نقش تنوع ژن‌ها در افزایش خطر اعتیاد به نیکوتین

 
مجله علمی ایلیاد - مطالعه‌ی جدیدِ منتشر شده در مجله‌ی World Health Organization گزارش داد که اروپایی‌ها و اروپایی-آمریکایی‌ها با تنوعی از ژن دی‌ان‌ای «متیل ترانسفراز 3-بتا» یا همان «DNMT3B» بیشتر در معرض خطر وابستگی به نیکوتین، سوء‌مصرف دخانیات و سرطان ریه قرار دارند.

بر اساس پژوهش سازمان بهداشت جهانی، اپیدمی تنباکو یکی از بزرگترین تهدیدات سلامت عمومی در دنیا است که بیش از ۷ میلیون نفر در سال را به کام مرگ می‌کشد. بیش از ۶ میلیون مرگ و میر، نتیجه‌ی مصرف مستقیم تنباکو است، درحالی‌که تقریبأ ۸۹۰ هزار مرگ و میر در اثر قرار گرفتن افراد غیرسیگاری در معرض دود سیگار افراد سیگاری است.

وابستگی به نیکوتین که احتمال ترک سیگار را کاهش می‌دهد، صفتی ارثی است که با چندین تنوع ژنی در ارتباط است. دکتر «دانا هانکوک» از موسسه‌ی بین‌المللی RTI و نویسندگان مطالعه‌ِی متاآنالیز ژنومی «GWAS» در ارتباط با وابستگی نیکوتین را بر روی ۲۸،۶۷۷ اروپایی و اروپایی-آمریکایی و ۹،۹۲۵ آمریکایی-آفریقایی انجام دادند.

محققان گفتند: «در این متاآنالیز GWAS که بزرگترین متاآنالیز برای وابستگی به نیکوتین است و همچنین بزرگترین متاآنالیز GWAS برای «فنوتیپ» سیگار کشیدن است، ژن‌های معروف «CHRNA5-CHRNA3-CHRNB4» را مجددأ تأیید کردیم و رابطه‌ای جدید را در ژن «DNMT3B» ایجاد کردیم.»

با آزمایش تقریبأ ۱۸ میلیون تنوع در ژنوم برای وابستگی به نیکوتین، مشخص شد که این تنوع ژنی با افزایش خطر وابستگی به نیکوتین ارتباط دارد. این تنوع همچنین در مطالعات مستقل آزمایش شد و مشخص شد که با سیگار کشیدن زیاد و افزایش خطر سرطان ریه رابطه دارد.

دکتر هانکوک گفت: «این یافته‌ی جدید حیطه‌ی تأثیرگذاریِ فاکتورهای ژنتیکی بر وابستگی به نیکوتین را گسترش می‌دهد. تنوعی که ما شناسایی کردیم رایج است و در ۴۴ درصد از اروپایی‌ها یا اروپایی-آمریکایی‌ها و در ۷۷ درصد از آمریکایی-آفریقایی‌ها مشاهده می‌شود و تأثیرات مهمی بر تنظیم ژن در مغز انسان می‌گذارد، به ویژه در مخچه که در مطالعات اعتیاد نادیده گرفته شده است.»
 
نوشته: انریکو دلازارو
ترجمه: سحر  الله‌وردی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟