حرکت اَبَرسیال نور در دمای اتاق

 
مجله علمی ایلیاد - گروهی بین‌المللی از فیزیکدانان به‌صورت آزمایشی نشان دادند که حرکت اَبَرسیال نور تحت شرایط محیط امکان‌پذیر است. تا به امروز، این پدیده فقط در دمای پایینِ برودتی مشاهده شده بود. ماهیت موجی نور قرن‌ها است که برای همگان معلوم است. اینکه نور می‌تواند همانند مایعی نیز رفتار کند، یکی از یافته‌های جدید به‌شمار می آید. ویژگی‌های مایع نور تحت شرایط خاصی بروز می‌یابد؛ یعنی وقتی فوتون‌های سازنده موج نور قادر به برهم‌کنش با یکدیگر باشند.

فیزیکدان‌هایی از مؤسسه‌ی نانوفناوری «CNR NANOTEC» در ایتالیا، پلی تکنیک مونترال کانادا، دانشگاه آلتو در فنلاند و کالج امپريال لندن انگلیس نشان داده‌اند که اثر قابل توجه‌تری در نور مجهز به الکترون حاصل می‌آید و نور به اَبَرسیال تبدیل می‌شود. 

دکتر «دنيل سانويتو»، محقق ارشد از مؤسسه‌ی نانوفناوری CNR NANOTEC ایتالیا گفت: «خاصیت اَبَرسیال اثری بسیار قابل‌توجه و شگفت‌انگیز است که معمولاً فقط در دمای نزدیک به صفر مطلق دیده می‌شود؛ مثلاً در هلیوم مایع و گازهای اتمی فوق سرد. یافته‌ی شگفت‌آور در مطالعات ما این است که خاصیت اَبَرسیال می‌تواند در دمای اتاق و تحت شرایط محیطی نیز به وقوع بپیوندد؛ برای انجام این کار از پولاريتون‌ها کمک گرفته می‌‌شود.» خاصیت اَبَرسیال که این امکان را به سیال در غیاب «ويسکوزيته» می‌دهد تا از مخزن به بیرون تراوش کند، با قابلیت تمامی ذرات برای چگال شدن در حالتی موسوم به «هم چگال بوز-اینشتین» ارتباط دارد. برای مثال؛ اتفاق مشابهی در اَبَررساناها روی می‌دهد؛ جفت الکترون‌ها در ایجاد اَبَرسیال‌ها یا اَبَرجریان‌هایی نقش دارند که از توانایی رسانش الکتریسته بدون اتلاف برخوردار هستند.

دکتر «استفان کنا کوهن» از پلی تکنیک مونترال خاطر نشان کرد: «ما برای حصول خاصیت اَبَرسیال در دمای اتاق، پوسته‌ی بسیار نازکی از از مولکول‌های آلی را در بین دو آینه با قابلیت انعکاس بالا قرار دادیم. وقتی نور میان آینه‌ها به عقب و جلو تکان می‌خورد، به‌شدت با مولکول‌ها برهم‌کنش می‌کند. این شرایط ما را قادر به ایجاد سیال نور-ماده هیبرید می‌کند. با این اوضاع، ما می‌توانیم ویژگی‌های فوتون‎ها، مثل جرم موثر نور و سرعت آن‌را با برهم‌کنش‌های قوی ناشی از الکترون‌های موجود درون مولکول‌ها ادغام کنیم. تحت شرایط عادی، سیال موج‌دار شده و پیرامون هر چیزی که با جریان آن تداخل داشته باشد، می‌چرخد. این آشفتگی در اطراف موانع سرکوب می‌شود و باعث جریان یافتن بدون تغییر سیال می‌گردد. خب این اثر شگفت‌انگیز می‌تواند زمینه‌ساز طیف وسیعی از تحقیقات در آینده باشد.» این مقاله در مجله Nature Physics منتشر شده است.
 
نوشته: SciNews
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چرا در استوا وزن همه چیز کمتر است؟● طلای موجود بر روی زمین چگونه شکل گرفته است؟● چرا خوردن و آشامیدن قبل از انجام جراحی ممنوع است؟● سنگین‌ترین قطعه طلای جهان کجاست؟● حل معمای ۵۰۰ ساله‌ی لئوناردو داوینچی● چگونه لیزر می‌تواند رعد و برق را متوقف کند؟● دانشمندان با امواج صوت اجسامی را جابه‌جا کردند● چرا برخی رنگ‌ها مانند قهوه‌ای در رنگین‌کمان‌ها نیستند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟