احتمال انتقال حیات، از سیاره‌ای به سیاره‌ی دیگر

 
مجله علمی ایلیاد - بر اساس یافته‌های مطالعات اخیر، شاید حیات در سیاره‌ی ما از ذرات زیستی نشأت گرفته باشد که در قالب جریان‌هایی از گردوغبار فضایی به زمین نفوذ کرده‌اند. جریان‌های سریع گردوغبار میان سیاره‌ای که به‌طور مستمر بر جو سیاره‌ی ما سرازیر شدند، شاید موجودات زنده‌ی ریزی را از سیاره‌های خیلی دور با خود آورده‌اند یا این احتمال می‌رود که موجودات زنده‌ی زمینی به سیاره‌های دیگر راه یافته باشند.

جریان‌های گردوغبار می‌توانند با ذرات زیستی موجود در جو زمین برخورد کنند که البته از انرژی کافی هم برای فرستادن آن‌ها به فضا نیز برخوردار هستند. چنین رویدادی می‌تواند باعث شود تا باکتری‌ها و سایر اشکال حیات، در منظومه‌ی شمسی از سیاره‌ای به سایر سیارات راه یابند.

یافته‌ها حاکی از آن است که برخلاف آن‌چه که تصور می‌شود، برخورد شهاب‌سنگ‌های بزرگ نمی‌تواند تنها ساز وکاری باشد که حیات با استفاده از آن، بین سیارات منتقل شد. تحقیقات دانشگاه ادینبورگ میزان نیرومندیِ جریان‌های گردوغبار فضایی را که می‌توانند تا ۷۰ کیلومتر بر ثانیه حرکت کنند، مورد محاسبه قرار داد و در نهایت مشخص شد که ذرات کوچک موجود در ۱۵۰ کیلومتری یا بالای سطح زمین، می‌توانند در اثر گردوغبارهای فضایی به فراتر از حدود گرانش زمین نفوذ کرده و خود را به سیاره‌های دیگر برسانند.

همین سازوکار می‌تواند زمینه را برای تبادل ذرات جوی میان سیاره‌های دور فراهم نماید. برخی باکتری‌ها، گیاهان و حیوانات کوچکی به‌نام «تاردیگردید»ها می‌توانند در فضا زنده بمانند. پس امکان دارد چنین ارگانیسم‌هایی با گردوغبار فضایی سریع برخورد کرده و در سفری، به سیاره‌ای دیگر راه یافته باشند. مقاله‌ی منتشر شده در مجله‌ی Astrobiology از جانب شورای تجهیزات فناوری و علوم مورد حمایت مالی قرار گرفت.

پروفسور «آرجون بررا» از دانشکده‌ی فیزیک و اخترشناسی دانشگاه ادینبورگ که رهبری مطالعه را بر عهده داشت، گفت: «اینکه گفته می‌شود برخوردهای گردوغبار فضایی توانستند ارگانیسم‌ها را در فواصلی طولانی میان سیارات به پیش ببرند، به دیدگاه‌های هیجان‌انگیزی درباره‌ی چگونگی شکل‌گیری حیات و جو سیاره‌ها ختم می‌شود.»
 
نوشته: ScienceDaily
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟