ستاره‌شناسان جرمی میان‌ستاره‌ای در منظومه‌شمسی کشف کردند!

 
مجله علمی ایلیاد - برای اولین‌بار ستاره‌شناسان گمان می‌کنند، خرده سیارک یا شاید دنباله‌داری در منظومه‌شمسی که از فضای میان‌ستاره‌ای آمده است را کشف کرده‌اند. «A/2017 U1» که در ابتدا برخی گمان می‌کردند دنباله‌دار است، اما حالا معلوم شده که خرده سیارکی است، ابعادش حدوداً ۴۰۰ متر است. این شئی در ۱۹ اکتبر ۲۰۱۷ به وسیله‌ی تلسکوپ پن‌استار در هالئاکالا هاوایی کشف شده است. مطابق گفته‌ی ستاره‌شناسان، A/2017 U1 از مسیر صورت‌فلکی شلیاق آمده است و با سرعت ۲۵.۵ کیلومتر در ثانیه از فضای میان‌ستاره‌ای گذشته است.

جرم کوچکی که تقریباً به‌صورت مستقیم از بالای مسیر حرکت خورشید به منظومه‌شمسی ما نزدیک شد، سطحی تقریبی در فضا که درآن سیارات و خرده سیارک‌ها دور خورشید می‌گردند، بنابراین هنگام حرکتش به سوی خورشید با هیچ‌یک از هشت سیاره‌ی اصلی برخوردی نداشته است. در دوم سپتامر، این جرم آسمانی از زیر صفحه‌ی حرکت خورشید درست درون مدار حرکت عطارد عبور کرد و سپس در نهم سپتامر به نزدیک‌ترین مکانش به خورشید رسید. گرانش خورشید باعث کشیده‌شدن A/2017 U1 و ایجاد تغییر مسیری شدید در مسیر حرکتش در منظومه‌ی شمسی و عبورش از زیر مدار زمین با فاصله‌ی ۲۴ میلیون کیلومتر در چهاردهم اکتبر شد.

حالا این جرم دوباره به بالا و ورای سطح سیاره‌های منظومه‌ی شمسی پرتاب شده و با سرعت ۴۴ کیلومتر در ثانیه به نسبت خورشید، به سمت صورت‌فلکی اسب بالدار در حرکت است. دکتر «راب وریک» ستاره‌شناس موسسه‌ی ستاره‌شناسی دانشگاه هاوایی به‌عنوان اولین کاشف A/2017 U1 گفت: «حرکت این شئی را نه با حرکت عادی خرده سیارک‌ها و نه دنباله‌دارها می‌شود توضیح داد.»

دکتر «دیوید فرنوچیا» دانشمند مرکز مطالعات اجسام نزدیک زمین «CNEOS» در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا گفت: «این بزرگترین مداری است که من تا حالا دیده‌ام. این جرم بسیار سریع حرکت می‌کند و مسیر حرکتش به شکلی است که با اطمینان می‌توانیم بگوییم در حال خروج از منظومه شمسی است و هیچ‌گاه بر نمی‌گردد.»

دکتر «پل چوداس» گفت: «ما دهه‌ها بود که منتظر این روز بودیم. از مدت‌ها قبل این فرضیه وجود داشت که چنین اجسامی وجود دارند؛ خرده سیارک‌ها یا دنباله‌دارهای میان‌ستاره‌ای حرکت می‌کنند و گاهاً از منظومه‌ی‌ شمسی ما عبور می‌کنند، اما این اولین کشف در نوع خودش بود. تاکنون همه چیز نشان‌دهنده‌ی میان‌ستاره‌ای بودن این جرم است، اما اطلاعات بیشتر آن‌را تائید خواهد کرد.»
 

دکتر «مت هولمن» مدیر مرکز سیاره‌ای کوچک گفت: «چنین کشف‌هایی ارزش علمی زیاد تحقیقات پیوسته و وسیع آسمانی و مشاهدات دنباله‌دار و متمرکز برای یافتن چیزهایی که در غیراینصورت نمی‌یافتیم‌شان را نشان می‌دهد.»

دکتر «کارن مچ» ستاره‌شناس موسسه‌ی ستاره‌شناسی دانشگاه هاوایی گفت: «ما از مدت‌ها قبل به وجود چنین اجسامی مشکوک بودیم، زیرا در طول فرآیند تشکیل سیارات مواد بسیاری باید از منظومه‌ی شمسی پس زده می‌شد، حال عجیب‌ترین چیز این است که ما تاکنون جرم میان‌ستاره‌ای که از منظومه‌ی شمسی بگذرد را قبلاً ندیده بودیم.»

دکتر «گارت ویلیامز» شریک مدیر مرکز سیاره‌ی کوچک گفت: «مشاهدات بیشتر از این جرم بسیار مطلوب ماست.» اگر آنها ماهیت غیرمعمول مدار این جرم را تائید کنند، احتمالاً این جرم اولین مورد آشکار خرد سیارک یا دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای خواهد بود. این کشف این هفته در مجله‌ی  Minor Planet Electronic Circular اعلام شد.
 
نوشته: SciNews
ترجمه: زهرا عاملی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟