حرکت سریع‌تر مولکول‌ها در مجاورت با سطوح چسبناک

 
رادیو ایلیاد
حرکت سریع‌تر مولکول‌ها در مجاورت با سطوح چسبناک
 
مجله علمی ایلیاد - دانشمندان دانشگاه لیبره در بلژیک کشف کردند که مولکول‌ها هر چه به سطوح چسبناک نزدیک‌تر می‌شوند، سرعت حرکت‌شان بیشتر می‌شود. این تحقیقات که در مجله‌ی Physical Review Letters منتشر شده است، نشان داد با وجود افزایش سرعت حرکت مولکول‌ها در مجاورت سطوح چسبنده، این ویژگی ابدی نیست.

در طول ۲۰ سال گذشته، محققان رفتار پلیمرها، زیست‌‌مولکول‌ها و کریستال‌های مایع به‌خصوصی را در ابعاد نانو و در مجاورت ماده‌ای جاذب، مورد مطالعه قرار دادند. این تحقیقات نشان می‌دهد افزایش سرعت حرکت مولکول‌ها با نزدیک‌ترشدن به سطوح چسبنده به‌دلیل وجود پدیده‌ای به‌نام اثر حبس نانویی است. در این پدیده، مولکول‌ها در تماس با سطحی چسبنده، حرکت نکرده و یا آرام حرکت می‌کنند که باعث می‌شود فضا برای حرکت مولکول دیگر زیاد شود.

محققان آزمایشگاه پلیمر و دینامیک مواد نرم در دانشگاه لیبره، کشف کردند که این سرعت حرکت موقتی است، زیرا سرعت مولکول‌ها با چسبیدن دیگر مولکول‌ها به سطح چسبنده و پرکردن فضای خالی، به تدریج کاهش می‌یابد. محققان متذکر شدند مولکول‌ها پس از مدتی به گونه‌ای حرکت می‌کنند که گویا فاصله‌ی زیادی با سطح چسبنده داشته‌اند. این مسئله نشان می‌دهد زمانی که مولکول برای بازگشتن به سرعت عادی نیاز دارد، بیشتر از مقداری است که در نظریات فیزیک پلیمر امروزی پیش‌بینی شده است.
 
نوشته: امی والاس
ترجمه: رضا کاظمی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چرا در استوا وزن همه چیز کمتر است؟● طلای موجود بر روی زمین چگونه شکل گرفته است؟● چرا خوردن و آشامیدن قبل از انجام جراحی ممنوع است؟● سنگین‌ترین قطعه طلای جهان کجاست؟● حل معمای ۵۰۰ ساله‌ی لئوناردو داوینچی● چگونه لیزر می‌تواند رعد و برق را متوقف کند؟● دانشمندان با امواج صوت اجسامی را جابه‌جا کردند● چرا برخی رنگ‌ها مانند قهوه‌ای در رنگین‌کمان‌ها نیستند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟