شناسایی خودکار گونه‌های پرندگان ممکن شد!

 
مجله علمی ایلیاد - گروهی از دانشمندان در دانشکده‌ی مهندسی پون کشور هند، در حال طراحی روشی کارآمد برای نظارت و شناسایی گونه‌های پرندگان است که نقش مهمی در ارزیابی تنوع زیستی پرندگان در منطقه‌ای مشخص خواهد داشت.

پرندگان به‌عنوان طعمه و شکارچی، نقش مهمی در انواع وسیعی از اکوسیستم ایفا می‌کنند. چون پرندگان در بالای زنجیره غذایی قرار دارند، شاخص‌های خوبی از وضعیت کلی سلامت تنوع زیستی هستند. وقتی آن‌ها شروع به ناپدید شدن کنند و تعدادشان رو به کاهش بگذارد، می‌توان فهمید که مشکلی در محیط‌زیست به وجود آمده است. از منظر علمی، نظارت و بازبینی جمعیت پرندگان اهمیت زیادی دارد.

«آرتی بنگ» و «پریتی ریگ»، محققان دانشکده‌ی مهندسی پون، گفتند: «صداها و آواز پرندگان از هِجاها تشکیل یافته‌اند و هر صدا و آوازِ مختص گونه‌ای خاص از گروهی از هجاها تشکیل یافته‌اند. امکان تحلیل طیف‌نگاری صدای پرندگان وجود دارد، اما این کار دشواری‌های زیادی به همراه داشته و کارشناسان باید تجهیزات و گوش شنوایی برای بررسی صدای پرندگان داشته باشند. با این حال، چنین روشی در زمان تفکیک میان پرندگان با صداها و آواز پرندگان مشابه، معقول است. شناسایی خودکار پرندگان بر اساس ضبط صدای‌شان، مسئله‌ی شناسایی الگو به‌شمار می‌رود.»

آن‌ها سیستم خودکاری را طراحی کردند که مشکلات مرتبط با تلاش‌های قبلی برای خودکارسازی فرآیند را دور می‌زند و بر پایه‌ی استخراج هجاهایی با فریم‌های صوتی ۱۰ میلی‌ثانیه استوار است. این تحلیل با روش‌هایی انجام می‌گیرد که برای استخراج اطلاعاتی نظیر امضای کلیدی و ضرب آهنگ و ژانر از ضبط موسیقی استفاده می‌شود.

گروه تحقیق الگوریتم را در نمونه‌ی آواز و صداهای پرندگان آزمایش کردند. به گفته‌ی آن‌ها، آزمایشی مقدماتی در ۱۰ گونه پرنده‌ی بومی هند انجام شد. همین روش می‌تواند در گونه‌های سایر نقاط جهان نیز به‌کار برده شود. کاهش تکرار در این سیستم، به محققان اجازه می‌دهد تا اثرات نویز پس‌زمینه‌ای را در صداهای ضبط شده کاهش دهند و دقت را نیز بهبود ببخشند.

مقاله‌ی اصلی در مجله‌ی بین المللی Computer Applications in Technology منتشر شده است.
 
نوشته: SciNews
ترجمه: زهرا جهانبانی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● آیا مارها می‌توانند صداها را بشنوند؟● کدام حیوانات میدان مغناطیسی را حس می‌کنند؟● گران‌ترین مایع دنیا چیست؟● رفتار جنسی عجیب زرافه‌ها● کشف عجیب جنسیتی در بین گنجشک‌ها● سگ‌ها چند سال عمر می‌کنند؟● زمان برای کدام حیوانات زودتر می‌گذرد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟