رصد دو قمر گالیلهای سیارهی مشتری توسط کاوشگر جونو

مجله علمی ایلیاد - کاوشگر جونو در خلال هشتمین پرواز ارتفاع پایین خود، موفق به ثبت تصویری از لبهی سیارهی مشتری و دو قمر بزرگ آن، با نامهای «آیو» و «اروپا» شد. کاوشگر جونو در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۹۰ شمسی از شهر کیپکارناوال در ایالت فلوریدا به فضا پرتاب شد و در تاریخ ۱۳ تیر ۱۳۹۵ شمسی به مدار بزرگترین سیارهی منظومهی شمسی یعنی سیارهی مشتری رسید.
فاصلهی این کاوشگر هر ۵۳ روز با سیارهی مشتری در منطقهی قطب شمال آن کم میشود و کاوشگر سفری ۲ ساعته را از این نقطه به قطب جنوب آن آغاز میکند. در خلال این پروازهای ارتفاع پایین، کاوشگر جونو به مطالعهی ابرهای مرموز پوشانندهی مشتری و شفق قطبی آن میپردازد تا اطلاعات بیشتری در مورد منشاء، ساختار، جو و لایهی بالایی آن ثبت کند.
کاوشگر جونو در تاریخ ۱۰ شهریور ۱۳۹۶ شمسی و در ساعت ۵:۴۹ دقیقهی بعد از ظهر به وقت تابستانی موفق به انجام هشتمین پرواز ارتفاع پایین خود شد. تصویر جدیدی که منتشر شده است ۲۵ دقیقه پس از رسیدن کاوشگر به نزدیکترین نقطهی ممکن به ثبت رسیده است.
در زمان ثبت این تصویر، کاوشگر جونو حدود ۲۷،۵۱۶ کیلومتر با مشتری فاصله داشته و در عرض جغرافیایی منفی ۲۹،۳۷۲ درجه قرار داشته است. قمر آیو را میتوان در فاصلهی ۴۸۱،۰۰۰ کیلومتری مشاهده نمود. در دوردست و سمت چپ نیز میتوان یکی دیگر از اقمار مشتری با نام اروپا را در ارتفاع ۷۳۰،۰۰۰ کیلومتری مشاهده نمود.
نوشته: انریکو دلازارو
ترجمه: رضا کاظمی - مجله علمی ایلیاد
ترجمه: رضا کاظمی - مجله علمی ایلیاد