تعیین قدمت آثار هنری غارهای کارائیب، با روشی پیشرفته

 
مجله علمی ایلیاد – مقاله‌ی منتشر شده در مجله‌ی Archaeological Science نخستین نتایج تعیین قدمت آثار هنری غار معروف کارائیب را ارائه کرده است. همچنین، این مقاله درباره‌ی انتخاب محل، شیوه و مواد نقاشی آن زمان شفاف‌سازی کرده است.

دکتر «آلیس سمسون» از دانشگاه لستر و همکارانش به آثار هنری سنگی جامعی در ۷۰ غار پرپیچ و خم جزیره‌ی مونا در پورتوریکو دست پیدا کردند. آن‌ها محل‌های آثار هنری سنگی را با روش نگاره‌شناسی پیدا کردند؛ این آثار از طرح‌های انسان، حیوان و برخی طرح‌های پرپیچ و خم تشکیل شده است. برخی از این آثار نقاشی شده و برخی دیگر نیز در دیوارهای نرم با دست کشیده شده‌اند و بسیار نزدیک به روشی موسوم به «طراحی انگشتی» هستند که در آثار هنری سنگی «عصر پالئولوتیک» در جنوب اروپا مورد استفاده قرار می‌گرفت.

محققان گفتند: «تاریخ‌های به‌دست آمده از آثار هنری غارها نشان‌دهنده‌ی نگارش بومی بوده و بر دیدگاهی از استفاده از غار در دوره قبل از کریستف کلمب دلالت دارد. تاریخ‌های مربوط به رادیوکربن و اورانیوم-توریوم با یکدیگر سازگار هستند. علاوه بر این، این‌ها با تاریخ‌های مربوط به قرون سیزدهم و پانزدهم حاصل از مواد باستان‌شناسی پیدا شده در غارهای پیرامون جزیره‌ی مونا مطابقت دارند. قدمت آثار هنری غارها با محل روستای بومی در ساردینرا هم‌پوشانی دارند. لذا می‌توان نتیجه گرفت که این محل به‌عنوان پایگاهی برای کاوش‌های غار استفاده می‌شده است.»

دکتر سمسون بیان کرد: «ما قدمت آثار هنری سنگی کارائیب را مشخص کردیم؛ واضح است که این تصاویر توسط هنرمندانی درست شده‌اند که مشغول بررسی و کاوش در اعماق زیر زمین بوده‌اند. با توجه به روشی که ما از آن استفاده کردیم، اطلاعات جامعی به‌دست آمد. همچنین روش‌های متعددی که برای مطالعات آثار هنری آسیب‌پذیر در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند، به ما کمک کردند.»

دکتر «جاگو کوپر» از موزه‌ی بریتانیا در لندن گفت: «برای میلیون‌ها فرد بومی که در کارائیب زندگی می‌کردند، غارها دروازه‌ای به روی قلمروی معنوی بودند. این اکتشافات جدید از هنرمندان آن زمان بازتاب‌دهنده‌ی ماهیت باورها و پایه‌های هویت فرهنگی آن افراد است. بیشتر نگاره‌ها در فضاهای بسیار باریک در اعماق غارها نهفته‌ هستند و دسترسی به برخی از آن‌ها کار بسیار دشواری است، به‌طوری که برای رسیدن به آن‌ها باید بخیزند. در آن‌جا میزان رطوبت هم خیلی بالا است، اما مکان نویدبخشی برای کاوش و بررسی محسوب می‌شود.»
 
نوشته: SciNews
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● کشفی جدید در هرم بزرگ فرعون خوفو● اهرام مصر در ابتدا به چه شکل بوده‌اند؟● چرا آمریکا هنوز در اندازه‌گیری‌ها با کل جهان متفاوت است؟● راز سر به مُهر روم باستان افشا شد● عیسی مسیح در چه تاریخی متولد شده است؟● کشف نشانه‌های نیم‌میلیون ساله انسان‌ها در لهستان● کشف یک دایناسور ۷۶ میلیون‌ساله‌ی مومیایی شده● کشف قدیمی‌ترین قلب جهان● نئاندرتال‌ها چه زمانی از بین رفتند؟● انسان‌تباران از چه زمانی روی دو پا راه می‌رفته‌اند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟