اولین بافت نرم و مصنوعی شبکیه‌ی چشم

 
مجله علمی ایلیاد - دانشجو و محققی در دانشگاه آکسفورد اولین بافت نرم و مصنوعی شبکیه‌ی چشم در دنیا را طراحی کرده است. تاکنون، شبکیه‌های مصنوعی چشم فقط با استفاده از مواد سفت و سخت ساخته می‌شدند. «ونسا رستروپو‌شیلد»، محقق گفت: «این ماده‌ی مصنوعی می‌تواند سیگنال‌های الکتریکی را تولید کند که نورون‌ها را در پشت چشممان درست همانند شبکیه‌ی اصلی چشم تحریک می‌کنند.»
 
او شبکیه که در پشت چشم واقع شده است و نور را به سیگنال‌های الکتریکی که به مغز منتقل می‌شوند، تبدیل می‌کند. این کار کلید دید انسان است. شبکیه‌ی مصنوعی جدید می‌تواند به فیزیکدانان کمک کند درمان‌های موثرتر و کمتر مخربی را به بیماران مبتلا به اختلال در بینایی عرضه کنند. این ماده‌ی مصنوعی که ترکیبی از هیدروژل‌ها و پروتئین‌های سلول است، همانند حسگر عکس‌برداری در دوربین عمل می‌کند و به نور واکنش نشان داده و عکس‌برداری می‌کند. از آنجایی‌که این ماده‌ی جدید با استفاده از مواد طبیعی و زیست تخریب‌پذیر ساخته شده، اما فاقد بافت زنده است، احتمال اینکه باعث آلودگی یا واکنش فیزیولوژیکی مخرب در زمان کاشت شود کم است. 

ونسا گفت: «چشم انسان به شدت حساس است، به‌همین دلیل اجسام خارجی مثل ایمپلنت‌های شبکیه‌ی فلزی، بسیار آسیب‌رسان هستند و باعث تورم می‌شوند؛ اما ایمپلنتِ مصنوعی بیولوژیکی نرم و مبتنی بر آب است و با محیط چشم انسان خیلی سازگارتر است.» تاکنون، عملکرد این دستگاه فقط در آزمایش ثابت شده است. مرحله‌ی بعدی آزمایش این شبکیه‌ی چشم به‌صورت ایمپلنت زیستیِ واقعی است. این دستاورد در مجله Scientific Reports شرح داده شده است. 
 
نوشته: بروکس های
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟