۶۰ کاندید برای مشتری داغ بودن

 
مجله علمی ایلیاد - محققان ۶۰ سیاره را شناسایی کردند که کاندیدای «مشتری داغ» هستند. مشتری‌های داغ دسته‌ای منحصر به فرد از غول‌های گازی هستند که در فاصله‌ای بسیار نزدیک به ستاره‌ی خود در حال گردش هستند. دلیل دمای بالای این غول‌های گازی همین مسئله است. «سارا میل هلند»، دانشجوی دکتری در دانشگاه ییل، به کمک پروفسور رشته‌ی ستاره‌شناسی، «گرگوری لافلین»، الگوریتمی را طراحی کردند که با آن به بررسی داده‌های عظیم پرداخته و مشتری‌های داغ را در میان انبوه داده‌های تلسکوپ کپلر ناسا، مشخص می‌کنند.

بیشتر سیاره‌های خارج از منظومه‌ی شمسی با شناسایی تغییرات طیفی ایجاد شده از عبورشان از مقابل ستاره‌ی خود شناسایی می‌شوند. میل هلند و لافین با رصد تغییرات طیفی ایجادشده از بازتاب نور ستاره از سطح سیاره، موفق به شناسایی مشتری‌های داغ شدند. محققان الگوریتم یادگیری ماشینی برای شناسایی دامنه‌ی تغییرات طیفی منعکس شده توسط غول‌های گازی با مدار گردش کوچک طراحی کردند.

لافین در این مورد اظهار داشت: «کار سارا به ما کمک کرد که بدانیم چه عواملی بیانگر وجود دسته‌ی خاصی از سیاره‌ها هستند. بسیار شگفت‌انگیز است که آخرین روش‌های موجود به‌صورت الگوریتمی پیشرفته در آمده و به ما اجازه می‌دهد که اطلاعات و داده‌ها را برای اکتشافات عجیب و غریب بررسی کنیم.» لافلین و میل هلند پروژه‌ی خود را با جزئیات کامل در مجله Astronomical منتشر کردند.

تمایز دادن تغییرات طیفی یاد شده با تغییرات معمولی ایجاد شده توسط دستگاه‌های اندازه‌گیری و خروجی طیفی ستارگان چندان کار آسانی نیست. اما محققان از یادگیری ماشین برای تولید دسته‌های داده‌ای تصادفی از تغییرات طیفی استفاده کردند که به الگوریتم مورد نظر اجازه می‌دهد که انواع تفاوت‌های ریز و مختلف را شناسایی کند.

میل هلند اظهار داشت: «گروه تحقیقاتی ماموریت تلسکوپ کپلر به من گفته‌اند که جستجو برای انعکاس از ستاره‌ای از سوی یک غول گازی، یکی از کارهایی بوده که قرار بر انجام آن بود. آن‌ها بر روی این قسمت از ماموریت، «جستجوی نور بازتابی» نام نهادند. در همین راستا، ما در واقع اشاره به یکی از اهداف داده‌های تلسکوپ کپلر از سوی ناسا داریم.» این تحقیقات به منظور ایجاد موقعیت‌های اکتشافی بیشتر ادامه خواهد داشت. حتی می‌توان از این داده‌ها برای تشخیص جو و اقلیم سیاره‌ی مورد نظر استفاده نمود.
 
نوشته: بروکس های
ترجمه: رضا کاظمی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟