۹۰ درصد از مردان امریکایی از چاقی مفرط رنج می‌برند

 
مجله علمی ایلیاد - عبارت «چاقی مفرط» به وجود مقدار بسیار بالایی از چربی بدن اشاره می‌کند که می‌تواند سلامتی افراد را به خطر بیندازد؛ حتی آن‌هایی که وزنی عادی دارند. در آمریکا، نیوزیلند، یونان و ایسلند، شیوع چاقی مفرط به مقدار خطرناکی رسیده است؛ به‌طوری که ۹۰ درصد بزرگسالان و ۵۰ درصد کودکان چاقی مفرط دارند. تا ۸۰ درصد زنان نیز در این دسته جای می‌گیرند. 

در ابتدای سال جاری، دکتر «فیلیپ مافتون» عضو سازمان تناسب اندام  MAFF Pty در سیدنی استرالیا و همکارانش از دانشگاه فناوری اوکلند تخمین زدند که بین  ۶۲ تا ۷۶ درصد جمعیت جهان از چاقی مفرط رنج می برد. آنان گفتند: «بر طبق ارزیابی‌های اخیر، بین  ۶۲ تا  ۷۶ درصد جمعیت جهان به سطحی از چربی بدن رسیده که می‌تواند سلامتی افراد را با خطر مواجه سازد. این اختلال که هم اکنون فراگیر گشته، با عبارت چاقی مفرط توصیف می‌شود.»

اکنون این گروه تحقیقاتی تمرکز خود را بر روی داده‌های حاصل از ۳۰ کشور پیشرفته جهان معطوف کرده‌اند که البته یافته‌های آنان زنگ خطر را به صدا در آورده است. علاوه براین، افزایش میزان چاقی شکمی که ناسالم‌ترین نوع چربی اضافی بدن محسوب می‌شود، در کودکان و بزرگسالان مشاهده شده است. این یافته‌ها با مقاومت انسولین رابطه‌ی مستقیم دارند.

رابطه‌ی میان چاقی مفرط و سلامتی اندک طیفی است که در آن، چرخه‌ی شرور چربی اضافی بدن، مقاومت انسولین و التهاب مزمن در یک انتها قرار دارند و موجب رسیدن گلوکز و چربی خون به سطح غیرعادی و حتی افزایش خون می‌شود. این عوامل باعث بروز یک سری بیماری‌ها می‌شوند. چاقی مفرط با اختلالاتی نظیر افزایش فشار خون، بیماری شریان اکليلى قلب، سکته، سرطان، دیابت نوع ۲، بیماری کیسه‌ی صفرا، آماس مفصلی استخوانی، نقرس، بیماری‌های ریوی، خفگی در خواب و بسیاری دیگر از موارد ارتباط دارد. 

محققان اعلام کردند: «میزان چاقی مفرط در ۳۰ کشور پیشرفته‌ی جهان به‌طرز قابل توجهی بیشتر از شیوع چاقی یا اضافه وزن در کودکان و بزرگسالان جهان است و بر جدی بودن فراگیری چاقی مفرط تاکید می‌کند. صرف‌نظر از مقادیر شاخص جرم بدن یا BMI، افرادی که چاقی مفرط دارند، با چربی اضافی بدن و مقدار زیادی عدم تنظیم سوخت و ساز قلبی مواجه هستند که می‌تواند به افزایش احتمال بروز عوامل خطر و بیماری‌های مزمن، افزایش مرگ و میر، کاهش کیفیت زندگی و تحمیل بار اقتصادی فزآینده منجر گردد. باید افرادی را که از این اختلال رنج می‌برند، شناسایی کرد تا مراحل موفق درمان و راهبردهای پیشگیری در آن‌ها به انجام برسد.»

آن‌ها افزودند: «راه‌های ارزیابی سنتی از قبیل ایستادن بر روی ترازو یا محاسبه‌ی شاخص جرم بدن در تعیین چاقی مفرط، بی تاثیر هستند. در عوض، ما اندازه‌گیری دور کمر و مقایسه‌ی آن با قد را توصیه می‌کنیم. اندازه‌ی دور کمر فرد باید کمتر از نصف قد او باشد.» این مقاله در مجله‌ی Frontiers in Public Health منتشر شد.
 
نوشته: SciNews
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟