ورزش به کمک درمان مشکلات شناختی می‌رود.

 
مجله علمی ایلیاد - اگر متخصصان پزشکی به جای دارو، ورزش را به افراد مبتلا به نقص شناختی تجویز کردند، متعجب نشوید. بر اساس دستورالعمل جدید منتشر شده از سوی آکادمی عصب‌شناسی آمریکا، متخصصان پزشکی باید ورزش دو بار در هفته را برای بیماران مبتلا به نقص شناختی توصیه کنند، تا قدرت تفکر و حافظه را بهبود ببخشند. این توصیه در ۲۷ دسامبر ۲۰۱۷ در مجله‌ی Neurology منتشر شده است.

نقص شناختی، شرایطی پزشکی است که با پیری نمایان می‌شود. اگرچه این نقص با مشکلات در حافظه و قابلیت تفکر همراه است، اما با زوال عقل فرق دارد. افراد مبتلا به نقص شناختیِ ملایم، از علائم ملایم‌تری برخوردار هستند. این افراد شاید در انجام کارهای پیچیده به مشکل بخورند یا در خصوص اطلاعاتی که می‌خوانند، درک کافی را نداشته باشند؛ اما افراد مبتلا به زوال عقل در انجام کارهای روزانه از قبیل پوشیدن لباس، دوش گرفتن و غذا خوردن به دشواری برمی‌خورند. با این حال، شواهد قوی مبنی بر این وجود دارد که نقص شناختیِ ملایم می‌تواند به زوال عقل ختم شود.
 
پروفسور «رونالد پترسن» نویسنده‌ی ارشد، محقق کلینیک مایو و یکی از کارکنان آکادمی عصب‌شناسی آمریکا، بیان کرد: «یافته‌ها از مدت‌ها پیش نشان داده است که ورزش فیزیکی منظم، دارای منافعی برای سلامت قلب است و ما اکنون می‌توانیم بگوییم که ورزش می‌تواند حافظه‌ی افراد مبتلا به نقص شناختیِ ملایم را بهبود ببخشد. هر آنچه که برای قلب‌تان مفید باشد، برای مغزتان هم مفید است.»

بر اساس دستورالعمل‌ها، پزشکان باید این توصیه را در دستور کارشان قرار بدهند که بیماران مبتلا به نقص شناختیِ ملایم، باید در راستای مدیریت علائم بیماری خود، ورزش کنند. اگرچه مطالعات طولانی مدتی به انجام نرسیده‌اند، اما مطالعات شش ماهه نشان می‌دهد که تمرین فیزیکی به میزان ۲ بار در هفته، می‌تواند نقش موثری در بهبود حافظه داشته باشد.

بر اساس دستورالعمل‌ها، هیچ‌گونه دارویی برای درمان نقص شناختیِ ملایم وجود ندارد که مورد تایید سازمان جهانی غذا و دارو باشد. افزون بر این، هیچ مطالعه‌ی باکیفیت و بلند مدتی هم وجود ندارد که نشان دهد داروها یا تغییرات رژیم غذایی می‌تواند قابلیت تفکر و مشکلات حافظه را در میان افراد مبتلا به نقص شناختیِ ملایم، بهبود ببخشد. بنا به یکی دیگر از دستورالعمل‌ها، متخصصان بالینی می‌توانند تمرین شناختی را برای افرادِ مبتلا به نقص شناختیِ ملایم توصیه نمایند.

تمرین شناختی از حافظه‌ی تکراری و کارهای استدلالی بهره می‌جوید و این کار می‌تواند به کمک رایانه یا توسط خودِ افراد یا در گروه‌های کوچک انجام گیرد. شواهدی قوی و مستدل وجود ندارد که تمرین شناختی می‌تواند معیارهای عملکرد شناختی را با بهبودی همراه سازد. پروفسور پترسون و همکارانش توصیه‌هایی را پس از بررسی تمامی مطالعات موجود درباره‌ی نقص شناختیِ ملایم، اعلام کردند.

محققان گفتند: «بیش از ۶ نفر در سطح جهان که در دهه‌ی ۶۰ عمرشان به سر می‌برند، دچار نقص شناختیِ ملایم هستند. این نقص با افزایش سن بروز می‌یابد. بیش از ۳۷ درصد افرادِ ۸۵ ساله و بالای آن از این نقص رنج می‌برند. اگر متوجه شدید که فراموش‌کار هستید و در انجام کارهای پیچیده احساس دشواری می‌کنید، باید نزد پزشک بروید تا ارزیابی‌تان کند. این پیش‌فرض را کنار بگذارید؛ این نقص از علائم پیری و افزایش سن است. گاهی اوقات مشکلات حافظه یکی از عوارض جانبی داروها، اختلال خواب، افسردگی یا دلایل دیگری است که می‌تواند درمان شود. معاینه‌ی پزشک می‌تواند برای تعیین دلیل اصلی، اهمیت داشته باشد. اقدامات زود و به موقع می‌تواند از بدتر شدن مشکلات حافظه جلوگیری کند.»

محققان افراد را تشویق به انجام ورزش‌های هوازی می‌کنند؛ پیاده‌روی و مواردی از این دست به مدت ۱۵۰ دقیقه در هفته، می‌تواند نتایج مطلوبی به همراه داشته باشد.
 
نوشته: SciNews
ترجمه: منصور نقی‌لو - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟