ریشه‌یابی ترس در زندگی

 
مجله علمی ایلیاد - مغز انسان نه تنها از طریق تجربه‌ی مستقیم بلکه به واسطه‌ی مشاهده نیز به یادگیری می‌پردازد. افرادی که شاهد درد کشیدن سایرین باشند، می‌توانند از دلیل رنجش آنها بترسند یا نسبت به آن رویکرد محتاطانه اتخاذ کنند. اما این نوع تجربه‌ی یادگیری می‌تواند بر ترس‌های غیرمنطقی یا تضعیف کننده دامن بزند. تحقیقات جدید نشان می‌‌دهد که سیستم اُپيوئيد درونی مغز می‌تواند در یادگیری درس‌های صحیح به افراد کمک کند. اما این سیستم همیشه کارساز واقع نمی‌شود.

جان هاکر، محقق دپارتمان علوم عصب‌شناسی بالینی مؤسسه‌ی کارولينسکا در سوئد طی گزارشی بیان کرد: «برخی از افراد نسبت به این نوع یادگیری اجتماعی بسیار حساس‌اند. مطالعات ما حاکی از آن است که سیستم اپيوئيد درونی مغز بر میزان حساس بودن ما تاثیر می‌گذارد و می‌تواند دلیل ایجاد اختلال استرس پس از ضربه‌ی روحی را توضیح دهد. این کار صرفاً با مشاهده‌ی درد کشیدن سایر افراد روی می‌دهد.» 

برای مثال افرادی که دارای سیستم اپيوئيد درونی فوق‌حساس هستند، به ذره‌ای از اتفاقات ترس‌آفرین دچار اضطراب می‌شوند؛ حتی اگر در نزدیکی آن اتفاق نباشند. محققان برای بررسی نقش این سیستم در مغز، از داروها برای انسداد سیستم اپيوئيد در مغز 22 فرد سالم استفاده کردند. به 21 فرد دیگر هم قرص دارونما داده شد. از هر یک از گروه‌های شرکت‌کننده در پژوهش خواسته شد تا به تماشای ویدئوى افرادی بنشینند که در معرض شوک‌های الکتریکی بودند.

براساس یافته‌های تحقیقات قبلی، شگفت‌زدگی باعث تحریک قسمت ترس در مغز می‌شود. اگر فردی شگفت‌زده نباشد، مغز قسمت ثبت ترس را بروزرسانی نخواهد کرد. محققان با انسداد سیستم اپيوئيد به این اطمینان رسیدند که اگرچه شرکت‌کنندگان مطالعه می‌دانستند آن فرد در ویدئو دچار شوک خواهد شد؛ ولی همچنان شگفت‌زده شدند. در نتیجه، مغز به فعالیت بروزرسانی گنجینه‌ی خاطرات هراس‌انگیز ادامه داد. 

«آندرئاس اولسون»، محقق ارشد و سخنران ارشد موسسه‌ی‌ کارولينسکا خاطر نشان کرد: «وقتی خود افراد شرکت‌کننده در آزمایش در معرض محرکی تهدید‌زا قرار گرفتند که قبلاً با درد کشیدن سایرین ارتباط داشت، بیشتر دچار تعریق شده و ترس بیشتری را تجربه کردند. این ترس در مقایسه با افرادی که از دارونما استفاده کرده بودند، بیشتر بود. این نوع یادگیری پیشرفته حتی سه روز پس از آن یادگیری اجتماعی قابل مشاهده بود.»
 
نوشته: بروکس های
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آیا عدد ۱۳ واقعاً نحس است؟● آیا علم عشق در نگاه اول را تایید می‌کند؟● آیا تنبیه بدنی کودکان در تربیت آن‌ها موثر است؟● با این مکانیسم، جوان بمانید● ماسک زدن بر روی رفتار انسان‌ها تاثیر داشته است● غمگینی و تنهایی بیش از سیگار انسان را پیر می‌کند● چرا خرافات را باور می‌کنیم؟● حال روز مردان پس از پدر شدن چگونه است؟● پنج راه برای مقابله با استرس● طالع‌بین‌ها چگونه آینده‌ی ما را پیش‌گویی می‌کنند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟