ساخت ماده‌ای که می‌تواند آسیب‌های مغزی را درمان می‌کند

مجله علمی ایلیاد - دانشمندان برای ترمیم آسیب‌های ناشی از ضربه‌ی مغزی، ماده‌ای ژلاتینی ساخته‌اند، که دارای خواص درمانی برای آسیب‌دیدگان از ناحیه‌ی سَر، بر اثر تصادفات رانندگی، سقوط و یا تیراندازی است. این ماده توسط دکتر نینگ ژانگ در دانشگاه کارولینای جنوبی ساخته شده است. این ماده‌ی ژلاتینی به شکل مایع در ناحیه‌ی آسیب‌دیده تزریق و باعث تحریک و رشد سلول‌های بنیادی آن ناحیه می‌شود.
 
بازسازی آسیب‌های مغزی بسیار مشکل است؛ زیرا بافت آسیب‌دیده متورم شده و می‌تواند منجر به صدمات بیشتری به سلول‌ها شود. تا کنون روش‌های درمانی، سعی در کم کردن آسیب ثانویه به وسیله کاهش دما یا کاهش فشار در منطقه آسیب دیده داشته‌اند. با این حال، این روش‌ها اغلب تأثیر چندانی ندارند.
 
اخیراً دانشمندان نظریه‌ی پیوند زدن سلول‌های مغز، به ناحیه مجروح شده، برای بازسازی بافت آسیب‌دیده را مطرح نموده‌اند. این روش تاکنون در مورد درمان آسیب‌های مغزی نتایج محدودی داشته است. سلول‌های اهدایی اغلب موفق به رشد و یا تحریک عمل بازسازی در ناحیه آسیب‌دیده نشده‌اند، که احتمالاً به دلیل التهاب و زخم در آن ناحیه است.
 
ناحیه‌ی آسیب‌دیده، به طور معمول دارای محدودیت زیادی به لحاظ خون‌رسانی است، که مانع از دریافت مواد مغذی مورد نیاز سلول‌های بنیادی می‌گردد.
 
با این حال ماده ژلاتینی دکتر ژانگ می‌تواند برای تحریک فرآیندهای مختلف زیستی در ناحیه آسیب دیده، با مواد شیمیایی مختلف غنی‌سازی شود. در تحقیقات قبلی بر روی موش‌ها وی توانست با استفاده از این ماده به بازسازی مجدد و کامل جریان خون در منطقه آسیب دیده مغز کمک کند، که این موضوع، محیط رشد بهتری را برای سلول‌های اهدائی فراهم می‌سازد.
 
دکتر ژانگ در تحقیقات بعدی، ماده‌ی ژلاتینی را با سلول‌های بنیادی نابالغ و همچنین مواد شیمیایی که سلول‌های بالغ برای تکامل به آن نیاز دارند، غنی‌سازی کرد. موش‌ها پس از گذشت هشت هفته و استفاده از این ترکیب برای درمان، علائم حاکی از بهبودی را نشان دادند.
 
ماده ژلاتینی جدید می‌تواند بیماران را در مراحل مختلف آسیب، درمان کند و انتظار می‌رود در مدت سه سال آینده برای آزمایش بر روی انسان آماده شود.
 
نوشته: سندیپ راویندران
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟