آیا ما در یک هولوگرام غول‌آسا زندگی می‌کنیم؟

 
مجله‌ی علمی ایلیاد - تحقیقاتی جدید نشان ‌می‌دهد که کیهان یک هولوگرام است. برای مدتی طولانی، کیهان‌شناسان در تلاش‌ هستند تا مدلی یکپارچه برای توصیف کیهان را توسعه دهند. مشکل در یافتن سازش میان مدل‌های متفاوتی‌ است که تا به امروز کیهان را در ابعاد گوناگون توصیف می‌کرده‌اند، یعنی نسبیت عام و نظریه‌ی کوانتومی.

اخیراً مقاله‌ای در مجله‌ی Physical Review Letters توسط محققانی از کانادا، انگلیس و آمریکا منتشر شده است که توصیف هولوگرافیک کیهان را مدل مناسبی برای توضیح ناهنجاری‌ها در تابش زمینه‌‌ی کیهانی می‌داند که پژواکی است از انرژی گرمایی باقی‌مانده از انفجار بزرگ.

این تئوری که از دهه‌ی ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفته، بیان می‌کند که حقیقت سه‌بعدی جهان از  شکل دوبعدی مرز‌های کیهان سرچشمه گرفته است. «کاستاس سکندریس»، استاد علوم ریاضی دانشگاه ساوت‌همپتون در گزارشی خبری توضیح می‌دهد: «تصور کنید هرآنچه که شما در سه ‌بعد می‌بینید، احساس می‌کنید و می‌شنوید، حتی برداشت شما از زمان، درواقع از میدان دوبعدی تختی‌ نشأت بگیرد. این ایده دقیقاً مشابه‌ی هولوگرام‌های معمولی‌ است که تصویر سه‌بعدی به‌صورت سطحی دوبعدی، مثل هولوگرام‌های کارت‌های اعتباری کد می‌شود. با این تفاوت که در این‌جا، تمام کیهان کد شده است!»

در سال‌های اخیر، تلسکوپ‌های قدرتمند جدید به محققان این امکان را داده‌اند تا به تابش زمینه‌‌ی کیهانی با دقتی بسیار بیشتر بنگرند. در آخرین تحقیقات منتشر شده از سوی محققان، آن‌ها ادعا می‌کنند که نظریه‌ی میدان‌های کوانتومی می‌تواند ناهنجاری‌ها و رفتار‌های خارج از انتظار اندازه‌گیری شده در پس‌تاب‌های بیگ‌بنگ را توضیح دهد.

سکندریس در این‌باره می‌گوید: «هولوگرافی در طرز فکر و نگرش ما به کیهان، گام رو‌به‌جلوی بزرگی‌ است. تئوری نسبیت عام اینشتین تمام اتفاقات ابعاد بزرگ کیهان را به خوبی توضیح می‌دهد، اما وقتی به ابعاد مکانیک کوانتوم می‌رسد، شروع به از هم پاشیدن می‌کند.»

محققان ادعا می‌کنند که آخرین تحلیل‌های آن‌ها، از توصیف هولوگرافیک عالم که توان برقراری توافق بین تئوری گرانش اینشتین و تئوری کوانتوم را دارد، پشتیبانی می‌کند. سکندریس در آخر نتیجه‌گیری کرد: «امیدوارم تحقیقات‌مان، ما را گامی دیگر به این امر، یعنی برقراری پیوند بین کوانتوم و نسبیت نزدیک کرده باشد.»

نوشته: بروکس هِیس
ترجمه: مجله‌ی علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟