بهبودیافتگان سرطانسینه، کباب نخورند!

مجله علمی ایلیاد - امید به زندگی در بهبودیافتگان سرطان سینه که به مقدار کمی از گوشت پخته، کباب شده و دودی استفاده میکنند، در مقایسه با بهبودیافتگانی که میزان زیادی از از چنین گوشتهایی مصرف میکنند، بسیار بالاتر است.
مطالعهی جدید منتشر شده توسط سازمان ملی سرطان آمریکا نشان دهندهی رابطهای میان مصرف بالای گوشت بریان، کباب شده، دودی و افزایش خطر مرگ بهبود یافتگان سرطان سینه است. بر اساس گزارش منتشر شده، گوشتهای پخته شده در دمای بالا، منبعی غنی از هیدروکربنهای آروماتیک پلی سايکليک و سایر مواد شیمیایی سرطانزا هستند. علاوه بر این، از مدتها پیش ارتباط این گوشتها با وقوع سرطان سینه مشخص شده بود. در مطالعه حاضر، محققان این مسئله را مورد بررسی قرار دادند، که آیا مقدار گوشت مصرفی با خطر مرگ بهبودیافتگان سرطان سینه ارتباط دارد یا خیر؟
محققان در این مطالعه به بررسی ۱۵۰۸ زن مبتلا به سرطان سینه اهل جزیرهی لانگ پرداختند. محققان میزان مصرف چهار نوع گوشت بریان، کباب شده و دودی را از قبیل گوشت ماهی، گوشت بره، گوشت خوک و گوشت گاو از شرکتکنندگان در تحقیق جویا شدند. از شرکتکنندگان درخواست شد تا میزان مصرف گوشتشان را در هر دهه از زندگی خود اعلام نمایند. علاوه بر این، محققان از شرکتکنندگان خواستند تا مشخص کنند، در چه فصولی به دفعات بیشتری از این گوشتها استفاده میکنند. محققان ۵۹۷ مورد مرگ در میان ۱۵۰۸ فرد شرکتکننده پس از دوره ای ۱۷ ساله ثبت کردند. از این تعداد، ۲۳۷ نفر یا ۴۰ درصد از افراد شرکتکننده با سرطان سینه پیوند داشتند. قبل از تشخیص سرطان سینه، مصرف بالای گوشت بریان، کباب شده و دودی با افزایش ۲۳ درصدی خطر مرگ همراه بود.
همچنین، زنانی که قبل و بعد از تشخیص سرطانشان به میزان بالایی از گوشتهای بریان، کباب شده و دودی استفاده میکردند، با ۳۱ درصد افزایش خطر مرگ مواجه میشوند. از طرفی دیگر، مصرف این سه نوع گوشت در طول زندگی و مصرف سالیانه گوشتهای نام برده شده، پیش از تشخیص ارتباطی با مرگ و میر نداشتند. در کل، مصرف گوشتهای دودی گاو، بره و خوک با افزایش ۱۷ درصدی خطر مرگ و افزایش ۲۳ درصدی مرگ در اثر سرطان سینه ارتباط داشت.
نوشته: جان رافائل
ترجمه: مجله علمی ایلیاد