دیابت را گوگل کنید!

 
مجله علمی ایلیاد - افراد بیشتر و بیشتری از گوگل به‌عنوان راهی برای چک کردن سلامتی‌شان استفاده می‌کنند. «چگونه سیگار ترک کنیم؟» و «چگونه وزن کم کنیم؟» نمونه‌هایی از عباراتی است که افراد نگران در گوگل درباره‌ی سلامتی‌شان جستجو می‌کنند، اما طبق تحقیقات جدید ممکن است این افراد بیماری جدی‌تر و کلی‌تری را جستجو کنند. دانشمندان با تجزیه و تحلیل داده‌های گوگل در بریتانیا ادعا می‌کنند که می‌توانند علائم و نشانه‌های بیماری و بنابراین بروز دیابت نوع ۲ را به‌طور موثرتری بررسی کنند؛ چیزی که می‌تواند در پیگیری بیماری به مقامات سلامت عمومی کمک کند.
 
دیابت نوع ۲، بیماری مربوط به سبک زندگی است که می‌تواند ناشی از ترکیبی از عواملی مانند رژیم غذایی، ورزش و سابقه‌ی ژنتیکی دیابت باشد. اما تشخیص آن آسان نیست و عمدتاً شامل چیزهایی مانند آزمایش خون، ادرار و قند، به‌همراه تست‌های ورزش است. با اینکه مدل‌های مراقبت چیزهایی مانند سن، جنسیت و سبک زندگی را پیگیری می‌کنند تا ریسک پیشرفت بیماری را مشخص کنند، اما ابزار مطمئنی نیستند.

بنابراین دانشمندان به دنبال راه‌های موثرتری هستند تا پیش‌بینی بیماری را بهبود دهند. هر روزه مردم بیشتر از گوگل به‌عنوان راهی برای چک کردن سلامتی‌شان استفاده می‌کنند. طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه وارویک، ۲۱.۸ درصد از مردم بریتانیا در سال ۲۰۱۵ تشخیص داده‌اند که به‌جای مراجعه به پزشک، خودشان با استفاده از اینترنت بیماری‌شان را تشخیص دهند. 

بنابراین محققان حجم رو به رشدی از داده به‌دست می‌آورند که طبق گفته‌ی خودشان می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای تشخیص بروز دیابت نوع ۲ در مناطق خاص استفاده شود. آن‌ها این کار را با استفاده از داده‌های گوگل انجام دادند و به ویژه کلمات کلیدی مربوط به علائم بیماری که در موتور جستجو وارد شده بود در لندن را بررسی کردند. 

سپس این داده‌ها را در کنار دو مدل مراقبت اصلی برای دیابت قرار دادند و نوسان‌ها و تغییرات در عبارات جستجو که با شیوع بیماری در مناطق خاص در ارتباط بود را بررسی کردند. این گروه می‌گویند: «نتایج نشان داد که داده‌های گوگل می‌تواند در واقع دیدگاه‌های زمان واقعی برای میزان شیوع این بیماری در مناطقی خاص مطرح کند، یا به‌طور کلی‌تر، می‌تواند منبع مفیدی از داده‌های مربوط به سلامت جمعیت‌ها ارائه دهد.» 

رهبر این مطالعه، «ناتالیا تاکنکو» از دانشگاه وارویک می‌گوید: «رفتارهای خودتشخیصی آنلاین می‌تواند به‌طور موثری برای ابزارهای نظارت زمان واقعی استفاده شود و بیشترین پتانسیل پیش‌بینی بیماری‌های مزمن و غیرواگیردار را داشته باشد. بر خلاف گسترش سریع بیماری‌ها، مانند آنفولانزا، این گونه بیماری‌هایی که به کندی پیشرفت می‌کنند به میزان زیادی به سبک زندگی شخصی و اجتماعی وابسته هستند؛ یعنی عواملی که در حال حاضر در مدل‌های غربال‌گری در نظر گرفته نمی‌شوند.» 

رفتارهای آنلاین انسان می‌تواند به پر کردن شکاف بین چشم‌انداز سلامتی انسان در دنیای واقعی و ابزارهای نظارت و غالباً زیست‌محور کمک کند. این تحقیق در مجله‌ی Sientific Reports منتشر شده است.
 
نوشته: نیک لاوارس
ترجمه: زهرا جهانبانی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟