ژن انسان می‌تواند زمان مرگش را تعیین کند.

 
مجله علمی ایلیاد ‌- هر تکه از اطلاعات وجودی ما، در درون ژن‌های ما نهفته است. به‌نظر می‌آید ژن‌ها می‌توانند زمان مرگ ما را مشخص کنند. مطالعات مرکز «CRG» بارسلونای اسپانیا، به بررسی فعالیت ژنی «پس از مرگ» پرداختند و متوجه الگوهایی شدند که می‌تواند زمان مرگ فرد مُرده را مشخص کنند.

نتایج این تحقیقات که در مجله‌ی Nature Communications منتشر شده است، شامل ترکیبی از بررسی پیشرفته‌ی نمونه‌ها و یادگیری ماشینی است. به‌منظور مشخص کردن تغییرات فعالیت‌های ژنی پس از مرگ، «رودریک گوئیگو» زیست‌شناس این مجموعه و همکاران او، ۹۰۰۰ نمونه‌ از ۳۹ اهداکننده جمع‌آوری کردند. همچنین اطلاعات زمان مرگ فرد و جمع‌آوری نمونه ثبت شده بود.

گوئیگو اظهار داشت: «واکنش به مرگ طبیعی منحصراً در بافت‌ها اتفاق می‌افتد.» پس از مرگ، فعالیت بیش از ۶۰۰ ژن ماهیچه‌ای افزایش یا کاهش می‌یابد؛ در همین حین، تغییرات بسیار کمی در فعالیت ژنی مغز و طحال وجود دارد.گوئیگو و گروه تحقیقاتی او، الگوهای ویژه‌ی تغییر هر بافت را به‌منظور یافتن زمان مرگ فرد، مورد مطالعه قرار دادند. به‌منظور تعیین میزان دقت این آزمایش، آن‌ها مدل یادگیری ماشینی طراحی کردند که الگوی فعالیت ژنی ۳۹۹ شخص را مورد بررسی قرار داد.

این نرم‌افزار، که برای تعیین زمان مرگ ۱۲۹ نفر آزمایش شد، نشان داد که اغلب افزایش یا کاهش فعالیت ژن در ۷ تا ۱۴ ساعت پس از مرگ اتفاق می‌افتد. مثلاً در خون فعالیت ژنی دخیل در تولید دی‌ان‌ای، سیستم ایمنی و متابولیسم نشان داد، نمونه‌ی مربوط به فرد مورد نظر، حدود ۶ ساعت پس از مرگ او جمع‌آوری شده است.

این تحقیقات با کمک پیشرفت‌های صورت گرفته در مطالعات اخیر ژنوم انسان انجام شده است. این مطالعات تنها شروعی بر دستاوردهای بعدی محققان در بررسی سرنخ‌های ژنی است.

گوئیگو اضافه کرد: «در این مرحله، برنامه‌ی تحقیقاتی ما در سطح تمرین آکادمیک است. ممکن است در آینده امکان ایجاد تغییرات در بیان ژنی را به‌دست آوریم تا به کمک آن علت مرگ را نیز مشخص کنیم. بدون شک تعیین زمان دقیق مرگ می‌تواند در بررسی‌های دادگاهی مفید واقع شود. اما استفاده از ژن فرد بیمار برای تعیین علت دقیق مرگ، می‌تواند بسیاری از شبهات تحقیقات جنایی را برطرف کرده و حتی به آن سرعت بخشد.»
 
نوشته: دام گلئون
ترجمه: رضا کاظمی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● زندگی در ارتفاعات چه تاثیری بر روی سوخت‌وساز بدن دارد؟● چرا انسان طی تکامل به موهای فرفری رسید؟● چرا برخی از مردم از خون می‌ترسند؟● انسان در چه سنی کمترین خواب را دارد؟● کشف اثرات منفی جدید برای سیگارهای الکترونیکی● زنان بوی مردان مجرد را تشخیص می‌دهند● بارداری بر روی مغز ماردان چه تاثیری دارد؟● انسان طی یک میلیون سال آینده چه شکل خواهد بود؟● فرضیه‌ای جدید در مورد مرگ بروس‌لی● داستان افتادن دندان‌ها در انسان‌جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟