راهی برای کاهش استرس و احساسات منفی

 
رادیو ایلیاد
راهی برای کاهش استرس و احساسات منفی
 
مجله علمی ایلیاد - صادقانه بگوییم شما دیوانه نیستید. بر اساس تحقیق جدیدی که با هدف یافتن راه‌های ساده و موثر برای کاهش تاثیر استرس و سایر احساسات منفی انجام شده است، صحبت کردن با خود به‌صورت سوم شخص می‌تواند به کنترل احساسات فرد کمک کند. 

این مطالعه دریافت که چند کلمه‌ حرف آرام در مورد خودتان به‌صورت سوم شخص به اندازه‌ی صحبت کردن استاندارد با خودتان به‌صورت اول شخص، تلاش ذهنی صرف می‌کند؛ اما در متعادل نگه داشتن احساسات، مؤثرتر است. طبق یافته‌های گروهی از دانشگاه ایالتی میشیگان، تمام چیزی که لازم است، این است که چشم‌اندازی داشته باشید و خودتان را به‌عنوان فرد دیگری که ممکن است شما را ببیند، نگاه کنید. به عبارت دیگر، یک گام ذهنی به عقب برگشتن می‌تواند مانع از تغییرات شدید اخلاقی شود.

به‌عنوان مثال اگر احساس ناراحتی می‌کنید، می‌توانید به جای اینکه به خودتان بگویید «چرا من آشفته هستم؟» بگویید «چرا او آشفته است؟»
 
«جیسون موزر» روان‌شناس و یکی از محققان این تحقیق می‌گوید: «ما اساساً فکر می‌کنیم که اشاره کردن به خودتان به‌صورت سوم شخص باعث می‌شود که فرد، بیشتر به گونه‌ای که در مورد دیگران فکر می‌کند به خودش فکر کند و می‌توانید شواهدی از این را در مغز ببینید. این باعث می‌شود که از لحاظ روانشناختی افراد، کمی از تجارب خود فاصله بگیرند که می‌تواند اغلب برای تنظیم و کنترل کردن احساسات مفید باشد.»

دو آزمایش انجام شد. در آزمایش اول به ۳۷ دانش‌آموز تصاویر خنثی و نگران‌کننده‌ای نشان داده شد و سپس از آن‌ها خواسته شد در ذهن خود به‌صورت اول شخص و سوم شخص به آن واکنش نشان دهند، در همین حال فعالیت مغز آن‌ها از طریق الکترون‌سفالوگرافی یا همان «EEG» بررسی می‌شد. نتایج EEG نشان داد که هنگام دیدن تصاویر ناراحت‌کننده که از رویکرد سوم شخص استفاده شود، فعالیت احساسی در مغز به سرعت و در کمتر از یک ثانیه کاهش می‌یابد. 

آزمایش دوم نیز شامل ۵۲ داوطلب بود که از آن‌ها خواسته شد با استفاده از زبان اول شخص و سوم شخص برای صحبت کردن با خود، به تجارب دردناک گذشته فکر کنند. این بار فعالیت مغز با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی «fMRI» بررسی شد. محققان پی بردند که صحبت‌ با خود به‌صورت سوم شخص منجر به فعالیت کمتر در آن نواحی‌ای از مغز ، یعنی «کورتکس پری‌فرونتال میانی» می‌شود که با اشاره به احساسات دردناک شخصی ارتباط دارند. 

این حقیقت مهم است که هر دو آزمایش نشان دادند که صحبت کردن با خود به‌صورت سوم شخص به اندازه‌ی صحبت کردن با خود به‌صورت اول شخص تلاش ذهنی صرف می‌کند و در واقع اگر میزان مصرف انرژی آن بیشتر از میزان بازگرداندن آن باشد، به‌عنوان رویکرد درمانی عمل نخواهد کرد. محققان می‌گویند برای ایجاد ارتباط واضح‌تر بین صحبت کردن با خود به‌صورت سوم شخص و تنظیم و کنترل احساسات به مطالعه‌ی بیشتری نیاز است، اما این نشانه‌های اولیه هم خوب است؛ واداشتن مردم به صحبت کردن با خودشان به شیوه‌ای خاص، به هیچ تجهیزات گران و دارو و آموزش حرفه‌ای نیاز ندارد.

این مطالعه همچنین با مطالعات دیگری که مزایای صحبت کردن با خود به‌منظور ایجاد انگیزه را نشان داده‌اند، ارتباط دارد؛ حتی اگر این ریسک را کنیم که از نظر افراد مشاهده‌کننده، دیوانه به‌نظر بیاییم. در نهایت، این گروه به تشابهات این تحقیق با تحقیقات قبلی اشاره دارند که چگونگی استفاده از زبان و اینکه چگونه چیزها را بیان می‌کنیم، می‌تواند بر پاسخ احساسی ما نسبت به آن چیز تاثیر بگذارد. راهکار سختی نیست، اما موثر به‌نظر می‌رسد. یکی از محققان، «اسان کراس»، می‌گوید: «این یافته‌ها پیامدهای بسیار زیادی برای درک اساسی ما از چگونگی عمل کردن خویشتن‌داری و چگونگی کمک کردن به افراد در کنترل کردن احساساتشان در زندگی روزمره، دارد.»

این تحقیق در Scientific Reports منتشر شده است. 
 
نوشته: دیوید نیلد
ترجمه: زهرا جهانبانی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آیا عدد ۱۳ واقعاً نحس است؟● آیا علم عشق در نگاه اول را تایید می‌کند؟● آیا تنبیه بدنی کودکان در تربیت آن‌ها موثر است؟● با این مکانیسم، جوان بمانید● ماسک زدن بر روی رفتار انسان‌ها تاثیر داشته است● غمگینی و تنهایی بیش از سیگار انسان را پیر می‌کند● چرا خرافات را باور می‌کنیم؟● حال روز مردان پس از پدر شدن چگونه است؟● پنج راه برای مقابله با استرس● طالع‌بین‌ها چگونه آینده‌ی ما را پیش‌گویی می‌کنند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟