راز شکل‌گیری ضدماده در کهکشان راه شیری فاش شد

 
مجله علمی ایلیاد - در مطالعه‌ای که اخیراً توسط دانشگاه ملی استرالیا رهبری شده است، اخترفیزیکدانان نحوه‌ی شکل‌گیری اغلب ضدماده‌ها در کهکشان راه شیری را کشف کردند. ضدماده در واقع ماده‌ای است که از ترکیب جفت‌های ضدذره‌ی مواد معمولی تشکیل شده است. زمانی که ضدماده و ماده با یکدیگر در تماس باشند، به‌سرعت یکدیگر را خنثی می‌کنند و انفجاری از انرژی به‌شکل اشعه‌های گاما تولید می‌کنند. دانشمندان از اوایل دهه‌ی ۱۹۷۰ می‌دانند که قسمت‌های داخلی کهکشان راه شیری منبعی قوی از اشعه‌ی گاما است که نشان دهنده‌ی وجود ضدماده در آن ناحیه است. در هر حال در آن زمان هنوز دیدی در مورد منشأ این ضدماده وجود نداشته است.

محقق دانشگاه ملی استرالیا، دکتر «رونالد کروکر» می‌گوید: «گروه محققین نشان داده‌اند که دلیل وجود ضدماده در کهکشان راه شیری، انفجار ابرنواخترهای ضعیف در طول میلیون‌ها سال بوده است. هر ابرنواختر با برخورد دو کوتوله‌ی سفید که بقایای فوق فشرده‌ای از ستاره‌هایی به اندازه‌ی دو برابر خورشید هستند، ساخته می‌شود.» دکتر کروکر از مدرسه‌ی تحقیقات اخترشناسی و اخترفیزیک دانشگاه ملی استرالیا می‌گوید: «تحقیقات ما بینش جدیدی درباره‌ی قسمتی از کهکشان راه شیری که حاوی ستاره‌های قدیمی است، به‌دست می‌دهد.»

به گفته‌ی دکتر کروکر، گروه محققین اظهار نظر کرده‌اند که سیاه‌چاله‌ی بسیار بزرگی در مرکز کهکشان راه شیری و ماده‌ی تاریک اسرارآمیز موجود در آن‌جا، منابع ضدماده محسوب می‌شوند. وی می‌گوید: «ضدماده از سیستمی می‌آید که در آن دو کوتوله‌ی سفید سیستم دوگانه‌ای تشکیل داده‌اند و با یکدیگر تصادم می‌کنند. ستاره‌ی کوچک مقداری از وزن خود را به ستاره‌ی بزرگ‌تر می‌دهد و زندگی آن به‌عنوان کوتوله‌ی سفید هلیومی پایان می‌یابد؛ در صورتی که ستاره‌ی بزرگ‌تر تبدیک به کوتوله‌ی سفید کربن-اکسیژنی می‌شود. سیستم دوگانه دارای لحظه‌ی نهایی خیلی تأثیرگذاری است؛ هم‌چنان‌که کوتوله‌های سفید به دور یکدیگر می‌چرخند، انرژی سیستم به شکل موج‌های گرانشی از دست می‌رود و باعث می‌شود کوتوله‌ها لحظه به لحظه به یکدیگر نزدیک‌تر شوند.»
 
نوشته: دانشگاه ملی استرالیا
ترجمه: امید محمدی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟