دیگر به باتری در بدن انسان نیازی نیست!

 
مجله علمی ایلیاد - محققان دستگاهی را ساختند که برای ذخیره‌ی انرژی، از یون‌های مایعات بدن استفاده می‌کند. می‌توان از این انرژی برای تامین قدرت دستگاه‌های پزشکی، مانند دستگاه تنظیم‌کننده‌ی ضربان قلب (باتری قلب)، استفاده کرد. در آینده، دستگاه‌های تنظیم‌کننده‌ی ضربان قلب و سایر ایمپلنت‌های پزشکی، دیگر به باتری نیاز ندارند و برق آن‌ها به وسیله‌ی بدن انسان تامین خواهد شد.

گروهی از محققان UCLA و دانشگاه کانکتیکات که اخیراً، به اصطلاح اَبَرخازن بیولوژیکی قادر به تبدیل یون‌های بدن به انرژی قابل ذخیره را آشکار ساختند، به این امر امید دارند. در حال حاضر باتری دستگاهی مانند دستگاه تنظیم‌کننده‌ی ضربان قلب، باید تعویض شود؛ که این خود نیازمند به عمل جراحی دیگر و همراه با خطراتی است. این ابرخازن با استفاده از یون‌ها یا ذرات باردار مایعات بدن از قبیل اوره یا سرم خون، شارژ می‌شود.

این دستگاه می‌تواند همراه با هاروستر انرژی باشد، که انرژی جنبشی بدن را به برق تبدیل می‌کند. این ابرخازن از گرافن و لایه‌ای از پروتئین‌های انسانی اصلاح‌شده که به‌عنوان الکترودی عمل می‌کند که برق به آن وارد و از آن خارج می شود، ساخته شده است. «ماهر الکادی»، محقق فوق دکترای UCLA، در مصاحبه‌ای خبری گفت: «ترکیب کردن هاروسترهای انرژی با ابرخازن‌ها می‌تواند چنان قدرت بی‌حد و اندازه‌ای برای دستگاه‌های قابل کاشت مادام‌العمر ارائه دهد که دیگر هیچ‌وقت به تعویض آن‌ها نیازی نباشد.»

پهنای این ابرخازن فقط یک میکرومتر است که اندازه‌ی کوچک‌اش، آن‌را کارآمد می‌سازد و باعث می‌شود دستگاه بدون ایجاد آسیب، در بدن حرکت کند. «اسلام موسی»، دانشجوی ارشد در کانتیکات، گفت: «برخلاف باتری‌هایی که برای ذخیره‌ی انرژی از واکنش‌های شیمیایی که شامل مواد شیمیایی سمی و الکترولیت‌ها است، استفاده می‌کنند، این نسل جدید از ابرخازن‌های بیولوژیکی، با استفاده از یون‌های موجود یا مولکول‌های باردار سرم خون، انرژی را ذخیره می‌کنند.» محققان این ابرخازن خود را در مجله‌ی Advanced Energy Materials، به‌طور مفصل توضیح داده‌اند.
 
نوشته: بروکس های
ترجمه: مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟