کاوشگرهای ویجر همچنان کار می‌کنند.

 
مجله علمی ایلیاد - فقط می‌روند و می‌روند و می‌روند ...

فضاپیماهای ویجر ناسا در سال ۱۹۷۷ پرتاب شدند و ۴۰ سال بعد ناسا می‌تواند تأیید کند که هم ویجر ۱ و هم ویجر ۲ هنوز هم کار می‌کنند و راه خود را در فضا طی می‌کنند. هیچ‌کدام از این دو فضاپیما هیچ نشانه‌ای از کند شدن نشان نمی‌دهند و بعید است که به این زودی متوقف شوند.

هر روز، این دو فضاپیما اطلاعاتی را مربوط به شرایط مکان فعلی خود به ناسا ارسال می‌کنند، که شامل مناطقی است که خورشید ما کم‌ترین تاثیر را بر آن دارد یا بر آن بی‌تاثیر است. ویجر ۱ که بیش از ۱۹ میلیارد کیلومتر از زمین دور است، در فضای میان‌ستاره‌ای حرکت می‌کند  به‌سمت خارج از منظومه‌ی شمسی در حرکت است. در همین حال، ویجر ۲ در فاصله‌ی حدودی ۱۸ میلیارد کیلومتر از زمین است و از منظومه‌ی شمسی دور می‌شود. هر دوی آن‌ها سال‌های زیادی است که چیزهایی را مشاهده می‌کنند، از جمله پرواز ویجر ۲ بر چهار سیاره‌ی بیرونی، شامل مشتری، زحل، اورانوس و نپتون و آتشفشان‌های روی قمر آیوی مشتری، جوی مانند جو زمین روی قمر تیتان زحل، و آبفشان‌هایی از نیتروژن سرد یخی روی قمر تریتون نپتون.

ویجر ۱ اولین فضاپیمایی بود که به فضای میان‌ستاره‌ای رسید، و در حال حاضر تنها فضاپیمایی است که این کار را انجام می‌دهد؛ گرچه انتظار می‌رود که ویجر ۲ هم تقریباً به همین زودی این کار را انجام دهد. «توماس زوربوچن»، مدیر بخش مدیریت مأموریت علوم ناسا «SMD» گفت: «من معتقدم که چند مأموریت می‌توانند به موفقیت‌های فضاپیمای ویجر در طول چهار دهه اکتشاف دست یابند. آن‌ها شگفتی‌های ناشناخته‌ی عالم را به ما آموختند و واقعاً موجب ادامه‌ی اکتشاف منظومه‌ی شمسی ما و فراتر از آن برای بشریت شدند.»

به لطف این دو کاوشگر و مسیرهای مخالف آن‌ها، دانشمندان ناسا توانسته‌اند اطلاعات ارزشمندی را در مورد «هلیوسفر» که حباب باد خورشیدی دور سیارات منظومه‌ی ما هستند را جمع‌اوری کنند. وقتی  طی چند سال آینده ویجر ۲ به فضای میان‌ستاره‌ای برسد، دانشمندان قادر خواهند بود ببینند که چگونه هلیوسفر با محیط میان‌ستاره‌ای چندین مکان به‌طور همزمان تعامل می‌کند؛ این محیط منطقه‌ای است که در آن، میدان مغناطیسی تحت تاثیر بادهای خورشیدی نزدیک قرار می‌گیرد. ناسا برای اولین بار در سال ۲۰۱۵، یعنی سه سال بعد از اینکه ویجر ۱ به فضای میان‌ستاره‌ای راه یافت، متوجه وجود این محیط شد.
 

این دو کاوشگر علی‌رغم زمانی که طراحی و ساخته شده‌ بودند، نگرانی کمی در مورد ایمنی و دوام هرکدام از این فضاپیماها وجود دارد. گفته می‌شود دانشمندان و مهندسان امروزی، متفاوت از همتایان ۷۹ سال قبل خود هستند و به همین ترتیب گاهی اوقات تعمیر و نگهداری به نوع خاصی از افراد نیاز دارد. «سوزان داد»، مدیر پروژه‌ی ویجر در JPL ناسا در پاسادنای کالیفرنیا، گفت: «این تکنولوژی نسل‌ها قدمت داد و برای درک نحوه‌ی عمل کردن این فضاپیما و اینکه چه به‌روزرسانی‌هایی برای آن لازم است تا باعث شود این فضاپیماها همچنان تا به امروز و در آینده کار کنند، به فردی با تجربه‌ی طراحی دهه‌ی ۱۹۷۰ نیاز است.»

این دو ویجر در طول ساخت‌شان توسط JPL، مجهز به سه ژنراتور ترموالکتریک رادیوایزوتوپ بودند، که به آن‌ها قدرت کافی برای بیش از صد سال دوام داشتن، می‌دهد. تا سال ۲۰۶۵، یعنی ۸۸ سال بعد از پرتاب شدن آن‌ها، فقط نیمی از منابع انرژی آن‌ها تخلیه می‌شود. گروه JPL مسئول نظات و ارزیابی ویجر ۱ و ویجر ۲، انتظار ندارند که حداقل تا سال ۲۰۳۰ هیچ‌کدام از این فضاپیماها متوقف نشوند. ویجر ۱ تا سال ۲۰۴۰ به وسیله‌ی سوخت به دور شدن ادامه خواهد داد و سوخت ویجر ۲ در سال ۲۰۳۴ تمام خواهد شد. حتی بعد از اینکه این اتفاق افتاد، سرعت آن‌ها بیش از ۴۸،۲۸۰ کیلومتر در ساعت خواهد بود و باعث خواهد شد هر ۲۲۵ میلیون سال، مداری در کهکشان راه شیری را سپری کنند.
 
نوشته: کری لاری
ترجمه: زهرا جهانبانی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟