نخوابیدن منجر به بروز اختلالات ذهنی می‌شود.

 
مجله علمی ایلیاد – مقاله‌ی منتشر شده در مجله‌ی Nature Medicine، برای اولین بار به بررسی چگونگی اختلال عملکرد سلول‌های مغزی در اثر نخوابیدن می‌پردازد. آقای «فرید»، نویسنده ارشد مقاله و استاد جراحی عصبی در دانشکده پزشکی دیوید گفن UCLA و دانشگاه تل آویو، می‌گوید: «ما دریافتیم که نخوابیدن به میزان کافی، این قابلیت را از سلول‌های عصبی می‌گیرد تا به درستی عمل کنند. این امر به خطای شناختی در چگونگی درک و واکنش به محیط پیرامون‌مان ختم می‌شود. عدم خواب کافی می‌تواند مثل مصرف خیلی زیاد نوشیدنی‌های الکی، خطرناک باشد. خستگی شدید، همان تاثیر مشابهی را بر مغز می‌گذارد که در اثر مصرف زیاد نوشیدنی‌های الکی شاهدش هستیم. هنوز هیچ استاندارد پزشکی یا قانونی برای شناسایی رانندگان خیلی خسته در جاده وجود ندارد.»

در مطالعات گذشته، مشخص شد که نخوابیدن با خطر بالای افسردگی، چاقی، دیابت، حملات قلبی و سکته ارتباط دارد. در مطالعه‌ی جدید، گروهی بین‌المللی از دانشمندان به مطالعه‌ی ۱۲ نفر پرداختند که به‌خاطر بیماری صرع، برای عمل جراحی در UCLA آماده می‌شدند که می‌تواند در اثر کمبود خواب ایجاد گردد. در مغز این عده از افراد، الکترودهایی نصب شد تا دلیل بیماری‌شان قبل از عمل جراحی مشخص شود.

از هر کدام از شرکت‌کنندگان در مطالعه خواسته شد تا تصاویر را در کوتاه‌ترین زمان طبقه‌بندی نمایند. الکترودها برانگیخته شدن ۱،۵۰۰ سلول مغزی را در تمامی بیماران ثبت کرد. دانشمندان بر روی سلول‌های عصبی موجود در لُب گیج‌گاهی تمرکز کردند. این بخش در تنظیم ادراک بصری و حافظه نقش دارد. با خواب‌آلودتر شدن بیماران، انجام کار دشوارتر شد. سلول‌های مغزی هم عملکرد کندی داشتند.

«یووال نیر» نویسنده‌ی ارشد از دانشگاه تل آویو، بیان کرد: «این مشاهده باعث شگفتی ما شد که نخوابیدن کافی، چگونه فعالیت سلول‌های مغز را با کُندی روبه‌رو کرد. برخلاف واکنش سریع معمولی، سلول‌های عصبی به کندی واکنش نشان دادند و انتقال آن‌ها به‌مدت زمان طولانی‌تری نیاز داشت.»

این شرایط زمانی می‌تواند اتفاق بیفتد که راننده‌ی کم‌خواب متوجه می‌شود که عابری در روبه‌روی اتومبیلش قرار دارد. دیدن عابر پیاده در مغز راننده‌ی خواب‌آلود و خسته به کندی پردازش می‌شود. یعنی مدت زمان زیادی برای این راننده طول می‌کشد تا متوجه شود چه چیزی درک می‌کند. محققان متوجه شدند که در این شرایط، قسمت‌هایی از مغز، عملکرد متفاوتی دارند. این پدیده نشان می‌دهد که بخش‌هایی از مغز بیمار در حالتی نیمه خواب به سر می‌بردند و همین عامل باعث خطای ذهنی شد؛ در حالی که سایر بخش‌های مغزی در حالت بیدار بوده و عملکرد عادی خود را داشتند.

محققان درصدد بررسی منافع خواب و دلایل سوء عملکرد مغز در پی کمبود کافی خواب هستند.
 
نوشته: آلن کون
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟