استفاده از مواد شوینده و پاک‌کننده در خانه‌تکانی، برای زنان چه خطراتی دارد؟

 
مجله علمی ایلیاد - طبق مطالعه‌ای جدید که توسط محققان دانشگاه برگن انجام شد، زنانی که به‌طور مرتب از اسپری تمیزکننده یا سایر مواد شوینده استفاده می‌کنند، در طولانی‌مدت تحلیل بیشتری را در عملکرد ریه‌ی خود نسبت به سایر زنان تجربه می‌کنند.

پروفسور «سیسیل اسونس» دانشمند و استاد دانشگاه برگن، می‌گوید: «در حالی که اثرات کوتاه‌مدت مواد شوینده و پاک‌کننده‌ی شیمیایی بر آسم، به‌طور کامل اثبات شده است، ما هیچ‌گونه اطلاعاتی از تاثیر طولانی‌مدت اینگونه مواد نداریم. ما از این موضوع بیم داریم که چنین مواد شیمیایی، با آسیب‌های اندک روز به روز و سال به سال خود، باعث تسریع کاهش عملکرد ریه که با افزایش سن در افراد رخ می‌دهد، شوند.»

پروفسور اسونس و همکارانش داده‌های مربوط به ۶،۲۳۵ شرکت‌کننده در تحقیقات سلامت تنفسی جامعه‌ی اروپا را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. شرکت‌کنندگان، که متوسط سن آن‌ها در هنگام ثبت نام ۳۴ سال بود، بیش از ۲۰ سال مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند.

آن‌ها دریافتند که در مقایسه با زنانی که به کارهای نظافتی مشغول نیستند، اول حجم «بازدمی» اجباری در یک ثانیه، یا میزان هوایی که یک فرد می‌تواند در یک ثانیه با اجبار بیرون بدهد، در زنانی که به نظافت خانه مشغول هستند، به میزان ۳.۶ میلی‌لیتر در سال سریع‌تر کاهش یافته و در زنان خدمه‌ی نظافتچی ۹.۳ میلی‌لیتر در سال کاهش می‌یابد.

دوم اینکه ظرفیت حیاتی اجباری یا همان «FVC» میزان کل هوایی که فرد می‌تواند به اجبار بیرون بدهد، در خانم‌هایی که در خانه کارهای  نظافتی انجام می دهند ۴.۳ میلی‌لیتر در سال سریع‌تر کاهش یافته و در زنانی که به‌عنوان خدمه‌ی نظافتی مشغول به کار هستند ۱.۷ میلی‌لیتر در سال سریع‌تر تحلیل می‌یابد.
محققان دریافتند که کاهش عملکرد تسریع شده‌ی ریه در زنانی که به‌عنوان خدمه‌ی نظافتی مشغول به کار هستند، با فرد سیگاری که کمتر از ۲۰ بسته سیگار در سال مصرف می‌کند، قابل مقایسه است.

اسونس که جزو دانشجویان دکترای دانشگاه برگن نیز است، در این خصوص اذعان داشت: «این سطح از اختلالات ریه در ابتدا برای ما شگفت‌آور بود. با این حال، هنگامی که شما تصور کنید تمام آن ذرات ریزی که از مواد تمیزکننده‌ای که بر روی سطح مورد نظر ریخته‌اید و وارد هوا شده‌اند را استنشاق نموده‌اید، دیگر چندان تعجب نخواهید کرد.»

نویسندگان این مقاله بیان داشتند: «کاهش عملکرد ریه به علت تحریک‌پذیری غشاهای مخاطی که در مسیرهای هوایی قرار دارند و اکثر مواد شیمیایی پاک‌کننده و شوینده باعث آن می‌شوند، رخ می‌دهد و این امر در طی زمان منجر به تغییرات مداوم در مسیرهای هوایی و تغییر شرایط مجاری هوایی می‌شود.»
این مطالعه نشان نداد که آیا نسبت حجم بازدمی اجباری در یک ثانیه و ظرفیت حیاتی اجباری در خانم‌هایی که نظافتچی بودند، نسبت به کسانی که به این کار اشتغال نداشتند سریع‌تر کاهش می‌یابد یا خیر؟ لذا از مقیاسی برای تشخیص و نظارت بر بیماران مبتلا به بیماری مزمن انسداد ریوی استفاده شد.

این مطالعه نشان داد که آسم در خانم‌هایی که در خانه یا در محل کار به کارهای نظافتی مشغول هستند، نسبت به افرادی که به این کار اشتغال ندارند شایع‌تر است. علاوه بر این، این مطالعه نشان نداد که آیا مردانی که در منزل یا در محل کار خود به کارهای نظافتی مشغول هستند، کاهش حجم بازدمی اجباری در یک ثانیه یا ظرفیت حیاتی اجباری بیشتری را نسبت به مردان دیگر تجربه می‌کنند یا خیر؟

پیام اصلی این مطالعه این است که در درازمدت مواد شیمیایی شوینده و پاک‌کننده به احتمال زیاد باعث ایجاد آسیب جدی در ریه‌ها می‌شوند. این مواد شیمیایی معمولاً غیرضروری هستند و حتی در بیشتر موارد، استفاده از پارچه‌های میکروفیبر و آب برای پاک کردن سطوح کافی است.

در این راستا، مقامات سلامت عمومی باید محصولات نظافتی و شوینده را به شدت کنترل کنند و تولیدکنندگان را تشویق کنند تا مواد نظافتی را که در معرض استنشاق قرار نمی‌گیرند، تولید نمایند.
 
نوشته: SciNews
ترجمه: سهیلا دوست‌پژوه - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟