بالاتر از این ساختمان سیاهی نیست!

 
مجله علمی ایلیاد – این ساختمان در شهر پیونگ‌چانگِ کشور کره‌ی جنوبی، سیاه‌ترین بنای ساخته شده توسط بشر بر روی زمین است. این غرفه‌ی متعلق به شرکت هیوندای، توسط آقای «آسیف خان»، معمار بریتانیایی، برای بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۱۸ ساخته شده که با ماده‌ی اختراعی بسیار سیاهی، پوشیده شده است. دیوارهای بیرونی این بنا با ارتفاع ۱۰ متر و طول ۳۵ متر، با این ماده‌ی پوششی اختراعی به‌نام «وانتابلک وی‌بی‌ایکس۲»، اسپری شده است.

وانتابلک وی‌بی‌ایکس۲ که توسط شرکت Surrey NanoSystem ساخته شده است، ۹۹ درصد از نور مرئی قابل‌مشاهده‌ی محیط را جذب می‌کند و موجب جذب کامل ذرات و سیاهی مطلق سطح می‌شود. این ماده، از میلیون‌ها نانو‌لوله‌ی کربنی به‌صورت عمودی، با قطر ۲۰ نانومتر و طول ۱۴ تا ۵۰ میکرون تشکیل شده است. توجه کنید که ۲۰ نانومتر، حدود ۳،۵۰۰ برابر کمتر از موی انسان ضخامت دارد و هر میکرون ۰.۰۰۱ میلی‌متر است.
 
هنگامی که نور وارد این جنگل از نانو‌لوله‌ها می‌شود، به دام می‌افتد و جذب این نانولوله‌های کربنی می‌شود. روش اصلی پوشش مواد با نانولوله‌های وانتابلک، این است که از طریق رسوب بخار شیمیایی تولید می‌شود. با این وجود، ۹۹.۶ درصد از نورهای مرئی، مادون قرمز و ماورا بنفش را جذب می‌کند. حال شرکت تولید‌کننده، نسخه‌ی اسپری این ماده را تولید کرده است که تنها نور مرئی را جذب می‌کند و نانولوله‌ها را در ساختاری منظم، قرار می‌دهد. بیشترین کاربرد رنگ‌های وی‌بی‌ایکس در تجارت است. این محصول بر دیواره‌ی غرفه‌ی هیوندای اسپری شده است.

سطح پوشیده شده از این ماده، به‌حدی سیاه می‌شود که عوارض برجسته و سه‌بُعدی سطح را ناپدید می‌کند. برای مثال، فرض کنید جسمی سه‌بعدی را با این ماده پوشش دهیم و این جسم را از مقابل نگاه کنیم، به‌دلیل اینکه سطح، هیچ نوری را بازتاب نمی‌کند، شما نمی‌توانید عوارض برجسته‌ی سه‌بعدی سطح آن‌را ببینید.

دیواره‌های سیاه بیرونیِ غرفه‌ی هیوندای، با لامپ‌های ویژه‌ای آراسته شده است که با اتصال‌دهنده‌هایی با طول‌های متفاوت به بدنه‌ی غرفه متصل شده‌اند و دیدن آسمان پُرستاره‌ی شب را برای ما تداعی می‌کند. سیف‌خان در این‌باره گفت: «وقتی از دور به این دیوار نگاه می‌کنید، مانند این است که شما در عمق آسمان فرو می‌روید. هر قدر به این ساختمان نزدیک می‌شوید، این تصور برای شما قوی‌تر می‌شود، تا کل میدان دید چشم شما را پُر می‌کند و شما احساس می‌کنید که به عمق کیهان فرو می‌روید.»

داخل این ساختمان هم شگفت‌انگیز است. طراحی داخلی این ساختمان با ماده‌ی براق و سفید خالص «کروین» از کوارتز، ساخته شده است که معمولاً در آشپزخانه‌های مدرن، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این غرفه، سیستم آبی خاصی نصب شده است که در هر دقیقه، ۲۵،۰۰۰ قطره‌ی آب در آن جریان می‌یابد. قطرات در آب‌راه‌هایی ویژه حرکت می‌کنند تا با ریتمی زیبا و حیرت‌انگیز به درون حوضچه‌ی مرکزی غرفه بریزد.

این طراح گفت: «این ساختار یادآور فضا است. بیرون و داخل این غرفه که توسط هیوندای سفارش داده شده است، اشاره به هیدروژن موجود در ستاره‌ها و هیدروژن سازنده‌ی آب جاری بر روی زمین دارد. زیبا است؛ ساختار آبی موجود در این غرفه، به‌گونه‌ای است که چشمان بازدیدکنندگان لحظه‌ای قطرات آب را در مقیاس ستارگان می‌بینند. در این پروژه، من خواستم مقایسه‌ای بین مقیاس کیهانی و قطرات آب داشته باشم. قطراتِ آبِ حاوی هیدروژن، جلوه‌ای از تشکیل ستارگان در آغاز جهان است.»

این غرفه در روز ۹ فوریه ۲۰۱۸، همزمان با افتتاحیه‌ی باز‌ی‌های المپیک زمستانی در شهر پیونگ‌چانگ کره‌ی جنوبی افتتاح شد. ویدئوی تبلیغاتی این بنا را اینجا ببینید.
 
نوشته: مایکل استار
ترجمه: علی عمانی – مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چرا در استوا وزن همه چیز کمتر است؟● طلای موجود بر روی زمین چگونه شکل گرفته است؟● چرا خوردن و آشامیدن قبل از انجام جراحی ممنوع است؟● سنگین‌ترین قطعه طلای جهان کجاست؟● حل معمای ۵۰۰ ساله‌ی لئوناردو داوینچی● چگونه لیزر می‌تواند رعد و برق را متوقف کند؟● دانشمندان با امواج صوت اجسامی را جابه‌جا کردند● چرا برخی رنگ‌ها مانند قهوه‌ای در رنگین‌کمان‌ها نیستند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟