مونترال کانادا در صدر فهرست جهانی شهرهای دانشجویی

 
مجله علمی ایلیاد - در آخرین رده‌بندی انجام شده در میان ۱۲۵ شهر جهان، شهرهایی از نظر رتبه‌بندی مؤسسات آموزش عالی، خوش‌رفتاری با دانشجویان خارجی، جنبه‌های مالی و فرصت‌های شغلی برای نوآموزان  مورد بررسی قرار گرفتند. چشم‌انداز ارائه شده توسط کارگروه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها از بهترین شهر‌های دانشجویی در سال ۲۰۱۷ افت و خیزهایی را در جدول رده‌بندی نشان می‌دهد که شاخصه‌هایی نظیر درآمد و تغییر هزینه‌ها زمینه‌ساز اصلی آن بوده است.

مونترئال امسال با شش درجه افزایش نسبت به سال ۲۰۱۶ جایگاه نخست در رده‌بندی را از آن خود کرد و از سد پاریس که در ۴ سال گذشته بهترین بود گذشت. «آلن شیپرد» رئیس دانشگاه کونکوردیا با اشاره به مقام نخست شهر مونترئال بیان می‌کند: «دانشگاه ما در رده‌بندی بین‌المللی واقعاً درخشید. ما با کمترین هزینه‌ی زندگی بهترین امکانات را در میان کشورهای گروه هفت داریم.»

به راستی شرایط مطلوب مالی، کیفیت آموزش و کارآزمودگی دانشجویان، عامل اصلی شکوفایی و درخشش کانادا در سال ۲۰۱۷ است؛ چهار شهر از پنچ شهر کانادا که در رتبه‌بندی جهانی شرکت دارند، امسال در جدول صعود داشتند و اوتاوا بهترین مکان را در رده‌بندی Student View به خود اختصاص داد. Student View یک شاخص برآورد تازه در رده‌بندی دانشگاه‌ها است که دانشجویان را بر اساس ۸ شاخصه دسته‌بندی می‌کند؛  بردباری و گنجایش، تنوع، دوستی، توان چیرگی بر مشکلات، توانایی مالی، شب‌زنده‌داری، فرصت‌های شغلی، فرهنگ و هنر.

پاریس امسال با یک درجه نزول در مکان دوم و لندن با دو درجه افزایش در رتبه‌ی سوم قرار گرفت. در کل جایگاه شش شهر انگلستان در رده‌بندی افزایش داشته است. روزنامه‌ی ایندیپندنت بیان داشت: «به رغم پیش‌بینی‌های انجام‌ شده در پی کناره‌گیری بریتانیا از اتحادیه‌ی اروپا، این کشور جایگاه خود را در میان کشورهای رقیب نگه‌ داشته است. هشت شهر بریتانیا در شمار ۵۰ شهر اول قرار دارند و این در حالی است که ادینبورگ از مقام ۳۳ به مقام ۱۸و منچستر با ۱۳ خانه افزایش به مقام ۲۳ صعود کرده‌ است.»

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیشتر افزایش‌ها به‌خاطر بهبود شرایط اقتصادی در شهرهای بریتانیا است که دلیل اصلی آن کاهش قیمت پوند در برابر دلار به‌خاطر کناره‌گیری این کشور از اتحادیه‌ی اروپا است. آن روی سکه فروافت شهرهای ایالات متحده به‌خاطر هزینه‌بر بودن آن‌ها است. ده شهر آمریکایی از دوازده شهر در رده‌بندی امسال فروافت داشته‌اند و تنها بُستون جایگاه خود را در شمار ده دانشگاه برتر نگه‌ داشته است.
 
 
به‌طور مشابه همه‌ی هفت شهر استرالیا در جدول فروافت داشتند، سیدنی از جایگاه چهارم به سیزدهم و ملبورن، تنها شهری که در شمار ده شهر برتر جایگاه خود را نگه‌داشته است، از جایگاه دوم به پنچم فروافت کرده است. به گفته‌ی استرالیایی‌ها: «فروافت همه‌ی شهرهای استرالیایی در درجه‌ی نخست به‌خاطر جنبه‌های مالی است؛ شایان ذکر است که بیشتر افت در رده‌بندی ملبورن تحت تأثیر افزایش اجاره‌بها و هزینه‌ی زندگی بوده است.»

البته مسئولان این رده‌بندی خاطرنشان می‌سازند که استرالیا هنوز از لحاظ شاخصه‌های شرایط مطلوب نظیر ایمنی و رفاه و همچنین جذابیت برای دانش‌آموزان بین‌المللی، دارای امتیاز بالایی است. روی‌ هم رفته معیار‌های رده‌بندی این ۱۲۵ شهر را بر اساس داشتن شش شاخصه‌ی زیر قرار داده است:
- رده‌بندی دانشگاه‌ها: نشان‌‌دهنده‌ی جایگاه دانشگاه‌های این شهرها در رده‌بندی است.
- در هم آمیختگی دانشجویان: نشان‌ دهنده شمار و ترکیب ساختار دانشجویی است.
- دلخواه بودن: گزینه‌ای پیچیده‌ که تاثیر به‌سزایی در میان شاخصه‌های زندگی دارد و آن‌چه که عطف توجه دانشجویان را به خود اختصاص می‌دهد، جذابیت نسبی شهر مقصد است.
- دیدگاه کارفرمایان: نشان دهنده‌ی اولویت‌هایی است که کارفرمایان برای پذیرش نیروهای نوآموز در شهر و مؤسسات به‌کار می‌بندند.
- جنبه‌های ‌مالی: که نشان‌دهنده‌ی میزان شهریه و هزینه‌ی زندگی است.
- دیدگاه دانشجویان: پاسخ نظرسنجی‌های آنلاین از ۱۸،۰۰۰ دانشجو که برای امتیازدهی آن‌ها به شاخص‌های زندگی و تجربه‌های دانشجویی انجام شده است.
 
نوشته: icef
ترجمه:  مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● مجله علمی ایلیاد ۲ ساله شد!● پربیننده‌ترین مطالب مجله علمی ایلیاد در سال ۲۰۱۸● مروری بر پربیننده‌ترین مطالب سایت در حوزه‌های مختلف● دانشکده‌ها، مراکز تحصیلات تکمیلی و تحقیقاتی دانشگاه ملبورن● زمینه‌های مختلف تحقیقاتی دانشگاه سیدنی استرالیا● رصدخانه‌ی اخترشناسى پادوا ● فرمان اجرایی جدید ترامپ درباره‌ی ویزای آمریکا● دانشگاه سیدنی، بالاتر از آکسفورد و کمبریج در رتبه‌بندی جدید جهانی● استرالیا؛ بهشت دانشجویان خارجی - بخش دوم● بورسیه‌ی ۱۰ میلیون دلاری در دانشگاه سیدنیجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟