INAVA عامل ژنی بیماری‌های التهابی روده

 
مجله علمی ایلیاد - مطالعه‌ی جدیدی در دانشگاه ییل به دانشمندان درک بهتری از تأثیر ژنتیک بر روی فرآیند ابتلا به بیماری‌های التهابی روده داده است. درون دستگاه گوارش سالم، باکتری‌ها و سلول‌های ایمنی تعادل حساسی با یکدیگر ایجاد کرده‌اند. اگر این تعادل از بین برود، می‌تواند منجر به شرایطی شود که به آن بیماری التهابی روده یا «IBD» گفته می‌شود. افرادی که از این بیماری رنج می‌برند، احتمالاً اسهال، دردهای پایین شکمی، از دست دادن خون، خستگی، کاهش وزن و مشکلات جدی که نیاز به جراحی دارد را تجربه می‌کنند. برای درک دلایل این بیماری، گروهی از محققین دانشگاه ییل بر روی ارتباط ژنتیک و بیماری IBD تمرکز کردند تا بتوانند فرآیند ابتلا به این بیماری را دریابند.

این مطالعه به رهبری پروفسور «کلارا آبراهام» انجام شد و طی آن گروه محققین سلول‌های برداشته شده از روده و خون افراد سالم را بررسی کردند. آن‌ها سلول‌ها را با استفاده از باکتری‌ها و یا ترکیبات باکتریایی تحریک کردند تا پاسخ سیستم ایمنی را از نقطه نظر ژنی به نام «INAVA» که به این بیماری مرتبط است و تا کنون ناشناخته بود، مشاهده کنند.

محققین دریافتند افرادی که استعداد ژنتیکی ژن INAVA را دارند، پروتئین INAVA را کمتر تولید می‌کنند که باعث می‌شود سلول‌های ایمنی توانایی تشخیص باکتری‌ها و پاسخ به آن را از دست بدهند. این توانایی سلول‌های ایمنی در حذف باکتری‌ها بسیار حیاتی است. عدم توانایی در حذف باکتری‌ها می‌تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی روده شود. این یافته‌ها می‌تواند به محققین در دسته‌بندی بهتر بیماران مبتلا به IBD با توجه به داده‌های ژنتیکی آن‌ها کمک کند. همچنین به گفته‌ی آبراهام این مطالعه راهی را برای بهبود روش‌های درمانی آینده مشخص کرده است.
 
نوشته: زیبا کاشف
ترجمه: امید محمدی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟