ورزش و خاصیت جالب آن

 
مجله علمی ایلیاد - بر طبق بررسی یکی از مطالعات قبلی توسط «بنته کلارلوند پدرسون»، استاد علوم بالینی در دانشگاه کپنهاگن دانمارک، فعالیت فیزیکی منظم نشان از راهبردی ضد التهابیِ قوی و طبیعی دارد. این نوع فعالیت‌ها باید در درمان بیماران مبتلا به بیماری‌های سوخت‌وساز قلبی گنجانده شود. یافته‌های جدید که در مجله‌ی اروپایی Clinical Investigation منتشر گردید، حائز اهمیت زیادی هستند؛ زیرا التهاب پایدار در گسترش و پیشرفت بیماری‌های مزمنی از قبیل دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی عروقی نقش دارد. 

پروفسور پدرسون خاطر نشان کرد: «هدف از این بررسی، به‌روزرسانی سازوکارهایی است که طبق آن‌ها سيتوکينز ناشی از ورزش می‌تواند بر بیماری‌های سوخت‌وساز قلبی تاثیر بگذارد.» محققان دریافتند که فعالیت فیزیکی منظم، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش داده و پیشرفت این بیماری‌ها را با محدودیت روبرو می‌سازد. 

التهاب مزمن شرایط را برای مقاومت انسولین، سوء‌عملکرد غشاء درونی رگ و قلب، آتروسکلروسيس پیشرفته، انحطاط سلول‌های عصبی، کم‌خونی و کاهش حجم عضلانی مساعد می‌کند. با این شرایط، ناتوانی فرد تشدید شده و میزان فعالیت‌های فیزیکی کاهش می‌یابد. عدم انجام فعالیت‌های فیزیکی باعث افزایش تجمع چربی احشايى شده و متعاقباً التهاب را بیشتر می‌کند. در پی آن، اختلالات سوخت‌وساز، آتروسکلروسيس، و گسترش شبکه‌ای از بیماری‌های مزمن پدید می‌آیند. 

حلقه‌ای خبیث از التهاب مزمن در بیماری‌های روماتیسم التهابی باعث بروز بازهنجارى و بدتر شدن التهاب مزمن می‌شود. لذا کم خونی، خستگی و کاهش حجم عضلانی و سایر علائم مرتبط با بیماری در کنار این التهاب نمایان می‌شوند. این موارد، سوءعملکرد قلبی عروقی را در پی دارند.

پدرسون افزود: «مطالعات نشان می‌دهد که افزایش متوسط به بالای IL-6  و  IL-10 در اثر ورزش با بازداری از  TNFαو انگیزش  IL-1ra منجر به بروز اثرات مستقیم ضد التهابی می‌شود. علاوه براین،  IL-6 اثری مستقیم بر سوخت‌وساز ليپيد و گلوکز می‌گذارد. از جمله اثرات غیرمستقیم ضدالتهابی در پی انجام ورزش طولانی مدت می‌توان به محدود شدن چربی شکمی اشاره کرد. فعالیت فیزیکی، راهبردی قوی ضد التهابی و ارتقا دهنده سوخت‌وساز است که اثرات جانبی ناچیزی دارد و به بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی عروقی توصیه می‌شود.»
 
نوشته: انریکو دلازارو
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟