پیری و سلامت مغز

 
مجله علمی ایلیاد - محققان به ارتباط بین میزان سه اسید «چرب اُمگا ۳»، «ALA»، «اسید استیریدونیک و اسیداکوساترینوئیک» در خون با هوش سیال در بزرگسالان پی بردند. مطالعات جدید، مواد مغذی خاصی را به ساختار و عملکرد مناطق مغز که به‌ویژه به پیری و بیماری‌های عصبی حساس هستند، ارتباط می‌دهد. دو مطالعه‌ی جدید ارتباط بین اسیدهای چرب اشباع‌نشده در خون و یکپارچگی ساختارهای مغزی و توانایی‌های شناختی در پیری را شناسایی کرده‌اند. محققان دانشگاه ایلینوی در اوربانا-شامپاین دریافتند که مصرف اسیدهای چرب اُمگا ۳ و اُمگا ۶ می‌تواند به روند پیری سالم کمک کند. 

دکتر «مارتا زامروزیویکس» از دانشگاه ایلینوی، در مصاحبه‌ی مطبوعاتی گفت: «ما دریافتیم شبکه‌ی اولیه‌ی مغز که به شبکه‌ی فرونتو جداری معروف است نقش مهمی در هوش سیال و پیری زودرس، حتی در پیری سالم، دارد. در مطالعه‌ای جداگانه، ساختار ماده سفید فورنیکس، یعنی گروهی از رشته‌های عصبی در مرکز مغز که برای حافظه مهم هستند را بررسی کردیم. هوش سیال، توانایی حل مشکلاتی است که قبلاً با آن‌ها مواجه نشده‌ایم.»

هر دو مطالعه، الگوهای اسیدهای چرب اشباع‌نشده در خون صد نفر بین سنین ۶۵ تا ۷۵ که به لحاظ شناختی سالم بودند را بررسی کرد. محققان، رابطه‌ی بین این الگوهای غذایی و ساختار مغز شرکت‌کنندگان و عملکرد آن‌ها در آزمون‌های شناختی را تجزیه و تحلیل کردند و ارتباط بین میزان سه اسید چرب اُمگا ۳، ALA، اسید استیریدونیک و اسید اکوساترینوئیک در خون با هوش سیال را یافتند.

بزرگسالانی که میزان این سه ماده‌ی مغذی در خون آن‌ها بیشتر بود، قشر فرونتو جداری بزرگتری داشتند، که این به نوبه‌ی خود عملکرد آن‌ها در آزمون‌های هوش سیال را پیش‌بینی کرد. در مطالعه‌ی دوم، محققان دریافتند که اندازه‌ی فورنیکس با تعادل اسیدهای چرب اُمگا ۳ و اُمگا ۶ در خون ارتباط دارد؛ و فورنیکس قوی‌تر با حفظ حافظه در سالمندان در ارتباط است. زامروزیویکس گفت: «این یافته‌ها برای رژیم غذایی غربی که در آن، مقادیر بالایی از اسیدهای چرب اُمگا ۶  وجود دارد، اما میزان اسید چرب اُمگا ۳ کم است، پیامدهای مهمی دارند.» این مطالعه در Nutritional Neuroscience منتشر شده است.
 
نوشته: امی والاس
ترجمه: زهرا جهانبانی
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟