آوموآموا سفینه‌ی فرازمینی‌ها نیست.

 
مجله علمی ایلیاد - محققانی که به دنبال شواهدی از تکنولوژی فرازمینی بودند، در روز پنج شنبه اعلام کردند که از سنگ بزرگ فضاییِ سیگاری ‌شکلِ میان‌ستاره‌‌ای که در ماه اکتبر در منظومه‌ی شمسی ما کشف شده بود، هیچ سیگنال بیگانه‌ای دریافت نکرده‌اند و این جرم فضاپیمایی بیگانه نیست. این جرم که «اوموآموا» نام‌گذاری شده بود، دو ماه قبل توسط چندین تلسکوپ زمینی کشف شده بود.

محققان که شگفت‌‌زده شده بودند، به دلیل مسیر عجیب و غریب آن نتیجه گرفتند که این تخته سنگ از بیرون منظومه‌ی شمسی ما آمده است، اولین جرم میان‌ستاره‌‌ای که تاکنون شناسایی شده است. به نظر می‌رسد که طول این سنگ در حدود ۴۰۰ متر و پهنای آن فقط ۴۰ متر باشد، شکلی از سیارک‌‌ها که هرگز تا قبل از این دیده نشده بود.

بعد از اعلام کشف آن، پروژه‌ای به‌نام «Breakthrough Listen» برای یافتن نشانه‌هایی از هوش فرازمینی کلید خورد و به‌دنبال مطالعه‌ی سیگنال‌های مصنوعی در این سنگ بود. محققان پروژه اخیراً گفته‌اند که شبکه‌ی تلسکوپی این پروژه سیگنال‌‌های ناشناخته‌ای را دریافت نکرده است و این تجزیه و تحلیل هنوز کامل نیست.»

اوموآموا نامی در زیان هاوایی و به معنی «اولین» است. ممکن است این سیارک صدها میلیون سال، حتی میلیاردها سال، در سراسر فضا سفر کرده باشد. قبل از کشف این سیارک، تصور می‌شد که منشاء هیچ‌یک از ۷۵۰،۰۰۰ دنباله‌دار و سیارک شناخته شده در منظومه‌ی شمسی، از جایی خارج از آن نیست. «اندرو سیمیون» از دانشگاه کالیفرنای برکلی و رئیس آزمایشگاه Breakthrough Listen، به خبرگزاری فرانسه گفت: «اوموآموا به احتمال زیاد سیارکی است که میلیاردها سال پیش در رویدادهایی ناگوار از اطراف ستاره‌ی میزبان خود خارج شده و به‌طور اتفاقی وارد منظومه‌ی خورشیدی ما شده است.»

طبق گفته‌ی ناسا، این جرم با سرعت تقریبی ۳۸.۳ کیلومتر در ثانیه نسبت به خورشید، در حال حرکت است و در حدود ۲۰۰ میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد. اوموآموا در ماه نوامبر از مدار مریخ عبور کرده و در ماه می سال ۲۰۱۸ از مدار مشتری عبور خواهد کرد و پس از آن در ژانویه‌ی 2019 از مدار زحل هم فراتر می‌‌رود.  
 
نوشته: Phys
ترجمه: زهرا جهانبانی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟