کشف سیاره‌ای اَبَرزمین و سنگی مناسب برای زندگی

 
مجله علمی ایلیاد - محققان وجود سیاره‌ی اَبَرزمین و سنگی را تایید کرده‌اند. این سیاره در مدار زیست‌پذیر ستاره‌ی نوع M نزدیک خود که ستاره‌ای سردتر و با درخشندگی کمتر از خورشید است، می‌گردد. «LHS 1140b» سیاره‌ای فراخورشیدی با شعاعی ۱.۴ برابر شعاع زمین است. این سیاره ۶.۶ برابر زمین جرم دارد و با توجه به جرم و حجم آن می‌توان گفت ترکیبی سنگی دارد.

این سیاره با فاصله‌ی ۴۰ سال نوری از زمین به نسبت نزدیک منظومه‌ی شمسی است. «جیسون دیتمن» که ستاره‌شناسی در مرکز اخترفیزیک هاروارد اسمیتسونین می‌گوید: «این هیجان‌انگیزترین سیاره‌ی فراخورشیدی است که در ده سال اخیر دیده‌ام. یافتن جرمی بهتر از این برای جست‌وجوی شواهد وجود حیات در فراسوی زمین کاری دشوار است.»

سیاره‌ی فراخورشیدی جدید برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ به‌وسیله‌ی نقشه‌بردار MEarth مکان‌یابی شد. نقشه‌بردار MEarth  از شبکه‌ای بزرگ از تلسکوپ‌ها  برای تشخیص و تحلیل رویداد‌های کاهنده‌ی ستاره‌ای حاصل از اجرام گذری استفاده می‌کند. ستاره‌شناسان اخیراً وجود این سیاره‌ را با طیف نگار HARPS تایید کرده‌اند. طیف نگار HARPS دستگاهی نصب شده بر روی تلسکوپ ۳.۶ متری در رصد‌خانه‌ی اروپایی «لا سیلا» در شیلی است. محققان جزئیات این اکتشاف را در مجله‌ی Nature منتشر کرده‌اند.

LHS 1140b فاصله‌ی کمی از ستاره‌ی میزبان خود دارد. گردش او ۲۵ روز طول می‌کشد. اما از آنجایی که ستاره‌ی آن سردتر از خورشید است، مدار زیست‌پذیر آن نزدیک‌تر است. مدار زیست‌پذیر فاصله‌ای از ستاره است که در این فاصله سیاره می‌تواند آب را به صورت جامد، مایع و گاز داشته باشد. «فلیپ مورگاس» محقق موسسه‌ی اخترفیزیک جزایر قناری گفت: «از آنجایی که این سیاره در فاصله‌ای از ستاره‌ی میزبانش قرار گرفته است که امکان به‌وجود آمدن دمای نسبتاً پایین بر روی آن وجود دارد و علاوه بر آن جرم سیاره به اندازه‌ای است که از تبخیر جو به دلیل بادهای ستاره‌اش جلوگیری می‌کند، این سیاره یکی از بهترین کاندیداهای برای تشخیص و مطالعه‌ی جو آن است.»
 
نوشته: بروکس های
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟