صبحانه، مهم‌ترین وعده‌ی روز برای سلول‌های چربی است.

 
مجله علمی ایلیاد - بر اساس مطالعه‌ای انجام شده در دانشگاه‌های بث و ناتینگهام انگلیس، خوردن منظم صبحانه با کاهش فعالیت ژن‌های دخیل در سوخت‌وساز چربی و افزایش میزان قندی که جذب می‌کنند، بر سلول‌های چربی تاثیر می‌گذارد. در نتیجه، خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی، کاهش پیدا می‌کند. افزون بر این، محققان دریافتند، چربی در افراد چاق در مقایسه با افراد لاغر، به میزان کمتری به انسولین، واکنش نشان ‌می‌دهد.

دانشمندان، واکنش‌های مولکولی سلول‌های چربی انسان را به مدت ۶ هفته، بدون مصرف وعده‌ی صبحانه، مورد ارزیابی قرار دادند. دکتر «خاویر گونزالز» از دانشگاه بث و همکارانش به مدت ۶ هفته از ۴۹ فرد بزرگسال، درخواست کردند یا هر روز قبل از ساعت ۱۱ صبح صبحانه بخورند یا تا نیمروز لب به چیزی نزنند.

از شرکت‌کنندگان در وعده‌ی صبحانه خواسته شد تا ۳۵۰ کیلو کالری را در ۲ ساعت پس از بیدار شدن، مصرف کنند و حداقل ۷۰۰ کالری هم تا ساعت ۱۱ به‌طور روزانه مصرف نمایند. اما گروهی که صبحانه نمی‌خوردند، تا نیمروز هیچ انرژی‌ای مصرف نکرد.

قبل و بعد از شش هفته، محققان به اندازه‌گیری سوخت‌وساز، ترکیب بدن، واکنش اشتها و نشانگرهای سلامت قلبی عروقی و متابولیک پرداختند. آن‌ها همچنین میزان چربی شرکت‌کنندگان را به‌منظور فعالیت ۴۴ ژن مختلف و پروتئین‌های کلیدی اندازه گرفتند. سپس نوبت به مطالعه توانایی سلول‌های چربی، برای جذب گلوکز در واکنش به انسولین رسید.

دکتر گونزالز اظهار کرد: «ما می‌توانیم با درک بهتر نحوه‌ی واکنش چربی به زمان و نوع خوراکی‌های مصرفی، به‌طور دقیق‌تری آن ساز و کارها را مورد هدف قرار دهیم. این احتمال هم وجود دارد که بتوانیم راه‌های جدیدی برای پیشگیری از پیامدهای منفی برخورداری از مقادیر بالای چربی به‌دست آوریم؛ حتی اگر از شر آن خلاص نشویم. از آن‌جا که شرکت‌کنندگان وعده‌های صبحانه غنی از کربوهیدرات مصرف کردند، ما نمی‌توانیم لزوماً یافته‌های‌مان را برای سایر انواع صبحانه‌ها ملاک قرار دهیم؛ به ویژه وعده‌های سرشار از محتوای بالای پروتئین. یافته‌های ما درصدد بررسی نحوه‌ی برهم‌کنش صبحانه با سایر عوامل سبک زندگی، مثل ورزش نیز خواهد بود.»

یافته‌های این پژوهش در مجله‌ی Physiology منتشر شده است.
 
نوشته: SciNews
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟