لاکپشت‌های مین‌یاب

 
مجله علمی ایلیاد - وقتی که بحث از مین‌یابی به میان می‌آید، کند بودن یک مزیت محسوب می‌شود. گروهی از ربات‌های لاک‌پشت‌ دریایی که برای خزیدن در صحرای آریزونا آموزش دیده‌اند، می‌توانند برای مین‌روبی مناطق جنگی مورد استفاده قرار گیرند. ارتش آمریکا هم‌اکنون دارای ربات‌های مین‌روب است، ولی اندازه‌ی آن‌ها باعث پرهزینه بودن و سختی استفاده از آن‌ها می‌شود. این مشکل را می‌توان با استفاده از ربات‌های لاک‌پشت مرتفع کرد.

لاک‌پشت‌های رباتیک دارای اندازه‌ای در حدود پهپاد کوچکی هستند و از دو صفحه تشکیل شده‌اند که در هم قفل شده‌اند و تراشه‌ای کامپیوتری ارزان نیز به آن‌ها وصل شده است. همچنین این ربات دارای موتوری است که می‌تواند باله‌های حرکتی ربات را به حرکت درآورد. به گفته‌ی «هنی بن آمور»، رهبر پروژه در دانشگاه ایالتی آریزونا، سرهم کردن هر ربات ۲ تا ۳ ساعت طول می‌کشد و قیمت آن حدود ۸۰ دلار است، بنابراین از دست دادن یکی از آن‌ها طی انفجاری چیز خیلی مهمی نیست. بن آمور فکر می‌کند که گروهی شامل ۱۰۰ ربات لاک‌پشت که در هر ثانیه ۵ سانتی‌متر می‌پیمایند، می‌توانند برای گشتن میان شن‌های صحرا به‌دنبال مین‌های زمینی مورد استفاده قرار گیرند. این ربات‌ها به محض یافتن مین، به انسان‌ها خبر می‌دهند و مین را برای خارج کردن نشانه‌گذاری می‌کنند.

ساختن ربات‌های اتوماتیک برای بیابان‌های مختلف می‌تواند بسیار چالش‌برانگیز باشد؛ زیرا که هر بیابان دارای نوع خاصی از شن‌ها هستند. اگر شما ربات لاک‌پشتی را برای خزیدن در بیابانی آموزش دادید و بخواهید که ربات در بیابان دیگری با شکل متفاوتی از دانه‌های شن حرکت کند، ربات آسیب خواهد دید و دیگر در هیچ بیابانی قادر به حرکت کردن نخواهد بود. باریدن باران و تغییر رطوبت نیز می‌تواند سطح بیابان را تغیر دهد و حرکت کردن ربات لاک‌پشت را در آن غیرممکن کند.

برای برطرف کردن این مشکل، بن آمور ربات خود را با الگوریتمی خاص به نحوی برنامه‌ریزی کرد که بتواند هر بار با مواجه شدن با سطحی جدید، روش خزیدن خود را متناسب با آن سطح، تغییر دهد. قرار دادن ربات لاک‌پشت بر روی سطحی شنی ناآشنا باعث می‌شود که پس از چند ساعت ربات حرکت‌ باله‌های خود را به نحوی عوض کند که بتواند خیلی کاراتر به خزیدن ادامه دهد. بن آمور نتیجه‌ی تحقیقات خود را در دو کنفرانس رباتیک در آینده‌ای نزدیک ارائه خواهد داد.
 
نوشته: Arizona State University
ترجمه: امید محمدی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آینده‌ی باتری‌ها، دنیای متفاوتی دارد● کدام صندلی‌ هواپیما ایمن‌تر است؟● مقایسه‌ی ویژگی‌های اندروید و IOS● روشی جدید برای ایجاد سرمایش ابداع شد● ساخت ربات ژلاتینی برای رساندن دارو به نقاط مختلف بدن● موشک جدید روسیه چه قدرتی دارد؟● تکنولوژی‌ای که ساختمان‌ها را رایگان خنک می‌کند● کشف موادی مانند پلاستیک با رسانایی مشابه فلزات ● تولید سوخت جت با روشی ۱۰۰ درصد پایدار ● راهی جدید برای تبدیل گازهای گلخانه‌ای به سوختجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟