فوایدِ علمیِ لالایی گفتن برای نوزادان

 
مجله علمی ایلیاد - لالایی گفتن مادران برای کودکان‌شان، رفتاری جهانی است که قدمت هزاران ساله دارد. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که به نظر می‌رسد برخلاف اشکالِ دیگر مراقبت از کودک، چیز بیشتری در پسِ این رفتار عادی مادران وجود داشته باشد.

در حقیقت، لالایی گفتن هم برای مادر و هم فرزند مفید است. مطالعه‌ی جدید حاکی از آن است که در حالی‌که لالایی خواندن، یک محرک حسی لازم برای کودکان است و می‌تواند تمرکز آن‌ها را جلب کند، لالایی خواندن می‌تواند به مادران کمک کند با کودک‌شان ارتباط برقرار کرده و با افسردگی پس از زایمان مبارزه کنند. مادران حواس‌شان را از عواطف و افکار منفیِ مربوط به افسردگی، پرت می‌کنند و به‌عنوان یک والد، احساس قدرت پیدا می‌کنند.
 
این مطالعه همچنین پارامترهای صوتی موجود در صدای لالایی مادران را همراه با افسردگی پس از زایمان بررسی کرده است. نویسنده‌ی مطالعه و استاد موسیقی درمانی در دانشکده موسیقی فراست در دانشگاه میامی آمریکا، شانون د‌. ایتویل می‌گوید: «استخراج و تحلیل داده‌های صدایی، نشان داد که مادران مبتلا به افسردگی پس از زایمان، دچار کمبود احساسات و ابراز عواطف در لالایی هستند.» وی اضافه کرد: «وقتی نوزادان شروع به ارتباط با مادر می‌کردند، گام موسیقی مادران تغییر پیدا نمی‌کرد و کمی رباتیک بود.» 

 اما به نظر می رسد تا زمانی‌که نوزادان به لالایی مادرشان گوش دهند، کمبود احساسات و ابراز عواطف اهمیت کمتری برای‌شان دارد. د.ایتویل می‌گوید: «مادران در سراسر دنیا برای نوزادانشان به طور مشابهی لالایی می‌خوانند و نوزادان این ترانه‌ها را ترجیح می‌دهند. نیازی نیست که گام و کلید موسیقی برای تعامل بین مادران و نوزادان، کامل یا حرفه ای باشند. در واقع، نوزادان گامِ موسیقی مادر را شخصی‌سازی می‌کنند و ترغیب می‌شوند تا به او زل زده و در نهایت از طریق نگاه با مادر، ارتباط برقرار می‌کنند.» 

تحقیق قبلی نشان داد که نوزادان ذاتأ می‌توانند موسیقی را به طور پیچیده‌ای پردازش کنند. تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که موسیقی یک مادر برای نوزادش دارای خصوصیاتی است که با ترانه‌های دیگر فرق دارد. یافته‌‎های جدید در مجله‌ی Music Therapy منتشر شده است. 
 
نوشته: Zee Media Bureau 
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آیا عدد ۱۳ واقعاً نحس است؟● آیا علم عشق در نگاه اول را تایید می‌کند؟● آیا تنبیه بدنی کودکان در تربیت آن‌ها موثر است؟● با این مکانیسم، جوان بمانید● ماسک زدن بر روی رفتار انسان‌ها تاثیر داشته است● غمگینی و تنهایی بیش از سیگار انسان را پیر می‌کند● چرا خرافات را باور می‌کنیم؟● حال روز مردان پس از پدر شدن چگونه است؟● پنج راه برای مقابله با استرس● طالع‌بین‌ها چگونه آینده‌ی ما را پیش‌گویی می‌کنند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟