۷۰ درصد از موش‌ها زنده ماندند که نشان می‌دهد احتمال دارد اورومین در انسان نیز به همین شیوه عمل کند. آزمایش بر روی سلول‌های خونی انسان در آزمایشگاه نیز نشان داد که دوز پایین این ترکیب برای انسان سمی به نظر نمی‌رسد.

وجود اورومین خبر خوشایندی برای پزشکان و محققینی است که به‌دنبال روش‌های جایگزین برای مقابله با ویروس‌ها هستند. واکسن‌ها می‌توانند در این زمینه کارایی داشته باشند؛ ولی در صورت فراگیری یک بیماری، تأمین واکسن به مقدار کافی ناممکن است و دانشمندان همیشه نسل‌های جدید واکسن آنفلوآنزا را به‌صورت سالانه ارائه نمی‌دهند. با توجه به مکانیسم‌هایی که هم‌اکنون در طبیعت گسترش پیدا کرده است، می‌توان از روش سعی و صحیح، به جای روش سعی و خطا، به منظور مقابله با بیماری‌ها استفاده کرد.

مشکلاتی بر سر راه تولید انبوه این نوع پپتیدها وجود دارد، چرا که آنزیم‌ها در بدن ما این‌گونه پپتیدها را می‌شکنند. محققین امیدوارند با انجام تحقیقات بیشتر، نسخه‌ای از اورومین را بسازند که بتواند در مقابل سیستم دفاعی بدن ما مقاومت کند و همچنین تحقیقات خود را بر روی گونه‌های دیگر حیوانات و پپتیدهای دیگری که ممکن است در برابر بیماری‌های مختلف کارایی داشته باشند، گسترش دهند.
 
نوشته: ناتانیل چارپینگ
ترجمه: امید محمدی - مجله علمی ایلیاد 
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● آیا مارها می‌توانند صداها را بشنوند؟● کدام حیوانات میدان مغناطیسی را حس می‌کنند؟● گران‌ترین مایع دنیا چیست؟● رفتار جنسی عجیب زرافه‌ها● کشف عجیب جنسیتی در بین گنجشک‌ها● سگ‌ها چند سال عمر می‌کنند؟● زمان برای کدام حیوانات زودتر می‌گذرد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟