دارویی ارزان برای کاهش مرگ و میر در مادران

 
مجله علمی ایلیاد - اگرچه به نظر می‌آید این مشکل مربوط به گذشته باشد، اما همچنان در سراسر جهان زنان در هنگام زایمان می‌میرند. در واقع بر طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی «WHO»، ۸۳۰ زن روزانه هنگام زایمان می‌میرند. بسیاری از دلایل این مرگ و میرها قابل پیشگیری است و در میان این عوامل، از دست دادن خون بزرگترین عاملی است که هر ساله ۱۰۰،۰۰۰ زن را پس از زایمان می‌کشد. مساله این است که می‌توان از این مرگ‌ و میرها جلوگیری کرد. در دهه‌ی ۱۹۶۰ پزشکی ژاپنی به نام «اوتاکو اوکاماتو» دارویی قوی به نام «ترانکسامیک اسید» ساخت که از خونریزی پس از زایمان جلوگیری می‌کند.

«حلیمه شکور» می‌گوید: «رویای اوکاماتو نجات زنان بود، اما او نتوانست پزشکان را متقاعد کند تا دارو را بر روی خونریزی پس از زایمان آزمایش کنند.» شکور در دانشکده‌ی طب گرمسیری و عفونی لندن رهبری یک سری آزمایش‌ها برای ترانکسامیک اسید را به‌عهده گرفته است. آزمایش‌ها شامل ۲۰،۰۰۰ زن از ۲۰۰ بیمارستان ۲۱ کشور است. پس از آنکه خونریزی پس از زایمان تشخیص داده شد، دارو یا دارونما را به بیمار دادند. بر اساس این تحقیقات فقط ۱.۲ درصد از زنانی که در سه ساعت خونریزی پس از زایمان ترانکسامیک اسید دریافت کردند، مردند. این نتایج در مجله‌ی The Lancet منتشر شده است. در حالی که ۱.۷ درصد از زنانی که فقط دارونما دریافت کرده بودند، مردند.


نجات‌دهنده‌ی زندگی

«فلسیا لستر» متخصص زنان و زایمان دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو، که در اوگاندا و کنیا کار می‌کند می‌گوید: «به نظر من نتایج بسیار هیجان انگیز هستند. من معمولاً در گفتن این احتیاط می‌کنم؛ اما به‌نظر می‌رسد ترانکسامیک اسید توان نجات زندگی مادران را دارد.» بر اساس آمار سازمانی جهانی بهداشت، ۹۹ درصد از مرگ‌های مادران در کشورهای درحال توسعه رخ می‌دهد و زنان مناطق روستایی یا جوامع فقیر بیش از آنان که در شهر یا مناطق ثروتمندتر زندگی می‌کنند، دچار این نوع مرگ می‌شوند. از آنجایی که ترانکسامیک اسید با هزینه‌ی کمی در حد ۳ دلار قابل تولید است؛ برای انگلیس و فقط یک‌چهارم آن در مناطقی مثل پاکستان،  این دارو را می‌توان به راحتی در نواحی دور و جوامع فقیر استفاده کرد. شکور می‌گوید: «معتقدم اگر بتوان زندگی‌ای را با ۳ دلار نجات داد ارزش آن را دارد که آن را امتحان کرد.» حال ما فقط لازم است مطمئن شویم که این دارو در درسترس زنانی که بیش از همه به آن نیاز دارند، قرار خواهد گرفت.»
 
نوشته: بروکس های
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟