با نشانه های کمرویی در خود آشنا شوید!

برخی افراد از مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی بالایی برخوردارند حال آنکه برخی دیگر در برقراری ارتباط با دیگران از مهارت کافی برخوردار نبوده و اصطلاحاً به عنوان فردی خجالتی یا کمرو شناخته می‌شوند. همین تفاوت‌ها از ما انسان‌های متفاوتی می‌سازد اما گاه عدم برخورداری از برخی مهارت‌ها زندگی فردی و اجتماعی شخص را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
برخی افراد از مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی بالایی برخوردارند حال آنکه برخی دیگر در برقراری ارتباط با دیگران از مهارت کافی برخوردار نبوده و اصطلاحاً به عنوان فردی خجالتی یا کمرو شناخته می‌شوند. همین تفاوت‌ها از ما انسان‌های متفاوتی می‌سازد اما گاه عدم برخورداری از برخی مهارت‌ها زندگی فردی و اجتماعی شخص را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
مجله موفقیت ایلیاد - هر فرد از ویژگی‌های شخصیتی متفاوتی برخوردار است و همین تفاوت‌ها فرد را به عنوان انسانی مستقل با شخصیتی خاص و ویژه معرفی می‌کند. برای مثال برخی افراد از ‌های ارتباطی و اجتماعی بالایی برخوردارند حال آنکه برخی دیگر در برقراری ارتباط با دیگران از کافی برخوردار نبوده و اصطلاحاً به عنوان فردی خجالتی یا کمرو شناخته می‌شوند. همین تفاوت‌ها از ما انسان‌های متفاوتی می‌سازد اما گاه عدم برخورداری از برخی ‌ها زندگی فردی و اجتماعی شخص را تحت تأثیر قرار می‌دهد. عدم توانایی در برقراری ارتباط با سایرین به دلیل از همین دسته ویژگی‌هایی است که روابط فرد را مختل و سبب بروز مشکلات فراوان و تضعیف در وی خواهد شد.
به تعبیر علم روانشناسی به مفهوم خودتوجهی افراطی و ترس از برقراری و رو به رو شدن با دیگران می‌باشد. افراد خجالتی به دلیل توجه بسیار افراطی به کلیه اعمال و رفتار خود به هیچ عنوان خود را در چالش رو به رو شدن با دیگران قرار نمی‌دهند، بنابراین تمایل بسیاری به انزوا و تنهایی خود داشته و در جمع‌های چند نفره و خصوصا غریبه احساس غریبی می‌کنند. در افراد با نشانه‌هایی همراه می‌باشد برای مثال این دسته از افراد از اندکی برخوردارند و عموماً برای تصمیم‌گیری درباره‌ی مسائل مختلف دچار تردید می‌شوند. در واقع در زمان تصیم‌گیری مسئله‌ی مهم برای آنان بیش از توجه به نیاز و علایق خود توجه به نظر و واکنش دیگران می‌باشد. از طرفی استرس و اضطراب بخشی جدایی‌ناپذیر از وجود افراد کمرو و خجالتی به شمار می‌رود. این افراد از قرار گرفتن در هر موقعیت و شرایط جدید مضطرب می‌شوند، استرس آرامش ذهنی آنان را گرفته و آنان را به فاصله از جمع و تمایل به انجام فعالیت‌های انفرادی وا می‌دارد. گاه این استرس‌ها با علائم جسمی نظیر لکنت زبان، لرزش دست و صدا، عرق کردن و ... همراه می‌شود.
افراد خجالتی معمولاً در برابر دفاع از حق خود کوتاهی نموده و در بسیاری موارد حق را به دیگران می‌دهند. برخی این ویژگی رفتاری را با مهربانی و فداکاری اشتباه می‌گیرند حال آنکه ریشه‌ی این گونه رفتارها چیز دیگری است و ناشی از نوعی ضعف در شخصیت فرد می‌باشد.
فرد خجالتی در تنهایی خود دنیایی از حرف است اما با قرار گرفتن در جمع سکوت عجیبی در وی اتفاق می‌افتد. این افراد به محض قرار گرفتن در جمع از صحبت، ابراز وجود و هر گونه فعالیتی که توجه دیگران را به خود جلب کند اجتناب می‌کنند. افراد خجالتی به دلیل عدم توانایی در برقراری ارتباط موثر با اطرافیان در بسیاری از مواقع احساس تنهایی را تجربه می‌کنند، خود را فردی تنها می‌شناسند و اطراف خود را خالی می‌بینند که این احساس تنهایی در دراز مدت سبب بروز افسردگی، انزوا، غم و ناراحتی در آنان می‌شود.
همانگونه که عنوان شد وجود این ویژگی نه چندان مطلوب شخصیتی در برخی افراد به صورتی افراطی سبب بروز مشکلات فردی و اجتماعی بسیاری خواهد شد. بنابراین درمان مهم است و هر فرد با این ویژگی شخصیتی می‌بایست با راهکارهای بهبود این مشکل آشنا باشد.  

-    برای درمان چه کنیم؟

برقراری ارتباط با افراد جدید سخت‌ترین کار برای فرد خجالتی است. بنابراین تمرین‌های ساده و کوچک برای شروع صحبت با افرادی که صمیمیت چندانی با آنان نداریم تا حدودی زمینه‌ی درمان این مشکل را فراهم می‌سازد. تمرین با صدای بلند نیز ایده‌ی خوبی به نظر می‌رسد. هر آنچه که تصمیم دارید در یک دورهمی و در برخورد با افراد جدید بگویید را چند بار با صدای بلند برای خود تمرین کنید. جملات ساده خود را بر روی کاغذ نوشته و جلوی آینه تمرین کنید. تکرار این تمرینات سبب ایجاد آمادگی بیشتر در شما در زمان رویارویی با موقعیت‌ها و شرایط جدید می‌شود.
حقیقت این است فرد عادی در زمان مکالمه و برقراری ارتباط با حالات، رفتار و جملات خود با طرف مقابل ارتباط برقرار می‌کند. افراد خجالتی عمده تمرکز خود در حین مکالمه را به جای شخص مقابل بر خود می‌گذارند و به این می‌اندیشند که دیگران درباره‌ی آنان چگونه فکر می‌کنند و رفتار آنان را چگونه بررسی و قضاوت می‌کنند. تمرین کنید حین مکالمه تمرکز خود را به شخص مقابل دهید، با وی تماس چشمی برقرار کنید و هر چند دقیقه یکبار به صورت مستقیم در چشمانش نگاه کنید، با تکان دادن سر به تأیید حرف‌های او بپردازید و ... برای فرد خجالتی شاید این کارها در ابتدا کمی دشوار به نظر بیاید اما تمرین بیشتر به شما کمک می‌کند خجالت را کنار بگذارید یا لااقل آن‌ را در خود کمرنگ‌تر کنید.  
برخی سوالات با جملاتی کوتاه نظیر بله و یا خیر پاسخ داده می‌شوند و برخی دیگر سوالات اصطلاحاً بازی هستند که پاسخ آنان توضیحی و توصیفی می‌باشد. پرسیدن این نوع سوالات از مخاطب به پویایی بحث و مکالمه کمک می‌کند. برای مثال به جای آن که بپرسید به موسیقی علاقه مند هستید یا خیر بپرسید به چه نوع موسیقی علاقه‌مندید؟!
تعاملات کوتاه و ارتباطات گذرا در طول روز به برقراری ارتباطات کارآمدتر با دیگران کمک می‌کند. صبح که از خانه بیرون می‌آیید به غریبه‌ها لبخند بزنید، ویژگی‌های قابل ستایش افراد دور و بر خود را به زبان آورید، با صندوقدار فروشگاه، پستچی، راننده‌ی تاکسی مکالمه‌ی کوتاهی داشته باشید و در حد یک تشکر و خسته نباشید با آن‌ها گفتگو کنید.  
یادتان باشد هر قدر اطلاعات و آگاهی شما در رابطه با مسائل جدید بیشتر باشد و از اطلاعات عمومی بیشتری برخوردار باشید برای برقراری ارتباط با دیگران در شرایط بهتری قرار گرفته و حرف بیشتری برای گفتن خواهید داشت. بنابراین اتفاقات، اخبار و تکنولوژی‌های روز دنیا را پیگیری نمایید و به کمک آنان با دیگران ارتباط برقرار کنید. جالب است بدانید یک روش موثر دیگر برای درمان و خجالت صحبت کردن با خود است. در زمان تنهایی با خودتان حرف بزنید. صحبت کردن با خود با صدای بلند تمرین بسیار خوبی برای درمان خجالت است. پنج تا ده دقیقه از زمان خود را در طول روز به این کار اختصاص دهید.
و نهایتاً اینکه یکی از بهترین راه‌های درمان این مشکل مراجعه به روانشناس و مشاور متخصص در این زمینه می‌باشد. در این شرایط صحبت کردن با فردی متخصص را بدون ترس از قضاوت و مورد تمسخر واقع شدن آغاز می‌کنید. از آنجایی که جلسات روان درمانی و مشاوره مبتنی بر گفتگوست تمرین بسیار مناسبی برای رهایی از احساس خجالت نیز به شمار می‌رود. بنابراین شرکت در جلسات روان درمانی هم به لحاظ تمرین گفتگو هم به لحاظ دریافت مشاوره‌های تخصصی جهت بهبود مشکل بسیار کمک‌کننده می‌باشند.
گردآورندهمجله موفقیت ایلیاد
ما را در اینستاگرام دنبال کنید ...ما را در تلگرام دنبال کنید ...ما را در آپارات دنبال کنید ...مطالب مشابه● زنان برجسته ایرانی در عرصه علم● با نکاتی جهت تقویت قدرت اراده آشنا شویم!● انواع خطاهای شناختی کدامند؟● چگونه ورودی‌های ذهن‌مان را کنترل کنیم؟● با غم غربت چه کنیم؟!● چگونه با افسردگی پس از فارغ التحصیلی مقابله کنیم؟!● با احساس بی‌کفایتی مقابله کنیم!● حافظه‌ی دیداری چیست و چگونه می‌توان آن را تقویت نمود؟● مهارت‌های شغلی مورد علاقه‌ی کارفرمایان کدامند؟● با مهم‌ترین مهارت‌های اجتماعی آشنا شوید!جدیدترین مطالب● رشته معماری در نیوزیلند● اپلای با مدرک دانشگاه آزاد● بورسیه فول فاند welcome UK انگلستان 2022● دانشگاه‌های برتر کشور کانادا برای تحصیل در رشته Data Science● انکولوژی در انگلستان● نقاط مثبت تحصیلات تکمیلی در کشور کانادا● هفته اول اقامت برای دانشجویان بین المللی در کشور کانادا● پنج شغل با تقاضای بالا در کشور کانادا در سال ۲۰۲۳● نوشتن SOP برای رشته‌های مدیریتی● کلگری مقصدی برتر برای دانشجویان بین‌المللی ● دوره‌های وکالت در کانادا● تحصیل در رشته سم‌شناسی در انگلستان● فرهنگ کار در کشور استرالیا● آشنایی با رشته علوم مواد دانشگاه تورنتو● دانشگاه‌ها و کالج‌های هنر و طراحی در کشور کانادا● بورسیه چونینگ انگلستان● منابع کاریابی در استرالیا● راهنمای ویزای استرالیا و الزامات ورود به این کشور● برای سفر به استرالیا به چه چیزهایی نیاز داریم؟● با حقوق کاری خود در استرالیا آشنا شوید.