دست‌یابی انسان به زیر دریاها

 
رادیو ایلیاد
دست‌یابی انسان به زیر دریاها
 
مجله علمی ایلیاد - «لئوناردو داوینچی» طرحی از یک زیردریایی کشید و «ویلیام بورن»، یک ریاضیدان انگلیسی، برای ساخت یک زیردریایی در سال ۱۵۷۸ میلادی برنامه‌ریزی کرد. اما تنها در سال ۱۶۲۰ میلادی «کورنلیوس ون‌دربل»، مخترع هلندی، موفق به ساخت یک زیردریایی شد.

یک قایق پارویی چوبی را محکم در چرم ضد آب پیچیده و لوله‌های هوا را به حالت شناور در سطح آب به منطور تامین اکسیژن قرار داد. البته، هنوز هیچ موتوری وجود نداشت، به طوری که پارو از طریق واشر چرمی به بیرون از قایق فرستاده شد. او در اولین سفرش همراه با ۱۲ پاروزن در رودخانه تیمز، برای مدت ۳ ساعت زیر آب فرو رفت. در سال ۱۷۷۶ اولین زیردریایی با اهداف نظامی، توسط «دیوید بوشنل» از ایالات متحده آمریکا ساخته شد. زیردریایی او که لاک‌پشت نام داشت، تک نفره بود و با نیرویی حاصل از نیروی مکانیکی سرنشینش، حرکت می‌کرد. این زیردریایی در طول انقلاب آمریکا در برابر کشتی‌های جنگی بریتانیا استفاده شد. زیردریایی لاک‌پشت، کشتی‌های شناور دشمن را دنبال می‌کرد و به بدنه آن‌ها مواد منفجره وصل می‌کرد.
 
دو مخترع رقیب از آمریکا اولین زیردریایی واقعی را در سال ۱۸۹۰ میلادی ساختند. نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا زیردریایی ساخته شده توسط «جان‌پی هلندی» را خریداری کردند، در حالی که روسیه و ژاپن برای طرح‌هایشان «سیمون لیک» را انتخاب کرده بودند. زیردریایی آن‌ها از بنزین یا موتورهای بخار برای سفرهای دریایی در سطح آب و موتور الکتریکی برای سفر در زیر آب استفاده می‌کردند. آن‌ها همچنین ناوچه‌ای که توسط موتورهای الکتریکی کوچک حرکت می‌کردند را اختراع کردند. در نتیجه‌، یکی از خطرناک‌ترین سلاح‌ها در جهان معرفی شد.
 
زیر دریایی‌ها «U_Boats» نیز نامیده می‌شوند، که مخفف واژه آلمانی زیردریایی است. اولین زیردریایی هسته‌ای، یو.اس.اس ناتیلوس، در سال ۱۹۵۵ میلادی راه‌اندازی شد. در سال ۱۹۵۸ ناتیلوس اولین سفر به زیر‌یخ‌های قطبی را انجام داد. این سفر به مسافت ۲،۹۴۵ کیلومتر و در ۶ روز انجام شد. اولین سفر زیردریایی به دور زمین در سال ۱۹۶۰ توسط زیردریایی هسته‌ای یو.اس.اس تریتون انجام شد.

نوشته: Did You Know
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آینده‌ی باتری‌ها، دنیای متفاوتی دارد● کدام صندلی‌ هواپیما ایمن‌تر است؟● مقایسه‌ی ویژگی‌های اندروید و IOS● روشی جدید برای ایجاد سرمایش ابداع شد● ساخت ربات ژلاتینی برای رساندن دارو به نقاط مختلف بدن● موشک جدید روسیه چه قدرتی دارد؟● تکنولوژی‌ای که ساختمان‌ها را رایگان خنک می‌کند● کشف موادی مانند پلاستیک با رسانایی مشابه فلزات ● تولید سوخت جت با روشی ۱۰۰ درصد پایدار ● راهی جدید برای تبدیل گازهای گلخانه‌ای به سوختجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟