کشف ابرنواختری مربوط به ماقبل تاریخ!

تصویر: © اشکان عارفی
 
مجله علمی ایلیاد - اخیراً بیش از ۷۰۰ دانشمند، به شکل داوطلبانه در برنامه‌ای برای شناسایی ۳۰ هزار جرم  آسمانی شرکت کردند. یکی از این اجرام متعلق به انفجار ستاره‌ای در ۹۷۰ میلیون سال پیش است. یعنی صدها میلیون سال قبل از پیدایش دایناسورها بر روی زمین! زمانی که ستاره‌ای بزرگ و فشرده به پایان زندگی خود می‌رسد، یک انفجار نورانی یا همان ابرنواختر را ایجاد می‌کند. دانشگاه ملی استرالیا از دانشمندان داوطلب درخواست کرده که به طرح شکار ابرنواخترها ملحق شوند.

شکارچیان ابرنواختر، با استفاده از تصاویر تلسکوپ اسکای‌مپر، موفق به یافتن ستاره‌ی در حال مرگی در فاصله ۹۷۰ میلیون سال نوری از زمین شدند. این بدین معنی است که ستاره‌ی مورد نظر میلیون‌ها سال قبل از پیدایش دایناسورها بر روی زمین به ابرنواختر تبدیل شده است. داوطلبان اطلاعات به‌دست آمده از تلسکوپ مذکور را برای یافتن ابرنواختری از نوع la مورد بررسی قرار داده‌اند.

یکی از محققان ارشد دانشگاه ملی استرالیا، بنام «برد تاکر» در این مورد می‌گوید: «این نوع ابرنواختر، دقیقاً همان ابرنواختر مورد نظر ما برای اندازه‌گیری فواصل کیهانی و بررسی ویژگی‌هایش بود.» این ستاره‌ی در حال مرگ که با نام «SN2017dxh» شناخته می‌شود، یکی از ۷ ابرنواختر احتمالی گزارش شده در وبسایت TNS «سامانه گزارش وقایع ناپایدار کیهانی» است. بنا بر بیانیه‌ی ارائه شده توسط گروه تحقیقاتی، آن‌ها در تلاش هستند ۱۸ ابرنواختر احتمالی دیگر را نیز رصد کنند.

به گفته‌ی محققان، ابرنواخترها انفجارهایی هستند که نوری معادل ۱۰۰ میلیارد میلیارد میلیارد میلیارد صاعقه را به‌وجود می‌آورند و می‌توان از آن‌ها برای ردیابی جهت حرکت جهان‌هستی و درک بهتر انرژی تاریک استفاده کرد. ستاره‌شناسان می‌توانند با توجه به میزان روشنایی و کاهش نور ایجادشده توسط ابرنواخترها، فاصله آن‌ها از زمین را اندازه‌گیری کنند.

پروژه‌ی تحقیقاتی دانشگاه ملی استرالیا، داوطلبان را قادر می‌سازد که تصاویر ثبت شده توسط تلسکوپ اسکای‌مپر را مقایسه کرده و وجود هر نوع ابرنواختر احتمالی را حدس بزنند. داوطلبان تفاوت‌های میان تصاویر را یافته و محققان این تفاوت‌ها را بررسی می‌کنند. محقق ارشد دیگر دانشگاه ملی استرالیا، «آنیاس مولر» در مورد این اجرام آسمانی می‌گوید: «در ۲۴ ساعت اول، ما در حدود ۳۰ هزار طبقه‌بندی از این اجرام ایجاد کردیم که تاکنون به حدود ۴۰ هزار طبقه‌بندی و ۱،۳۰۰ تصویر طبقه‌بندی شده رسیده است.»
 
نوشته: سامانتا متیوسون
ترجمه: رضا کاظمی - مجله علمی ایلیاد
تصویر: اشکان عارفی
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟