حواس پرتها بخوانند! حواس پرتی بخاطر بیش فعالی بزرگسالی

یکی از عوامل شناخته شده در ایجاد حواس پرتی و عدم تمرکز در فرد ابتلا به اختلالی است تحت عنوان بیش فعالی بزرگسالی یا ADHD
یکی از عوامل شناخته شده در ایجاد حواس پرتی و عدم تمرکز در فرد ابتلا به اختلالی است تحت عنوان بیش فعالی بزرگسالی یا ADHD
مجله موفقیت ایلیاد - از جمله عوامل موثر و بازدارنده جهت تحقق اهداف در زندگی فردی عاملی است آزاردهنده تحت عنوان حواس‌پرتی یا عدم . حواس‌پرتی به عدم توجه کافی به فعالیت مورد نظر یا تفکر درباره موضوعات غیر‌مرتبط حین انجام فعالیتی خاص اطلاق می‌شود که می‌تواند در نتیجه‌ی افسردگی و ناامیدی در فرد نمود یابد. این عارضه به دلیل عدم توانایی در فیلتر کردن محرک‌های بیرونی نظیر سر و صدا یا تفکرات ذهنی فرد هنگام تلاش جهت بر موضوعی خاص ایجاد می‌شود. عوامل بسیاری نظیر خستگی، تغذیه‌ی نامناسب و در موارد جدی‌تر برخی اختلالات مانند اختلال همراه با بی‌توجهی ( که از شیوع بالایی نیز برخوردار است ) از جمله علل و عوامل ایجاد حواس‌پرتی و عدم در فرد به شمار می‌روند و طبیعتاً عدم توجه به آنان و در صورت نیاز پیگیری و درمان، سبب تشدید این عارضه و ایجاد اختلال در زندگی فرد خواهد شد.

-    اختلال حواس‌پرتی و عدم

عدم از شایع‌ترین اختلالات فراگیر در میان افراد به شمار می‌رود. هر چند با توجه به وجود مشغله‌های فکری و کاری بسیار بروز چنین مسائل و مشکلاتی چندان دور از ذهن و غیر طبیعی به نظر نمی‌رسد اما بسیاری از متخصصین بروز این دسته از اختلالات را ناشی از عوامل روانی نظیر افسردگی، اضطراب و یا اختلالات ارگانیک مغز می‌دانند. پیگیری علت اختلال عدم و در صورت نیاز درمان، به ویژه در کودکان مهم است. وجود این اختلال در کودکان به اختلال در فرایند یادگیری و نهایتاً انزوای فرد می‌انجامد. توجه به این مسئله ضروری است که حواس‌پرتی و عدم علامتی غیر اختصاصی است که همیشه نیز مرتبط با بیماری خاصی نمی‌باشد و برخی شرایط محیطی نظیر تغییر در شرایط زندگی، ترک اعتیاد، استفاده یا کنار گذاشتن برخی ها و حتی مسمومیت‌های ناشی از تنفس گاز مونوکسید کربن نیز می‌توانند سبب بروز این عارضه در فرد شوند. حالت‌های شدید حواس‌پرتی و عدم در فرد عموماً با علائم دیگری مانند احساس خستگی دائم، فراموشی، گیجی، اختلالات خواب و نشانه‌هایی از افسردگی همراه است که فرد را ملزم به شروع فرایند درمان در اولین فرصت خواهد کرد.

-    علل ایجاد حواس پرتی و عدم در فرد

ـ تغذیه‌ی نامناسب

در صورت برخورداری از خواب کافی و با کیفیت چنانچه همچنان با اختلال عدم و حواس‌پرتی مواجهیم تجدید نظر در رژیم غذایی پیشنهاد مناسبی به شمار می‌رود. مصرف مواد غذایی حاوی قند، کربوهیدارت‌های تصفیه شده نظیر نان سفید، نوشیدنی‌های کافئین‌دار و به طور کلی مواد غذایی با ارزش غذایی پایین به تدریج سبب ایجاد ضعف در عملکرد مغز و حافظه فرد خواهند شد. بنابراین تغذیه‌ی نامناسب از جمله علل ایجاد حواس‌پرتی در فرد به شمار می‌رود و مصرف مواد غذایی شامل غلات سبوس‌دار و کربوهیدرات‌های پیچیده، سبزیجات و میوه‌ها چیزی است که جهت بهبود وضعیت فرد و عملکرد صحیح مغز توصیه می‌شود.

ـ خواب کم یا بی‌کیفیت

خواب کافی و باکیفیت از مهم‌ترین عوامل بهبود حواس در فرد به شمار می‌رود. در واقع خواب کم و بی‌کیفیت در طول شب سبب ایجاد احساس خستگی و به طبع آن حواس‌پرتی و عدم و فراموشی در طول روز می‌شود. طبق تحقیقات ۷ تا ۹ ساعت خواب برای بدن لازم و ضروری است که این میزان برای جوانان و نوجوانان می‌تواند کمی بیش از این نیز باشد.

ـ التهاب بدن و مصرف برخی ها

التهاب در نتیجه‌ی عملکرد بیش از حد سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌شود که این موضوع به تنهایی می‌تواند سبب بروز بسیاری از مسائل و مشکلات جسمی و روانی نظیر بی‌خوابی، افسردگی و در مواردی زوال عقل در فرد شود. این مسئله در کودکان نیز می‌تواند زمینه‌ساز بروز مشکلاتی نظیر اوتیسم و یا سایر اختلالات روانی گردد، بنابراین توجه و پیگیری آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. همچنین مصرف برخی ها نیز از جمله های ضد افسردگی می‌تواند منجر به ایجاد اختلال در و حواس پرتی در فرد شود. بنابراین در صورت مواجهه با این گونه علائم مراجعه به پزشک ضروری به نظر می‌رسد.

ـ عدم تعادل ی

‌ها فعالیت‌های بدن را تنظیم و سبب ایجاد تعادل در عملکرد ارگان‌های مختلف بدن با یکدیگر می‌شوند. چنانچه به هر دلیل فعالیت این ‌ها با اختلال روبرو شود، کاهش و یا افزایش میزان ترشح هر یک از آنان، بر هماهنگی موجود در فعالیت‌های بدن موثر خواهد بود و می‌تواند فعالیت‌های مغز را به شدت کاهش دهد.  

ـ مه مغزی

مه مغزی از دیگر عوارضی است که منجر به ایجاد حواس‌پرتی و عدم در فرد می‌شود و ابتلا به آن عموماً در نتیجه‌ی کاهش سطح استفاده از مواد مغذی مورد نیاز بدن، کم خوابی و استرس‌های بیش از حد می‌باشد. اختلال مه مغزی حواس پرتی و عدم در پی خواهد داشت و به عنوان یک عارضه‌ی جانبی ناخواسته از سبک زندگی در جوامع صنعتی امروز به شمار می‌رود و بر سلامت جسمی و روانی فرد اثرگذار است.

ـ همراه با کم توجهی

همانگونه که در ابتدا عنوان شد یکی از عوامل شناخته شده در ایجاد حواس پرتی و عدم در فرد ابتلا به اختلالی است تحت عنوان بزرگسالی یا ADHD. بسیاری بر این باورند که اختلال همراه با کم توجهی تنها مختص به کودکان است این در حالی است که بزرگسالان نیز به این اختلال دچار می‌شوند. در واقع می‌توان گفت درمان نشده فرد در دوران کودکی در برخی موارد تا زمان بزرگسالی ادامه می‌یابد و اثرات نامطلوب خود را بر زندگی فرد بر جای می‌گذارد. افراد مبتلا به این اختلال به دلیل انجام فعالیت‌های بسیار زیاد و توامان در طول روز از کافی برخوردار نبوده و به شکل مداوم با حواس‌پرتی رو به رو می‌شوند. این اختلال در بزرگسالان اغلب با افسردگی، اضطراب و عدم همراه است اما مسلماً به درمان پاسخ می‌دهد. بنابراین توجه به علائم این اختلال در خود یا اطرافیان جهت شروع درمان از اهمیت بسیاری برخوردار است.
بسیاری از افراد که با مشکل عدم مواجه‌اند به ویژه کودکان و بزرگسالان ADHD با کوچکترین عامل تحریک حواس در لحظه خود را از دست می‌دهند و دچار حواس‌پرتی می‌شوند، بنابراین به خوبی از عهده‌ی انجام فعالیت‌ها و وظایف روزانه خود بر نخواهند آمد، اما این مسئله به سادگی و با  استفاده از تکنیک‌هایی تخصصی قابل درمان می‌باشد. مراجعه به روانشناس و یا روانپزشک و استفاده از تکنیک‌های نظم دهی ذهنی تا حد بسیاری به درمان این اختلال کمک می‌کند و در مواردی در صورت صلاحدید پزشک جهت تکمیل پروسه‌ی درمان تجویز پیشنهاد خواهد شد. علاوه بر این اصلاح عادات غذایی و سبک زندگی فردی و فعالیت‌های بدنی کافی به منظور کنترل و مدیریت استرس در درمان حواس‌پرتی و عدم در فرد بسیار کمک کننده خواهد بود. اختلال عدم را نمی‌توان به تنهایی نوعی بیماری دانست اما این عامل می‌تواند علائم و نشانه‌هایی از یک مسئله‌ی جدی تلقی شود، بنابراین توجه به این مسئله و شناخت و تشخیص علل و عوامل ایجاد آن از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد.
گردآورندهمجله موفقیت ایلیاد
ما را در اینستاگرام دنبال کنید ...ما را در تلگرام دنبال کنید ...ما را در آپارات دنبال کنید ...مطالب مشابه● زنان برجسته ایرانی در عرصه علم● با نکاتی جهت تقویت قدرت اراده آشنا شویم!● انواع خطاهای شناختی کدامند؟● چگونه ورودی‌های ذهن‌مان را کنترل کنیم؟● با غم غربت چه کنیم؟!● چگونه با افسردگی پس از فارغ التحصیلی مقابله کنیم؟!● با احساس بی‌کفایتی مقابله کنیم!● حافظه‌ی دیداری چیست و چگونه می‌توان آن را تقویت نمود؟● مهارت‌های شغلی مورد علاقه‌ی کارفرمایان کدامند؟● با مهم‌ترین مهارت‌های اجتماعی آشنا شوید!جدیدترین مطالب● رشته معماری در نیوزیلند● اپلای با مدرک دانشگاه آزاد● بورسیه فول فاند welcome UK انگلستان 2022● دانشگاه‌های برتر کشور کانادا برای تحصیل در رشته Data Science● انکولوژی در انگلستان● نقاط مثبت تحصیلات تکمیلی در کشور کانادا● هفته اول اقامت برای دانشجویان بین المللی در کشور کانادا● پنج شغل با تقاضای بالا در کشور کانادا در سال ۲۰۲۳● نوشتن SOP برای رشته‌های مدیریتی● کلگری مقصدی برتر برای دانشجویان بین‌المللی ● دوره‌های وکالت در کانادا● تحصیل در رشته سم‌شناسی در انگلستان● فرهنگ کار در کشور استرالیا● آشنایی با رشته علوم مواد دانشگاه تورنتو● دانشگاه‌ها و کالج‌های هنر و طراحی در کشور کانادا● بورسیه چونینگ انگلستان● منابع کاریابی در استرالیا● راهنمای ویزای استرالیا و الزامات ورود به این کشور● برای سفر به استرالیا به چه چیزهایی نیاز داریم؟● با حقوق کاری خود در استرالیا آشنا شوید.